ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Αλ Ατίγια: "Πιστεύω ότι ο Αλόνσο θα επιστρέψει στο Ντακάρ"

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Ράλι Ντακάρ
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο Ράλι Ντακάρ TOYOTA GAZOO RACING MEDIA

Ο τετράκις νικητής του Ράλι Ντακάρ Νάσερ Αλ Ατίγια δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρώτη προσπάθεια του Φερνάντο Αλόνσο στο διάσημο Rally Raid, το 2020, και δήλωσε πως ο Ισπανός θα επιστρέψει στο μέλλον για να προσπαθήσει για δεύτερη φορά.

Ο Φερνάντο Αλόνσο συμμετείχε στο Ράλι Ντακάρ πριν από τρια χρόνια, τις πρώτες μέρες του 2020, κατά τη διάρκεια της διετούς (2019-'20) απουσίας του από τη Formula 1 - έπειτα από την απόφασή να αποχωρήσει λόγω της φτωχής ανταγωνιστικότητας της McLaren το 2018.

Στα δύο αυτά χρόνια που έλειπε συμμετείχε σε διάφορα είδη του μότορσπορ, από τα Indycars μέχρι το ΛεΜάν, και ακόμα και στο Ράλι Ντακάρ. Ήταν η πρώτη του σημαντική συμμετοχή σε χωμάτινο αγώνα ράλι, και με αυτό το δεδομένο τα κατάφερε εξαιρετικά: με την εργοστασιακή ομάδα της Toyota Gazoo Racing και το αγωνιστικό Hilux μπήκε στην πρώτη δεκάδα των χρόνων στις 8 από τις 12 Ειδικές Διαδρομές, και τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής σε έναν αγώνα που από μόνος του ο τερματισμός είναι κατόρθωμα.

Το 2021 ο Ισπανός επέστρεψε στη F1, όπου αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες σεζόν με την Alpine, ενώ τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι τα δύο επόμενα χρόνια θα αγωνίζεται με την Aston Martin F1. Παρόλα αυτά, ο ο Νάσελ Αλ Ατίγια είπε πως όταν ο 41χρονος Αλόνσο ολοκληρώσει την καριέρα του στη Formula 1, θα προσπαθήσει εκ νέου για τις δάφνες του Ράλι Ντακάρ.

"Εξακολουθώ να πιέζω τον Φερνάντο για να τον έχουμε ξανά μαζί μας στο Ντακάρ", είπε ο τετράκις νικητής του αγώνα Αλ Ατίγια. "Πιστεύω ότι θα γίνει. Του άρεσε πολύ το Ντακάρ, κι είμαι σίγουρος ότι μετά την επόμενη χρονιά ή ύστερα από δύο χρόνια θα επιστρέψει".

Ο οδηγός από το Κατάρ συνέχισε: "Ξέρω τον Φερνάντο από τη F1, αλλά τον γνώρισα όταν ήρθε στην ομάδα μας το 2020. Η ομάδα μου ζήτησε να τον βοηθήσω να μάθει τους αμμόλοφους. Περάσαμε τρεις μέρες στο Κατάρ, με θερμοκρασία 50ο Κελσίου, και έκανε αληθινά εκπληκτική δουλειά. Είναι πολύ, πολύ ταλαντούχος.

Στην πρώτη του φορά στο Ντακάρ έδειξε ότι έχει την ταχύτητα. Για έναν αγώνα σαν αυτό, εκείνο που χρειάζεσαι είναι η εμπειρία, διότι αν δείτε στο παρελθόν πρέπει να έχεις τέσσερα-πέντε-έξι χρόνια εμπειρίας πριν καταφέρεις να κερδίσεις. Όμως, ήταν πολύ ωραία που είχαμε τον Φερνάντο. Μιλάμε ακόμα, και τον περιμένουμε", κατέληξε ο Νάσερ Αλ Ατίγια.

Το Ράλι Ντακάρ του 2023 απέχει πλέον λιγότερο από είκοσι μέρες. Η πρώτη του Ειδική Διαδρομή, από τις συνολικά 14, θα διεξαχθεί την πρωτοχρονιά. Ο αγώνας θα γίνει και φέτος στη Σαουδική Αραβία και ο Αλ Ατίγια φιλοδοξεί να διατηρήσει τα περσινά του σκήπτρα, αν και η Toyota θα έχει φρέσκο ανταγωνισμό από την Audi.

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ