FORMULA 1

Αλόνσο: "Η Alpine πάντα ενδιαφερόταν για τον Πιάστρι"

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ASTON MARTIN F1 MEDIA

Έναν χρόνο μετά την απρόσμενη ανακοίνωσή του ότι υπέγραψε στην Aston Martin για το 2023, ο Φερνάντο Αλόνσο είπε πως δεν είχε πρόταση από την Alpine.

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για τις συνθήκες της -εμπνευσμένης, όπως αποδείχθηκε- μεταγραφής του από την Alpine στην Aston Martin, για τις βλέψεις που τρέφει ακόμη για το τρίτο του πρωτάθλημα στη Formula 1 και για το μέλλον του πέραν του 2024.

Παρότι η Aston Martin βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης στα τελευταία GP του 2023, έχοντας χάσει έδαφος στον "πυρετό" εξέλιξης και αναβαθμίσεων των φετινών μονοθεσίων, η μετακίνηση του Αλόνσο από την Alpine στην Aston φέτοςς εξακολουθεί να είναι άκρως επιτυχημένη - βάσει των διαδοχικών βάθρων που κατέκτησε ο 42χρονος στο πρώτο 1/3 της χρονιάς.

Η μετακίνηση αυτή έμοιαζε εντελώς παράλογη ένα χρόνο πριν, όταν ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του GP Ουγγαρίας στο τέλος Ιουλίου του 2022, καθώς η φτωχή τότε απόδοση της περσινής Aston Martin AMR22 δεν προμήνυε τίποτα από όσα ακολουθούσαν στο ξεκίνημα του 2023.

"Πέρσι ήταν αρκετά αγχωτικό το Grand Prix εδώ στην Ουγγαρία από άποψη συναισθημάτων, με αυτή την προσφορά του Λόρενς (Στρολ, ιδιοκτήτη της Aston Martin)" είπε ο Αλόνσο μιλώντας για το περσινό σήριαλ της μετακίνησής του από το Ένστοουν στο Σίλβερστοουν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ASTON MARTIN F1 MEDIA

"Αλλά ναι, ήταν καλή απόφαση, και τυχερή απόφαση, και είμαι χαρούμενος που την έλαβα. Για την ακρίβεια δεν ήταν απόφαση, καθώς δεν έλαβα κάποια σαφή πρόταση από την Alpine. Μόνο λόγια. Αν είχα μια προσφορά από την Alpine στο ξεκίνημα της χρονιάς θα την είχα υπογράψει. Όμως είχα μόνο μία πρόταση και την αποδέχθηκα", πρόσθεσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Alpine για τον Όσκαρ Πιάστρι, το υπερ-τααλέντο που βρισκόταν στην Ακαδημία της γαλλικής εταιρείας, ο οποίος εντέλει μετά από ένα εκτεταμένο σήριαλ που κρίθηκε δια της νομικής οδού πέτυχε τη μεταγραφή του στη McLaren για την πρώτη του πλήρη αγωνιστική σεζόν φέτος. Έτσι, η Alpine έχασε και τον Αλόνσο και τον Πιάστρι.

"Ήμουν πάνω-κάτω χαρούμενος, αλλά δεν ήρθε ποτέ καμία πρόταση", συνέχισε ο Αλόνσο. "Πάντα ενδιαφερόντουσαν για τον Πιάστρι, τέτοια πράγματα, δεν ερχόταν ποτέ η πρόταση και εντέλει ήρθε αυτή (της Aston Martin). Κι ήταν μια τυχερή στιγμή για την καριέρα μου. Πάει ένας χρόνος, ένας κύκλος που ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην Ουγγαρία, με όλα τα καλά που έφερε η αλλαγή στην Aston Martin.

Είναι μια ομάδα με τόσο καλή και θετική δυναμική, με σπουδαία φιλοδοξία, μια ομάδα που αισθάνομαι ότι με αγαπούν μετά από ένα-δύο χρόνια στην Alpine που έπρεπε να κάνω κουπί ενάντια στο κύμα. Όταν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αισθάνεσαι ότι σε εκτιμούν και σε σέβονται, όπως νιώθω εδώ στην Aston, αλλάζει και το επίπεδο του οφέλους που μπορείς να προσδώσεις στην ομάδα", πρόσθεσε.

Περνώντας στη συζήτηση για το μέλλον του, ο 42χρονος είπε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα βρισκόταν ακόμα στη F1 αν δεν είχε τη δίψα να επιστρέψει στις νίκες και να κατακτήσει το τρίτο του πρωτάθλημα, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά το τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του με την Aston, στο τέλος του 2024, θα υπογράφει πια μόνο μονοετή συμβόλαια.

Action, Aramco, aramco-working, live, Hungaroring, GP2311a, F1, GP, Hungary
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23
Action, Aramco, aramco-working, live, Hungaroring, GP2311a, F1, GP, Hungary Fernando Alonso, Aston Martin AMR23 ASTON MARTIN F1 MEDIA

"Του χρόνου θα αρχίσω να δείχνω λίγο περισσότερο ενδιαφέρον (για το μέλλον). Προς το παρόν ενώ το έχω σκεφτεί, προφανώς, και το έχω συζητήσει με την ομάδα φυσικά, αλλά το αναβάλλαμε για το καλοκαίρι του 2024.

Αν βρισκόμασταν τώρα στο καλοκαίρι του 2024 θα έλεγα ναι, με ενδιαφέρει να δω τι θα συμβεί το 2025, θα έχουμε καινούρια αεροσήραγγα στο εργοστάσιο της Aston Martin, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που είναι ελκυστικά, και αισθάνομαι δυνατός και γεμάτος ενέργεια. Δεν με βαραίνουν τα ταξίδια και η προπόνηση, ανυπομονώ για αυτά.

Στις δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα του Σίλβερστοουν ανυπομονούσα να επιστρέψω στο αυτοκίνητο. Αλλά υπάρχουν στιγμές, και είχα τέτοιες στην καριέρα μου, που έχεις βαρύνει λίγο με τα ταξίδια, με τους αγώνες. Αν έχεις δεσμευτεί μακροχρόνια μπορεί αυτό να σε βαρύνει. Οπότε προτιμώ να το απολαμβάνω, και όσο το απολαμβάνω να ανανεώνω το συμβόλαιό μου χρόνο με το χρόνο", πρόσθεσε ο Αλόνσο.

Κι όσο για εκείνο το πολυπόθητο τρίτο πρωτάθλημα, σε ερώτηση αν είναι αυτός ο στόχος του απάντησε πως «αν δεν ήταν δεν θα αγωνιζόμουν. Υπάρχουν πολλές θυσίες πίσω από μια σεζόν της F1, πολλά ταξίδια, πολλή προετοιμασία, κι όλα αυτά γίνονται για το στόχο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα.

Επίσης, με την εμπειρία γνωρίζεις ότι στη F1 χρειάζεσαι κι άλλα πράγματα πέραν της προσωπικής σου φιλοδοξίας και επιθυμίας για να πετύχεις. Πρέπει να είσαι στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή. Βρίσκομαι σε μια σωστή θέση, προς το παρόν, αλλά δεν μου έχει γίνει και εμμονή. Ας αρχίσουμε, ευελπιστώ, με μια νίκη. Κι έπειτα, το αν θα κερδίσω το τρίτο πρωτάθλημα ήχ όχι εξαρτάται από παραμέτρους που δεν είναι στο δικό μου χέρι» κατέληξε ο Φερνάντο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1 F1 ALPINE ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ