FORMULA 1

Χάμιλτον: "Ήρθαμε λίγο πιο κοντά στη Red Bull, ένα βήμα τη φορά"

Second placed Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and winner Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrate after the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Sunday, June 4, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Second placed Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and winner Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrate after the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Sunday, June 4, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι το σημερινό διπλό βάθρο της Mercedes στο GP Ισπανίας ξεκίνησε την αντεπίθεση της πρώην πρωταθλήτριας για να κλείσει το χάσμα απόδοσης που τη χωρίζει από τη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν.

Σε μια πίστα απόλυτα ενδεικτική της αεροδυναμικής απόδοσης των μονοθεσίων, η ταχύτητα της Mercedes αυτό το διήμερο έδειξε ότι οι εκτεταμένες και ριζικές αναβαθμίσεις της W14 στο Μονακό και στην Ισπανία τα δύο τελευαία Σαββατοκύριακα άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

Η Mercedes κατέκτησε τις δύο πλευρικές θέσεις του βάθρου στο GP Ισπανίας, 7ο φετινό αγώνα της Formula 1, και παρότι τη χώρισε σημαντική απόσταση από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν ο Χάμιλτον δήλωσε πως ήταν ένα πρώτο βήμα να επιστρέψει η ομάδα στη διεκδίκηση νικών στο σπορ.

Ο Χάμιλτον ανέβηκε από την 4η θέση της εκκίνησης στη 2η και ο Ράσελ από τη 12η στην τρίτη, καθώς η Mercedes W14 διέθετε στη Βαρκελώνη σημαντικά ταχύτερο ρυθμό αγώνα από τις Ferrari και Aston Martin. Και κέρδισε και τον Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB19, βοηθούμενη από την 11η θέση της εκκίνησης του Μεξικανού.

"Τι αποτέλεσμα για την ομάδα μας, σίγουρα δεν περιμέναμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα", είπε στο τέλος ο Χάμιλτον. "Οπότε θέλω να βγάλω το καπέλο μου στην ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο που συνέχισαν να πιέζουν και μας έφεραν λίγο πιο κοντά στις Red Bull. Είναι ακόμα λίγο μπροστά, αλλά θα συνεχίσουμε να τους καταδιώκουμε, όμως σήμερα το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Και ο Τζορτζ έκανε σπουδαία δουλειά".

Σε ερώτηση από τον Νίκο Ρόσμπεργκ (!) στο παρκ-φερμέ για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας απέναντι στην RBR, ο Λιούις απάντησε: "Πιστεύω ότι [η Red Bull] είναι πολύ γρήγορη προς το παρόν, αλλά το δουλεύουμε. Ένα βήμα τη φορά, κι αν φτάσουμε κοντά τους μέχρι το τέλος της σεζόν αυτό θα είναι υπέροχο. Αλλά αν όχι, του χρόνου".

Ο Ράσελ, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα του το σημερινό αποτέλεσμα να είναι σημάδι για όλσα όσα θα έρθουν στο μέλλον για την ομάδα του Μπράκλεϊ: "Έχω εκπλαγεί λίγο, αναμφίβολα. Ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε ένα αληθινά καλό αυτοκίνητο σήμερα. Ήταν δυνατός αγώνας για εμάς από τη 12η θέση προς την 3η. Ελπίζω αυτό να είναι ένα σημάδι για όσα θα έρθουν για εμάς", τόνισε ο νεαρός Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ