ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Η Ducati των 55.000 ευρώ αντλεί την έμπνευσή της από τη Bentley Batur

DUCATI MEDIA
Ducati Diavel for Bentley DUCATI MEDIA

Μια Ducati Diavel V4 με επιρροές από την υπερσπάνια Batur, την ισχυρότερη Bentley της ιστορίας, είναι η πρώτη κοινή δημιουργία των δύο εταιρειών του ομίλου Volkswagen - και προορίζεται μόνο για 550 ανθρώπους.

Οι 550 αυτοί -κατά κύριο λόγο συλλέκτες- που θα αποκτήσουν τη “Ducati Diavel for Bentley” από μια άποψη είναι πολλοί, αν τους συγκρίνουμε με τους μόλις 18 των ισάριθμων αντιτύπων της χειροποίητης Batur που πυροδοτείται από τον W12 κινητήρα των 740 ίππων. Τα 50 από τα αντίτυπα της Diavel αυτής είναι δεσμευμένα για τους πελάτες της Bentley, και έχουν την ξεχωριστή ονομασία “Diavel for Bentley Mulliner”.

Η βρετανική και η ιταλική εταιρεία, που έχουν περάσει από χρόνια στην ομπρέλλα του γερμανικού ομίλου VW, συνεργάστηκαν για ένα δίτροχο έργο τέχνης για να επιδείξουν τα καλύτερά τους από άποψη τεχνολογίας, στιλ και απόδοσης. Γι' αυτό και παρουσίασαν αυτή τη Ducati Diavel στην εβδομάδα τέχνης Art Basel στην παραλία του Μαϊάμι των ΗΠΑ.

DUCATI MEDIA
Ducati Diavel for Bentley DUCATI MEDIA


Οι επιρροές αυτής της σπάνιας Diavel από τη Batur δεν περιορίζονται μόνο στον βαθυπράσινο χρωματισμό Scarab Green, με μεταλλικές σκιές, που προέρχεται από την παλέτα της Mulliner - δηλαδή του οίκου εξατομικεύσεων της εταιρείας του Crewe, που φέρνει τις ολοκαίνουριες Bentley στις ακριβείς προδιαγραφές εξατομίκευσης των αρκετά εύπορων αγοραστών της.

Οι σχεδιαστές του Centro Stile Ducati -σε στενή συνεργασία με εκείνους της Bentley- μετέφεραν ορισμένες από τις γραμμές της Batur και στο σώμα της “Ducati Diavel for Bentley”. Οι αεραγωγοί έχουν το ίδιο πλέγμα με της μάσκας του αυτοκινήτου, ενώ το εμπρός φτερό της μοτοσικλέτας, το φαίρινγκ και το δοχείο καυσίμου υιοθετούν τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες της Batur.

DUCATI MEDIA
Ducati Diavel for Bentley DUCATI MEDIA


Η μονοθέσια ουρά αυτής της Diavel, με τον ίδιο τρόπο, μιμείται το σχέδιο του σημείου του διαχύτη της supersport μπερλίνας της Bentley. Το ίδιο ισχύει και για το σχέδιο των (σφυρήλατων) ζαντών, που είναι βαμμένες στο χρώμα του τιτανίου (Dark Titanium Satin).

Η εκτενής χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα της Batur τώρα μεταφέρεται και στη “Ducati Diavel for Bentley”, καθώς από αυτό το ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό είναι κατασκευασμένα τα φτερά, τα καλύμματα του προβολέα, του κινητήρα και του ψυγείου, η εξάτμιση, τα πλευρικά panels και η ουρά.

DUCATI MEDIA
Ducati Diavel for Bentley & Bentley Batur DUCATI MEDIA


Η σέλα της είναι επενδεδυμένη από μαύρο Alcantara με κόκκινες λεπτομέρειες και ραμμένο το έμβλημα της Bentley, σαν τα καθίσματα στο εσωτερικό της Batur, ενώ αν το θελήσει μπορεί καθένας από τους 550 αγοραστές να τοποθετήσει και τη δεύτερη, μικρή σέλα συνεπιβάτη. Επιπλέον, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης) και τα LED Matrix φώτα της ουράς έχουν εξειδικευμένα γραφικά.

Η διπλή απόληξη της εξάτμισης, τέλος, ανασχεδιάστηκε για να ταιριάζει με τα νέα αισθητικά δεδομένα της “Ducati Diavel for Bentley”. Οι πελάτες της Bentley που θα αποκτήσουν τις 50 “Diavel for Bentley Mulliner” θα είναι σε θέση να τις εξατομικεύσουν κατά το δοκούν, επιλέγοντας σε συνεργασία με τη Mulliner τα χρώματα και άλλες λεπτομέρειες της σέλας, των εμπρός δαγκανών των φρένων, των ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων και των τροχών.

DUCATI MEDIA
Ducati Diavel for Bentley DUCATI MEDIA


Περνώντας στα μηχανικά, αρχικά πρέπει να πούμε ότι με τους 740 ίππους του 12κύλινδρου -σε διάταξη W- κινητήρα της η Batur είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει δημιουργήσει ποτέ η Bentley. Αντίστοιχα, η “Diavel for Bentley” διαθέτει τον πανίσχυρο κινητήρα V4 Granturismo των 1.158 κ.εκ., που αποδίδει 168 ίππους - αλλά είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά συμπαγής, ελαφρύς και αποδοτικός και στις χαμηλές στροφές.

Η “Diavel for Bentley”, όπως και οι άλλες συλλεκτικές Ducati, παρέχεται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, με το έξτρα κάθισμα του συνεπιβάτη, και βεβαίως με τη μεταλλική ταμπέλα που αναφέρει τον αποκλειστικό αριθμό του αντιτύπου που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας.

DUCATI MEDIA
Η παρουσίαση της Ducati Diavel for Bentley στην εβδομάδα Art Basel του Μαϊάμι, ανάμεσα στη Bentley Batur και την Diavel V4 DUCATI MEDIA


Καθένα από τα 550 αντίτυπα θα παραδοθεί στους ισάριθμους συλλέκτες σε μια εξατομικευμένη και εξειδικευμένη ξύλινη θήκη. Το αντίτιμο για όλα αυτά έχει οριστεί στις 55.000 ευρώ για τη “Ducati Diavel for Bentley” και στα 75.000 ευρώ για τη “Diavel for Bentley Mulliner”.

TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ DUCATI BENTLEY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ