SCOOTER

TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά

Beverly
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά AUTOMOTO'23

Τα μεσαίου κυβισμού GT Scooters βρίσκονται στη χρυσή τομή της ευελιξίας-οικονομίας στην πόλη και της δυνατότητας τουρισμού εκτός των τειχών. Επιλέξαμε δέκα από τα σημαντικότερα της ελληνικής αγοράς.

Μονοκύλινδρα με χαμηλή κατανάλωση και συμπαγή για να ελίσσονται στην πόλη, αλλά και παράλληλα με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, σταθερότητα και αρκετή προστασία από τον αέρα για ένα σύντομο ταξίδι, τα μεσαία Scooters συμπυκνώνουν διαφορετικές αρετές για πολλαπλές ανάγκες.

Καλύπτοντας το χώρο ανάμεσα στα μικρού κυβισμού σκουτεράκια πόλης και τα δικύλινδρα ταξιδιάρικα mega scooters, τα GT των 300-400 κυβικών όχι μόνο διαθέτουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και πλατιά, άνετη σέλα, αλλά παράλληλα καρπώνονται μηχανικές και ηλεκτρονικές τεχνολογίες από τις μοτοσικλέτες και γίνονται όλο και πιο ασφαλή και άνετα, όλο και πιο ολοκληρωμένα. Ας δούμε δέκα από τους κυριότερους εκπροσώπους της κατηγορίας.

  • 01. Piaggio Beverly 300 hpe / 400 hpe
Piaggio Beverly
Piaggio Beverly PIAGGIO

Τιμή: 5.299 € (300 hpe) / 6.399 € (400 hpe)

Το διαχρονικό best-seller σύμβολο των σύγχρονων μεσαίων scooters πέρασε στη νέα του γενιά το 2021 και εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες και πιο στιλάτες προτάσεις στα μεσαία scooters. Το εξασφαλίζουν, κατά κύριο λόγο, οι νέοι μονοκύλινδροι Euro5 κινητήρες Piaggio hpe των 300 και 400 κ.εκ., ο πλήρης ανασχεδιασμός -με πιο κομψό ρύγχος και πιο δυναμικές πλευρικές επιφάνειες- και η νέα αρχιτεκτονική του πλαισίου που παραπέμπει σε μοτοσικλέτα με ανάρτηση της Showa εμπρός-πίσω. Κι ακόμη, ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD 5,5 ιντσών με προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας Piaggio MIA του smartphone, σύστημα keyless, full LED φώτα και φλας. Οι νέοι κινητήρες είναι βελτιωμένοι σε αξιοπιστία-απόδοση-κατανάλωση-θόρυβο: ο 300 hpe αποδίδει 25,8 ίππους και 26 Nm ροπής και ο 400 hpe (που αντικαθιστά τον 350) αγγίζει τους 35,4 hp και τα 37,7 Nm στις 5.500 στροφές. Το ιταλικό scooter διατίθεται στην πιο εκλεπτυσμένη έκδοση Beverly και στην πιο δυναμική, σπορτίφ Beverly S.

  • 02. Honda Forza 350
23YM HONDA FORZA 350
23YM HONDA FORZA 350 HONDA FORZA 350


Τιμή: 6.470 €

Το μεσαίο GT Scooter της Honda ανανεώθηκε για το 2023, στα χρώματα και στα γραφικά της οθόνης, αλλά κατά τα άλλα διατηρεί τα στοιχεία που το έχουν οδηγήσει στην επιτυχία: το χώρο για ένα full-face και ένα jet κράνος στη σέλα, την ηλεκτρική ζελατινα, τη θύρα φόρτισης USB-C, το SmartKey. Και μαζί κράτησε τις εξαιρετικές επιδόσεις του μονοκύλινδρου κινητήρα Smart Power+ των 350 κ.εκ., που με τους 29 του ίππους ανταγωνίζεται μεγαλύτερα scooters - αλλά κρατώντας τον έλεγχο της κατανάλωσης (χάρη και στο start-stop) και της πρόσφυσης (χάρη στο traction control HSTC). Η ανανεωμένη οθόνη TFT προσφέρει συνδεσιμότητα του smartphone και τη δυνατότητα χειρισμού μέσω φωνητικών εντολών με το νέο σύστημα Honda Smartphone Voice Control System.

  • 03. SYM Joyride 300
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
SYM JOYRIDE 300


Τιμή: 4.695 €

Συνδυάζοντας τις συμπαγείς διαστάσεις για την ευελιξία στην πόλη με την ευρυχωρία και την άνεση για την καθημερινότητα, το Joyride 300 είναι ένα απολύτως ολοκληρωμένο μεσαίο scooter. Και μάλιστα με πτυχές ασφάλειας -μπροστινό τροχό 16'', ρυθμιζόμενης προφόρτισης πίσω αμορτισέρ, ABS της Continental- που συνδυάζονται με την καλοσχεδιασμένη σπορ εμφάνισή του. Πίσω από τη ρυθμιζόμενη ζελατίνα και τα full LED φώτα του ρύγχους του, επιφυλάσσει την οθόνη LCD των οργάνων, το ντουλαπάκι της ποδιάς με θύρα φόρτισης USB, το διακόπτη του keyless 2.0 συστήματος για τον έλεγχο χωρίς τη χρήση του κλειδιού και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 35 λίτρων κάτω από τη σέλα δύο επιπέδων, που χωράει δύο κράνη. Πιό πίσω, το μονοκύλινδρο υγρόψυκτο μοτέρ αποδίδει 26 ίππους και 26 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας τη σβελτάδα στην πόλη και κρατώντας χαμηλά την κατανάλωση, στα 3,6 lt/100km.

  • 04. Kymco DT X360
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
KYMCO DT X360


Τιμή: 5.995 €

To πρώτο adventure scooter της Kymco φέρει τον αριθμό 360 συμβολίζοντας ότι μπορεί να κινείται περιμετρικά προς πάσα κατεύθυνση, ό,τι οδόστρωμα κι αν το περιμένει. Τα Crossover στοιχεία που το διαχωρίζουν από το Downtown 350, στο οποίο βασίζεται, είναι τα μεγαλύτερα και πιο αιχμηρά πλαστικά με το προτεταμένο ρύγχος κάτω από τη μάσκα, τα νέας σχεδίασης LED φώτα, η τύπου Adventure ζελατίνα, η καρίνα, το τελικό της εξάτμισης με τα αλουμινένια προστατευτικά του και η σέλα. Ανάλογες ενισχύσεις έχει δεχθεί και το πλαίσιο για την off-road κίνηση, ενώ ο κινητήρας G5-SC της Kymco παραμένει αναλλοίωτος. Υγρόψυκτος, με 321 κ.εκ. και προδιαγραφών Euro5, αποδίδει 28,6 ίππους και χαρίζει στο DT X360 όχι μόνο εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και άκρως ανταγωνιστική μέση κατανάλωση. Για την ασφαλή του συμπεριφορά στο δρόμο συμβάλλουν το traction control και τα άκρως αποδοτικά φρένα με δικάναλο ABS, της Bosch και τα δύο. Το TCS απενεργοποιείται για το χώμα, ενώ για την ίδια επιφάνεια η Kymco έχει ρυθμίσει διαφορετικά τα ελατήρια και την απόσβεση της ανάρτησης στους τροχούς των 14 και 13 ιντσών εμπρός/πίσω με ανθεκτικότερες ζάντες και ελαστικά διπλής χρήσης. Όσο για τις ανέσεις του, κάτω από τη σέλα χωρά δύο full-face κράνη, σύστημα keyless, δύο θύρες φόρτισης USB και μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας του smartphone.

  • 05. Honda ADV350
22YM HONDA ADV350
22YM HONDA ADV350 HONDA ADV350


Τιμή: 6.990 €

To ADV350 υιοθετεί το adveture στιλ του X-ADV και το φέρνει στα μεσαία κυβικά, με τα μηχανικά μέρη του Forza 350. Όμως δεν είναι «περιπετειώδες» μόνο στην εμφάνιση, καθώς το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με ανεστραμμένο πιρούνι 37 mm και τα πίσω αμορτισέρ 130 mm με ανεξάρτητα δοχεία αερίου του, μαζί με τα διπλής χρήσης ελαστικά, το ύψος 145 mm από το έδαφος και το ρεζερβουάρ 11,7 λίτρων, του προσδίδουν δυνατότητες για ελαφρώς χωμάτινες αναζητήσεις. Οι 29,2 ίπποι και τα 31,5 Nm ροπής του μοτέρ eSP+ των 330 κ.εκ. χαρίζουν σπουδαίες επιδόσεις, με την ασφάλεια της ηλεκτρονικής πρόσφυσης του HSTC και του δικάναλου ABS. Η ζελατίνα ρυθμίζεται σε 4 θέσεις ως προς το ύψος, κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για δύο full-face κράνη, το ντουλαπάκι της ποδιάς έχει θύρα φόρτισης USB-C και το Smart Key κάνει εύκολη την καθημερινότητα στην πόλη. Το ίδιο και το σύστημα Honda Smartphone Voice Control, για τον φωνητικό έλεγχο των εφαρμογών του smarthphone μέσω της οθόνης TFT του πίνακα οργάνων.

  • 06. Suzuki Burgman 400
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
SUZUKI BURGMAN 400

Τιμή: 8.295 €

Το διαχρονικό Burgman αναβαθμίστηκε σημαντικά το 2021, με την ευκαιρία του περάσματός του στις προδιαγραφές ρύπων Euro5, και συντηρεί ακόμη τη φήμη του παρά την ασιατική επέλαση πολλών και σημαντικών ανταγωνιστών. Οι Ιάπωνες βελτίωσαν -κυρίως στην ανάφλεξη- τον κινητήρα των 400 κ.εκ. του GT scooter τους, για να πετύχουν μείωση της κατανάλωσης (στα 4,0 lt/100km) και των ρύπων, αλλά και βελτίωση της απόδοσης και της γραμμικότητάς του - παρότι η ιπποδύναμη μειώθηκε ελάχιστα, στους 29,9 hp. Παράλληλα, με την ανανέωση πρόσθεσαν το traction control, που συνδυάζεται πλέον με το νέο δικάναλο ABS για τον έλεγχο της συμπεριφοράς. Ο εξοπλισμός του Burgman 400 συμπληρώνεται μεταξύ άλλων και με το σύστημα Easy Start του κινητήρα, full-LED φώτα, μια ψηφιακή LCD οθόνη ανάμεσα στα δύο αναλογικά όργανα, χώρο 42 λίτρων κάτω από τη σέλα (για δύο κράνη - ένα full-face κι ένα jet) και δύο ντουλαπάκια 6,3 λίτρων στην ποδιά.

  • 07. SYM Maxsym 400
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
SYM MAXSYM 400

Τιμή: 6.495 €

Ένα GT scooter ιδανικό για τουρισμό και για σβέλτους ελιγμούς στην πόλη, το Maxsym 400 πέρασε στη νέα του γενιά πριν από έναν χρόνο: έγινε πολύ πιο μοντέρνο, υιοθέτησε τις τελευταίες τεχνολογίες της SYM, και με το νέο του κινητήρα άγγιξε τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας χάρη στους 34 ίππους του - χωρίς να ξεπερνά σε μέση κατανάλωση τα 4,5 lt/100km. Μια από τις κορυφαίες GT επιλογές, το Maxsym 400 απέκτησε νέα φώτα LED και ακόμα πιο ποιοτικά υλικά, καθώς και λίγο «μαζεμένες» διαστάσεις για την ευελιξία στην πόλη. Αλλά αυτό δεν κόστισε καθόλου στο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο των 45 λίτρων κάτω από τη σέλα, που χωρά δύο full-face κράνη. Η άνεση συμπληρώνεται από τα δύο βαθιά ντουλαπάκια στην ποδιά, με θύρα φόρτισης USB-C, το σύστημα keyless, την LCD οθόνη, από την ψηλή ζελατίνα (που ρυθμίζεται σε 2 θέσεις), και το αυτόματο χειρόφρενο όταν κατέβει το πλαϊνό σταντ. Το μοτέρ των 399 κ.εκ. πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 και οι 34 hp του ελέγχονται από το σύστημα traction control στους ολισθηρούς δρόμους. Στην ασφάλεια συμβάλλει το αναβαθμισμένο και πιο άκαμπτο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, τα μεγάλα δισκόφρενα με δικάναλο ABS, το τηλεσκοπικό πιρούνι 41 mm και τα ρυθμιζόμενα στην προφόρτιση διπλά αμορτισέρ πίσω.

  • 08. Kymco X-Town 300i
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
KYMCO X-TOWN 300I

Τιμή: 4.695 €

Σφαιρικά οικονομικό, στην τιμή αλλά και στην κατανάλωσή του, το X-Town είναι από τις πιο συμφέρουσες επιλογές από την πληθώρα των scooters της Kymco -αλλά και γενικώς- στα μεσαία κυβικά. Δίνει έμφαση στην απόλυτη άνεση και ευελιξία της καθημερινότητας και στην οικονομία καυσίμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιδόσεις από τους 24,2 ίππους του Euro5 μοτέρ των 276 κ.εκ. δεν του επιτρέπουν και την κίνηση εκτός των τειχών, στα όρια ταχύτητας της εθνικής. Μοντέρνο σχεδιαστικά, έχει ό,τι χρειάζεται για την καθημερινότητα: μεγάλη ζελατίνα και άνετη σέλα -και για τους δύο αναβάτες- με χώρο για δύο κράνη κάτω της, ντουλαπάκι στην ποδιά με θύρα φόρτισης USB, οθόνη ενδείξεων LCD ανάμεσα στα δύο αναλογικά όργανα και κεντρικό σταντ. Ο ακριβότερος εξοπλισμός έχει αποφευχθεί από την Kymco, ώστε η τιμή του να παραμείνει εξαιρετικά ελκυστική.

  • 09. Voge SR4 Max
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
VOGE SR4 MAX

Τιμή: 5.995 € (με έκπτωση 600 €)

Η Voge μόλις μπήκε στην κατηγορία των maxi scooters, με το SR4 Max που φαντάζει να έχει την εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής και των μοτοσικλετών της εταιρείας. Η σχέση αυτή καθορίζεται από την αξιόλογη ποιότητα του SR4 Max, σε συνδυασμό με τον πολύπλευρο εξοπλισμό του: μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κάμερα καταγραφής δεδομένων (Dash Cam) κάτω από την ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα, Τraction control (TCS), Full LED φώτα, έγχρωμη οθόνη TFT 7” με συνδεσιμότητα bluetooth, χειρόφρενο, ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας που αποκαλύπτει το χώρο για δύο κράνη και δύο ντουλαπάκια της ποδιάς. O υγρόψυκτος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας είναι κατασκευασμένος σε συνεργασία με τη BMW (ίδιος με των BMW C400X και C400GT), και αποδίδει 29 ίππους και 30 Nm ροπής. Που σημαίνει ότι εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις, με κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 3,5 lt/100km. Τέλος, στην οδική συμπεριφορά συμβάλλουν οι αναρτήσεις της Kayaba, τα τρία πλευστά δισκόφρενα της Brembo και το δικάναλο ABS, ενώ το σύστημα TPMS παρακολουθεί την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

  • 10. BMW C 400 GT
TOP 10 scooters από 300 ως 400 κυβικά
BMW C400 GT

Τιμή: 8.100 €

Το GT scooter της βαυαρικής εταιρείας δίνει έμφαση σε δύο τομείς: στην πολυτέλεια με πλούσιο εξοπλισμό, και στις επιδόσεις / τουρισμό. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 350 κ.εκ. αποδίδει 34 ίππους και του χαρίζει ιδιαίτερα δυναμικές επιταχύνσεις -χωρίς να χάνεται ο έλεγχος της φυσιολογικής κατανάλωσης, στα περίπου 4,5 lt/100km- τόσο για καλύτερη ευελιξία στην πόλη όσο και για μεγαλύτερες αποστάσεις. Η ισχύς αυτή καλύπτεται από εξίσου ικανοποιητικά φρένα, με τετραπίστονες δαγκάνες Bybre και ABS της Continental, από το καλορυθμισμένο traction control, καθώς και από το ατσάλινο πλαίσιο (με ενίσχυση στο σημείο του ψαλιδιού για μεγαλύτερη ακαμψία), το πιρούνι 35 mm και τα διπλά αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Η τουριστική του πτυχή πηγάζει από την προστασία που παρέχει ο κομψός σχεδιασμός του και από την άνεση του πλούσιου εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων ο τελευταίος περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνηTFT οθόνη 6,5 ιντσών, θερμαινόμενη σέλα και θερμαινόμενα γκριπ, σύστημα keyless και αποθηκευτικό χώρο 43 λίτρων στη σέλα.

TAGS SCOOTER ΑΓΟΡΑ ΤΙΜΕΣ AUTO MOTO 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ