MOTORSPORTS

Το VIDEO με το ατύχημα για τον πατέρα Φερστάπεν σε ισπανικό ράλι

Lucas Pripfl / Red Bull Content Pool
Jos Verstappen during the FIA Formula One World Championship 2023 in Spielberg, Austria on July 1, 2023 // Lucas Pripfl / Red Bull Ring // SI202307011156 // Usage for editorial use only // LUCAS PRIPFL / RED BULL CONTENT POOL

Ο Γιος Φερστάπεν δεν έχει τη ρέντα του Μαξ αυτό τον καιρό: ξεκίνησε τις προετοιμασίες του για το Ράλι Λα Νούνθια της Ισπανίας με ένα ατύχημα, το οποίο δεν είχε σοβαρές συνέπειες πέραν της ζημιάς στο Skoda Fabia RS Rally2 του Ολλανδού.

Ο πατέρας Φερστάπεν, πρώην οδηγός της Formula 1 ο ίδιος αλλά χωρίς ούτε στο ελάχιστο τις επιτυχίες του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή Μαξ, μετά την επιμέλεια της καριέρας του γιου του περνά τα χρόνια του συμμετέχοντας σε αγώνες ράλι.

Έχει λάβει μέρος αρκετές φορές στο βέλγικο πρωτάθλημα όσο και σε έναν αγώνα του WRC, στο περσινό Ράλι Υπρ του Βελγίου, με ένα Citroen C3 Rally2. Αυτό το τριήμερο -όσο ο Μαξ θα αγωνίζεται στο GP Βραζιλίας- ο Γιος Φερστάπεν θα συμμετάσχει στο Ράλι Λα Νούνθια, στην επαρχία του Αλικάντε στην Ισπανία. Ο ασφάλτινος αγώνας αποτελείται από 12 ειδικές διαδρομές και είναι μέρος του Ισπανικού Πρωταθλήματος Ράλι Σούπερ.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ο Ολλανδός βετεράνος έκανε δοκιμές με το Skoda Fabia RS Rally2 αλλά τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για εκείνον: σε μια αριστερή στροφή έχασε τα φρένα και κατέληξε στη μπαριέρα.

Η τελευταία τον προστάτευσε από μια πτώση που θα μπορούσε να ήταν πολύ επικίνδυνη, κι έτσι ούτε ο Φερστάπεν ούτε ο συνοδηγός του Ρενό Ζαμούλ τραυματίστηκαν. Σε αντίθεση με το τσέχικο αγωνιστικό του αυτοκίνητο, βεβαίως, που θα χρειαστεί πολλή δουλειά πίσω στο Σέρβις για να επανέλθει σε άρτια κατάσταση ενόψει του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ