ASTON MARTIN

Αλόνσο: "Ελπίζω ότι θα διεκδικήσουμε τον τίτλο του 2024"

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ASTON MARTIN F1 MEDIA

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έκρυψε την ελπίδα του να εξελιχθεί αρκετά η Aston Martin F1 ώστε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει με αξιώσεις το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Στα 41 του χρόνια, ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε την κίνηση-ματ το περασμένο καλοκαίρι αφήνοντας την Alpine για την Aston Martin F1. Από την έβδομη θέση του περσινού πρωταθλήματος η ομάδα του Σίλβερστοουν έχει ανέβει στη δεύτερη, στα τρία μέχρι στιγμής φετινά GP της Formula 1, και ο Ισπανός έχει ανέβει και τις τρεις φορές στο βάθρο.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής (του 2005-'06) δήλωσε έκπληκτος από την ανταγωνιστικότητα της AMR23 μέχρι στιγμής, καθώς και ότι δεν περίμενε αυτές τις θέσεις στο βάθρο απέναντι στις Mercedes και Ferrari, αλλά είπε ότι η ομάδα του Σίλβερστοουν πρέπει να μάθει να λειτουργεί στο ρυθμό με τον οποίο οι τρεις κορυφαίες ομάδες έχουν συνηθίσει να εξελίσσουν τα μονοθέσιά τους στη διάρκεια της σεζόν.

"Φαίνεται ότι πλέον οι δοκιμές κατάταξης είναι πολύ σημαντικές, διότι ο ρυθμός αγώνα μας [με της Mercedes] είναι παρεμφερής, και πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο της χρονιάς που θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα: ποια ομάδα θα εξελίξει το αυτοκίνητό της ταχύτερα;", είπε ο Ισπανός.

"Πιστεύω ότι στους τρεις πρώτους αγώνες που διεξήχθησαν εκτός Ευρώπης ήταν δύσκολο [για τις ομάδες] να φέρουν αναβαθμίσεις. Αλλά εφεξής ίσως να δούμε το επίπεδο των ομάδων να αλλάζει λίγο, αγώνα με τον αγώνα, αναλόγως ποια ομάδα θα φέρει αναβαθμίσεις που είναι αρκετά καλές", συμπλήρωσε.

Αλόνσο: "Ελπίζω ότι θα διεκδικήσουμε τον τίτλο του 2024"
Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, η Mercedes ετοιμάζει σημαντικές αναβαθμίσεις σε αεροδυναμικά εξαρτήματα και στην ανάρτηση (για τη βελτίωση της αεροδυναμικής και της μηχανικής της πρόσφυσης), ενώ νέα εξαρτήματα θα έχουν στους προσεχείς τρεις αγώνες και οι Ferrari, McLaren και Alpine.

"Θα δούμε πολύ σύντομα, από το Μπακού, την Ίμολα και τη Βαρκελώνη, στις (άλλες) ομάδες να φέρνουν αναβαθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, κι εμείς πρέπει να είμαστε κορυφαία ομάδα και από την άποψη αυτή - στην πίστα όσο και εκτός πίστας. Πρέπει να μάθουμε πολλά στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, για να είμαστε διεκδικητές (του τίτλου) το 2024, ελπίζω" πρόσθεσε ο Ισπανός.

Ο Αλόνσο άφησε να εννοηθεί ότι η Aston Martin πρέπει να συνεχίσει την πίεση εφεξής παρότι έχει ήδη ξεπεράσει τις φετινές της προσδοκίες: "Ζούμε μια χαρούμενη περίοδο προς στιγμήν. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ήμασταν στο βάθρο, ίσως και στη διάρκεια όλης της χρονιάς, και σε τρεις αγώνες έχουμε τρεις θέσεις στο πόντιουμ. Οπότε ό,τι και να έρθει εφεξής θα είναι ένα συν.

Παίρνουμε κάθε ευκαιρία και πρέπει να μεγαλώσουμε ως ομάδα και εκτός πίστας γιατί αγωνιζόμαστε απέναντι σε ομάδες όπως οι Red Bull, Mercedes, Ferrari - ομάδες που έχουν συνηθίσει σε αυτό το ρυθμό εξέλιξης. Εμείς ακόμα μαθαίνουμε, οπότε αντικρίζουμε το 2023 με ταπεινότητα και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα.

Οι ελπίδες μου ήταν ότι το 2023 θα ήταν μια χρονιά εκμάθησης, και ότι ίσως το 2024 θα ανταγωνιζόμασταν τη Ferrari και τη Mercedes. Όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντί τους στο Μπαχρέιν, στον πρώτο αγώνα. Οπότε προφανώς τώρα όλα δείχνουν πιο αισιόδοξα, αλλά πρέπει να φέρουμε τα αποτελέσματα", κατέληξε.

TAGS ASTON MARTIN ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ