FORMULA 1

Αλόνσο: "Εξωπραγματική η πέμπτη θέση, στόχος το βάθρο στον αγώνα"

Portrait, Media, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, is interviewed after Qualifying
Portrait, Media, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, is interviewed after Qualifying ASTON MARTIN F1 MEDIA / ZAK MAUGER

Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι η πέμπτη θέση της Aston Martin στις δοκιμές κατάταξης του GP του Μπαχρέιν «μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή», και παραδέχθηκε ότι η εξαιρετική διαχειριση των ελαστικών από την AMR23 του δίνει ελπίδες για μια θέση στο βάθρο του αυριανού αγώνα.

Η Aston Martin έκανε μέσα σε λίγους μήνες ένα τεράστιο άλμα απόδοσης με τη νέα AMR23, αποδεικνύοντας ότι έχει την ταχύτητα για να μπει στη μάχη των τριών μεγάλων ομάδων -Red Bull, Ferrari, Mercedes- στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 με την 5η θέση που κατέκτησε ο Φερνάντο Αλόνσο στις δοκιμές κατάταξης του GP του Μπαχρέιν.

Για μια ομάδα που έναν χρόνο πριν βρισκόταν καθηλωμένη στη μάχη των τελευταίων θέσεων των GP, αλλά σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται με τον ανασχεδιασμό της AMR22 την περασμένη Άνοιξη, ήταν ένα σουρεαλιστικό άλμα που έφερε την ομάδα στο επίπεδο της Mercedes, και εξέπληξε ακόμα και τον Αλόνσο.

«Στις δοκιμές ξεραμε ότι θα είμαστε τρίτοι ή πέμπτοι ή τέταρτοι - ήταν εκπληκτικό», είπε ενθουσιασμένος ο 41χρονος στο τέλος των δοκιμών κατάταξης στο Σακίρ. «Όλο το διήμερο ήταν εξωπραγματικό για εμάς. Νιώσαμε σε κάθε περίοδο δοκιμών πως ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, με κάθε τρόπο που απέδιδε το αυτοκίνητο.

»Κι έπειτα στις κατακτήριες περιμέναμε να είμαστε περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από τη Red Bull, οπότε ήταν αρκετά σωστή η εκτίμησή μας. Νιώθω τώρα περίεργα λέγοντας ότι θα εκκινήσουμε από την 5η θέση και ότι ίσως στοχεύουμε και σε περισσότερα» συμπλήρωσε ο Αλόνσο.

Ακόμα πιο εξωπραγματικό μοιάζει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο που υπάρχει να διεκδικήσει αύριο με αξιώσεις και επί ίσοις όροις ο Ισπανός μια θέση στο βάθρο του αγώνα, χάρη στην εξαιρετική διαχείριση των ελαστικών που έδειξε η AMR23 τόσο στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν την περασμένη εβδομάδα, όσο και στις ελεύθερες δοκιμές των δύο τελευταίων ημερών.

Σε ερώτηση αν όντως έχει ελπίδες να επιστρέψει στο βάθρο, ενάμισι χρόνο μετά από το GP του Κατάρ το 2021, ο Αλόνσο είπε χαμογελώντας «ναι, για να δούμε... Χαμογελάω διότι το να στοχεύουμε στο βάθρο για τον πρώτο αγώνα μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αλλά σίγουρα, από όσα είδαμε μέχρι στιγμής από το αυτοκίνητό μας, αλλά και παραδοσιακά, η Aston Martin έχει πολύ καλή διαχείριση των ελαστικών. Οπότε, αν μας δοθεί η ευκαιρία θα την πάρουμε».

Ενθουσιασμένος που μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία απέκτησε ένα μονοθέσιο ικανό να πρωταγωνιστεί, ο «Ελ Νάνο» κατέληξε: «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύαμε ότι οι τρεις κορυφαίες ομάδες θα ήταν μακριά μας φέτος, με το πλεονέκτημα που είχαν πέρσι, κι ότι εμείς θα προσπαθούσαμε να ηγούμαστε στη μάχη των ομάδων μέσης δυναμικής.

»Όμως, τώρα λέμε ότι θα εκκινήσουμε από την 5η θέση και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τη Ferrari για το βάθρο, οπότε αυτό είναι εκπληκτικό. Οπότε ναι, ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ας μείνουμε προσγειωμένοι και ας εκτελέσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς λάθη, με καλή εκκίνηση και καλά πιτ-στοπς. Και θα δούμε πού θα βρεθούμε. Όμως, μέχρι στιγμής, ζούμε το όνειρό μας», κατέληξε.

Photo credits: Aston Martin F1 Media

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ