FORMULA 1

Χάμιλτον: "Μόνο αν είναι βροχερό το Sprint έχουμε μια ελπίδα να είμαστε ψηλά"

Sam Bloxham/Mercedes-Benz AG
Lewis Hamilton, 2024 Chinese Grand Prix, Friday SAM BLOXHAM/MERCEDES-BENZ AG

Σε στεγνή άσφαλτο ο Λιούις Χάμιλτον δεν πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάποια από τις πρώτες θέσεις στον αυριανό αγώνα Sprint (20/04, 06:00) της Κίνας, μετά τη δεύτερη θέση της εκκίνησης που κατέκτησε στο Sprint Qualifying.

Ο επτάκις πρωταθλητής της F1 έβγαλε στην επιφάνεια την εμπειρία του και την διαβόητη οδηγική του δεξιότητα στη βροχή για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση αγώνα Sprint του GP της Σαγκάης, πίσω από τον poleman Λάντο Νόρις της McLaren και μπροστά από τον επίσης πολύπειρο Φερνάντο Αλόνσο

Ο Χάμιλτον είπε ότι η Mercedes W15 “ήρθε στη ζωή στο βρεγμένο”, ενώ ο διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ απέδωσε τα εύσημα και στην ομάδα για την επίτευξη της θέρμανσης των ελαστικών στην 3η περίοδο του Sprint Qualifying, που ξεκίνησε να βρέχει ισχυρά.

Οι συνθήκες έκρυβαν αρκετές παγίδες”, είπε ο Χάμιλτον. “Κανείς μας δεν είχε και πολλή πρόσφυση, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος. Αμέσως μόλις είδα τη βροχή χάρηκα πολύ γιατί στις στεγνές συνθήκες δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι.

Οπότε μόλις ήρθε η βροχή σκέφτηκα ότι θα είχα μια καλύτερη ευκαιρία, και τότε άρχισα όλα να ζωντανεύουν. Αν μείνει έτσι η κατάσταση στο Sprint έχουμε μια ελπίδα να είμαστε ψηλά. Αν μείνει στεγνή η πίστα τότε φυσιολογικά οι Ferrari και οι Red Bull θα περάσουν. Ίσως να κρατήσουμε πίσω κάποιους από τους άλλους”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes W15 στο βροχερό Sprint Qualifying της Κίνας MERCEDES-BENZ AG

Ο Βολφ, από την πλευρά του, είπε μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports F1: Πρέπει να έχουμε ταχύτητα στο στεγνό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τη Red Bull, αλλά μπορούμε νομίζω να τα καταφέρουμε απέναντι στις McLaren. Αλλά επειδή δεν έχουμε και τόσα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές, μπορεί να είναι πολύ ταχύτεροι από εμάς, ή το αντίθετο.

Ξέρουμε το αυτοκίνητό μας. Δεν του είναι εύκολο να παράγει πρόσφυση. Αποτύχαμε στο Q1 και στο Q2, αλλά τα καταφέραμε σωστά στο Q3. Προφανώς, η οδήγηση παίζει σημαντικότερο ρόλο στο βρεγμένο.

Αλλά δείχνει ότι έχει να κάνει και με την προετοιμασία των ελαστικών. Κάναμε τα σωστά πράγματα στους τελευταίους γύρους. Τα ελαστικά ήταν στο 'παράαθυρο' λειτουργίας σε συνδυασμό με την οδήγηση. Αυτό έφερε το χρόνο μας”, κατέληξε ο Αυστριακός.

Πάντως, στο Q2 η προσπάθεια θέρμανσης των ελαστικών του Τζορτζ Ράσελ απέτυχε, και ο νεαρός Άγγλος αποκλείστηκε από την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης του Sprint, διότι έμεινε πολλή ώρα ακινητοποιημένος πίσω από την ουρά των μονοθεσίων στην έξοδο των πιτς και η θερμοκρασία της γόμας έπεσε πολύ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ