ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αυτό που πέτυχε η Hyundai είχε να συμβεί από το 1989

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αυτό που πέτυχε η Hyundai είχε να συμβεί από το 1989
H Hyundai Motorsport έκανε το "1-2-3" στο ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις MEDIA ACROPOLIS RALLY / RALLYPIXELS

Έχουν περάσει 33 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας κατασκευαστής κατέκτησε και τα τρία σκαλιά του βάθρου στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 η Hyundai Motorsport έγραψε ιστορία για πολλούς λόγους. Έπειτα από 8 χρόνια πλήρους εμπλοκής στο WRC ως κατασκευαστής, η κορεατική μάρκα κέρδισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώ πέτυχε και το πρώτο της “1-2-3” στο θεσμό! Η κορεατική ομάδα είναι κάτοχος δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία φορά που ένας κατασκευαστής κατέκτησε και τα τρία σκαλιά του βάθρου στο Ράλλυ Ακρόπολις ήταν το 1989. ‘Ήταν η Lancia που είχε κάνει το “1-2-3” με τρεις Delta Integrale και οδηγούς τους Μίκι Μπιαζιόν, Ντιντέ Οριόλ και Αλεσάντρο Φιόριο.

Μια ακόμη πρωτιά για τη Hyundai Motorsport είναι τέλος η νίκη στην υπερειδική διαδρομή ΕΚΟ Super Special Stage στο ΟΑΚΑ. Αν και σε σημαντικότητα δεν φτάνει τη νίκη και το “1-2-3”, το γεγονός πως η υπερειδική μέσα στο ΟΑΚΑ έχει γίνει μόνο 4 φορές, καθιστά ακόμη πιο σπάνιο αυτό το επίτευγμα. Έτσι, καθώς το 2006 η υπερειδική πραγματοποιήθηκε δύο φορές (μια στην έναρξη και μια στη λήξη του αγώνα), νίκη στο ΟΑΚΑ έχουν οι:

  • 2005: Σεμπάστιαν Λεμπ / Citroen Xsara WRC
  • 2006: Σεμπάστιαν Λεμπ / Citroen Xsara WRC
  • 2006: Μάρκους Γκρόνχολμ / Ford Focus RS WRC
  • 2020: Τιερί Νεβίλ / Hyundai i20 N Hybrid Rally1

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC HYUNDAI MOTORSPORT HYUNDAI I20 HYUNDAI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ