FORMULA 1

Χωρίς Formula 1 το Πάσχα: Οριστικό τέλος για το GP Κίνας, δεν αντικαθίσταται

Χωρίς Formula 1 το Πάσχα: Οριστικό τέλος για το GP Κίνας, δεν αντικαθίσταται
AP IMAGES

Η Formula 1 ανακοίνωσε και επίσημα ότι το GP Κίνας, οριστικά και αμετάκλητα, δεν θα διεξαχθεί (ούτε) φέτος, καθώς και ότι δεν θα αντικατασταθεί από αγώνα σε άλλη χώρα. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα της F1 θα μειωθεί στους 23 αγώνες.

Η F1 και οι Κινέζοι οργανωτές βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο να οργανωθεί το GP της Σαγκάης φέτος, καθώς η κυβέρνηση της χώρας άρχισε να άρει τους αυστηρούς περιορισμούς της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά την αισιοδοξία και των δύο πλευρών, ωστόσο, σήμερα η Formula 1 ανακοίνωσε οριστικά ότι το GP Κίνας δεν θα διεξαχθεί ούτε φέτος, για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Και επιπλέον, ότι η ημερομηνία του αγώνα δεν θα καλυφθεί από κάποια άλλη χώρα.

Έτσι, το αρχικό πρόγραμμα των 24 αγώνων, συρρικνώνεται στους 23. Δεδομένου ότι ο αγώνας της Σαγκάης θα διεξάγονταν στις 16 Απριλίου, και έπειτα από τη μη αντικατάστασή του, δεν θα υπάρξει τελικά GP το τριήμερο του Ορθόδοξου Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι θα μεσολαβήσει ένα μεγάλο κενό στο σπορ, από το GP Αυστραλίας στις 2 Απριλίου μέχρι το GP του Αζερμπαϊτζάν στις 30/4.

Η F1 εξέτασε το ενδεχόμενο να μεταφέρει στην ημερομηνία της Κίνας τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι Αζέροι αρνήθηκαν διότι συνήθως στο μέσον Απριλίου επικρατεί κακοκαιρία στο Μπακού. Μια εναλλακτική λύση ήταν η Πορτογαλία, και η πίστα του Πορτιμάο, αλλά δεν υπήρξε εντέλει κάποια συμφωνία.

TAGS FORMULA 1 F1 ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ