ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Με το urban PM-01 η Peugeot κάνει τη μεγάλη της επιστροφή στις μοτοσικλέτες

Peugeot Motocycles
PEUGEOT MOTOCYCLES

Το PM-01 της αναγεννημένης Peugeot Motocycles είναι ένα συμπαγές αστικό roadster καθαρό και μινιμαλιστικό, με μονοκύλινδρο μοτέρ 125 που του προσδίδει ευελιξία για την πόλη και μαζί ικανότητες κοντινής απόδρασης.

Το φρέσκο του στυλ, οι έντονες γραμμές και η μυώδης εμφάνιση ευθυγραμμίζουν την πρώτη σύγχρονη μοτοσικλέτα της Peugeot με τη σχεδιαστική φιλοσοφία και αισθητική της γαλλικής εταιρείας. Τη συνδυάζουν, δηλαδή, με πολλά χαρακτηριστικά που μοιράζεται με τα αυτοκίνητα της μάρκας, με κυριότερο τον προβολέα τριών LED 'νυχιών' στο ρύγχος.

Η εμφάνιση του PM-01 ενισχύεται, επίσης, με τα ελαστικά 17 ιντσών, με το ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm και με την πίσω ανάρτηση - που αποτελείται από ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πάνω στο ψαλίδι. Επίσης, οι αιχμηρές πλαϊνές εισαγωγές ακολουθούν το ψυγείο και προσθέτουν μια σπορ “πινελιά”.

Peugeot Motocycles
Peugeot PM-01 PEUGEOT MOTOCYCLES

Το φαρδύ τιμόνι τοποθετημένο ψηλά, το ανεστραμμένο πιρούνι και οι αλουμινένιες κορώνες του πιρουνιού αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σπορ roadster σχεδίασης. Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 12,5 λίτρων, το οποίο είναι ογκώδες στο πάνω μέρος, γωνιώδες στο πλάι με το σήμα της Peugeot Motocycles και με εγκοπές στο ύψος της σέλας και του πλαισίου, συνδυάζει τη φουτουριστική εμφάνιση με την πρακτικότητα χάρη στο ιδιαίτερο σχήμα του.

Το κάτω μέρος του πλαισίου είναι διακοσμημένο με πλαϊνές εισαγωγές που καλύπτουν διακριτικά το ψυγείο και ενισχύουν τη σπορ εμφάνιση. Πρόκειται για μια πολύπλευρη μοτοσικλέτα με κορυφαία τεχνολογία (όπως την TFT οθόνη), ελαφριά αλλά ισχυρή, και σχεδιασμένη ώστε να είναι ευέλικτη και πρακτική για τη χρήση στην πόλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά μαζί και ικανή να προσφέρει δυνατά συναισθήματα και αξέχαστες στιγμές σε μίνι αποδράσεις.

Peugeot Motocycles
Peugeot PM-01 125 PEUGEOT MOTOCYCLES

Η μεγάλη σε μήκος μαύρη σέλα, με εσοχή στο επίπεδο του αναβάτη, βρίσκεται σε απόσταση 810 mm από το έδαφος και αποδεικνύεται ιδανική για τον αναβάτη ανεξάρτητα από τον σωματότυπό του. Ως ένα πρόσθετο στιλιστικό στοιχείο, τα φλας λειτουργούν με κυλιόμενη λειτουργία από το εσωτερικό στο εξωτερικό.

Η PM-01 διατίθεται ήδη στον κυβισμό των 125cc ενώ αναμένεται και η έκδοση των 300cc εντός του επόμενου έτους. Έτσι, στην καρδιά του σωληνωτού πλαισίου της PM-01 125 βρίσκεται ένας μονοκύλινδρος, 4χρονος 124,8 κ.εκ. κινητήρας με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου που αποδίδει 13,86 PS (10,2 kW/14 hp) στις 9.500 σ.α.λ. και ροπή 11 Nm στις 7.500 σ.α.λ.

Σχεδιασμένος για να προσφέρει ιδανικές επιδόσεις για οδήγηση στην πόλη, με ζωντάνια και καλή επιτάχυνση, στην έκτη σχέση του μειώνει τις στροφές του κινητήρα με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Συμπληρώνεται από ένα διακριτικό σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται σε αρμονία με τις έντονες οξείες γωνίες και τη φουτουριστική σχεδίαση της μοτοσυκλέτας.

Peugeot Motocycles
Peugeot PM-01 125 PEUGEOT MOTOCYCLES

Πάνω στο υψηλών προδιαγραφών πλαίσιο της PM-01 125, η ανάρτηση αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 41 mm μπροστά και ένα αμορτισέρ που συνδέεται κεντρικά στο ψαλίδι πίσω. Το αμορτισέρ μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την προφόρτιση για βέλτιστη προσαρμογή, με ή χωρίς συνεπιβάτη.

Ένας δίσκος διαμέτρου 280mm μπροστά και ένας δεύτερος 240mm πίσω προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας σε συνδυασμό με το δικάναλο ABS. Η PM-01 125 διαθέτει τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά 110/70 R17 μπροστά και 150/60 R17 πίσω για μέγιστη ευελιξία. Η PM-01 125 δεν έχει περιττά στοιχεία και το διακριτικά τοποθετημένο φέρινγκ αναδεικνύει τον κινητήρα με εκλεπτυσμένο τρόπο, όπως και το μαύρο σωληνωτό πλαίσιο και η ανάρτηση.

Peugeot PM-01 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Κινητήρας: Υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος 124,8 κ.εκ.
  • Ισχύς: 13,86 PS / 9.500 σ.α.λ.
  • Ροπή: 11 Nm / 7.500 σ.α.λ.
  • Κατανάλωση: 2,4 lt/100km
  • Πλαίσιο: Ατσάλινο σωληνωτό
  • Εμπρός ανάρτηση: USD 41 mm, διαδρομή 125 mm
  • Πίσω ανάρτηση: Μονό αμορτισέρ, ρυθμιζόμενη προφόρτιση, διαδρομή 166 mm
  • Εμπρός φρένο: Μονός δίσκος 280 mm, 4-πίστονη δαγκάνα
  • Πίσω φρένο: Μονός δίσκος 240 mm, πλευστή δαγκάνα
  • Ζάντες (εμπρός/Πίσω): 17"/17"
  • Ελαστικά (εμπρός/Πίσω): Metzeler 110/70 - 150/60
  • Μεταξόνιο: 1.370 mm
  • Ύψος σέλας: 810 mm
  • Βάρος (με όλα τα υγρά): 150 kg
  • Ρεζερβουάρ: 12,5 lt
TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ PEUGEOT MOTOCYCLES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ