FORMULA 1

Αλόνσο: "Ο Λιούις είναι πολύ έξυπνος και έχει πολλή εμπειρία, αλλά εγώ έχω περισσότερη"

AP Photo/Denes Erdos
Spanish Formula One driver Fernando Alonso of Aston Martin speaks during a news conference ahead of the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, near Budapest, Hungary, Thursday, July 20, 2023. The Hungarian F1 Grand Prix is held on Sunday, July 23, 2023. (AP Photo/Denes Erdos) AP PHOTO/DENES ERDOS

Ο Φερνάντο Αλόνσο απάντησε στις κατηγορίες του Λιούις Χάμιλτον ότι του έκανε το περίφημο brake-test στο GP του Άμπου Ντάμπι, εξηγώντας πως σκοπός του ήταν απλά να τον αφήσει να περάσει για να εξασφαλίσει το DRS στην ευθεία που ακολουθούσε.

Μετά το δεύτερό του πιτ-στοπ στο GP του Άμπου Ντάμπι ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε με την Aston Martin AMR23 εμπρός από τη Mercedes W14 του Λιούις Χάμιλτον. Ο Άγγλος προσέγγιζε τον Ισπανό, αλλά τότε ο Αλόνσο κινήθηκε πάνω στην ιδανική γραμμή (στη δεξιά πλευρά της πίστας ενόψει της επερχόμενης αριστερής φουρκέτας) και φάνηκε να αφήνει το γκάζι.

Αυτό έπιασε τον Χάμιλτον εξαπίνης, και ο Άγγλος μετέδωσε στη ραδιοεπικοινωνία ότι ο Αλόνσο του έκανε το περίφημο brake-test, μια τακτική άκαιρου φρεναρίσματος που χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί παλιότερα για να “κόψουν τον αέρα” νεαρότερων οδηγών. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν για ενδεχόμενη επικίνδυνη οδήγηση από την πλευρά του Ισπανού, αλλά αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε λόγος τιμωρίας.

Μετά την αριστερή φουρκέτα ο Χάμιλτον πέρασε τον Αλόνσο χρησιμοποιώντας το DRS, αλλά αργότερα στον αγώνα ο Ισπανός πέρασε ξανά τον Άγγλο και εντέλει τερμάτισε δύο θέσεις πιο μπροστά του, καθώς έπειτα πέρασε και την Alpha Tauri του Γιούκι Τσουνόντα - κάτι που προσπάθησε να κάνει, ανεπιτυχώς, και ο Λιούις στο τέλος.

Μιλώντας για το συμβάν μετά τον αγώνα, ο Αλόνσο εξήγησε ότι άφησε το γκάζι εκείνη τη στιγμή ώστε να επιτρέψει στον Χάμιλτον να τον περάσει, για να έχει ο Ισπανός το πλεονέκτημα του DRS στη μεγάλη ευθεία που ακολουθούσε μετά από την αριστερή φουρκέτα που προσέγγιζαν.

Όταν ο Αλόνσο ρωτήθηκε για την κατηγορία του brake-test που του εξαπέλυσε, ο Ισπανός απάντησε: “Ο Λιούις είναι προφανώς πολύ έξυπνος και καταλαβαίνει το σπορ πολύ καλά και έχει πολλή εμπειρία, αλλά εγώ έχω περισσότερη”.

Σε ερώτηση αν τον εξέπληξε το σχόλιο του Χάμιλτον, ο 42χρονος είπε “και ναι και όχι. Κάναμε το ίδιο στον Καναδά το 2012, οπότε 11 χρόνια μετά από αυτό το επεισόδιο προσπαθήσαμε να δώσουμε το DRS στον άλλο οδηγό, φρενάροντας για τη στροφή 5. Και στις δύο περιπτώσεις στο τέλος κέρδισα, οπότε είναι εντάξει”.

Με την 7η θέση του ο Αλόνσο εξασφάλισε την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, πίσω από τον Χάμιλτον, αλλά εμπρός από τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ της Ferrari - με μια Aston Martin που σταα τελευταία 2/3 της χρονιάς δεν θύμιζε σε τίποτα την πρωταγωνίστρια των πρώτων οκτώ αγώνων, με ορισμένες εκλάμψεις.

Μια από τις εκλάμψεις αυτές δεν έγινε στο Άμπου Ντάμπι σήμερα, και ο Αλόνσο σχολίασε: “Χρειαζόμασταν πολύ περισσότερη ταχύτητα για να προσπεράσουμε, ήμασταν λίγο αργοί στις ευθείες, που είναι η αδυναμία μας όλη τη χρονιά. Περίπου στον 16ο γύρο κάναμε το πρώτο μας πιτ-στοπ κι από τότε ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος.

Στο τέλος, ο ρυθμός μας ήταν αρκετός μόνο για την έβδομη ή όγδοη θέση. Όπως είπα και χθες, ο γύρος μας στις κατατακτήριες ήταν πολύ καλός για τη θέση που εντέλει κερδίσαμε, αλλά ο ρυθμός αγώνα μας ανησυχούσε. Αυτό είναι που είδαμε σήμερα. Ήμασταν όσο καλοί έπρεπε για να κερδίσουμε την Alpha Tauri, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό”, κατέληξε ο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ