ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η Ducati Multistrada V4 Pikes Peak είναι η πιο σπορ "Multi" όλων των εποχών

Ducati
DUCATI MULTISTRADA V4 PIKESPEAK 2022

Στην απόλυτη κορυφή των Ducati Multistrada, η νέα V4 Pikes Peak φέρει την ονομασία της διάσημης ανάβασης του «αγώνα προς τα σύννεφα» του Κολοράντο των ΗΠΑ, μαζί με πληθώρα αναβαθμίσεων σε ανάρτηση, τροχούς και ηλεκτρονικά - που προέρχονται απευθείας από την Panigale V4 S.

Η Ducati είχε κατακτήσει με τη Multistrada τον αγώνα μοτοσικλετών της Ανάβασης του Pikes Peak, μιας από τις διασημότερες και πιο παράτολμες συναντήσεις του παγκόσμιου motorsport - και τώρα, το Borgo Panigale έδωσε το όνομα του στην πιο σπορ «Multi» που κατασκεύασε ποτέ.

Η Multistrada V4 Pikes Peak συνδυάζει το πανίσχυρο μοτέρ V4 Granturismo των 170 ίππων με την ηλεκτρονική ανάρτηση της Ohlins και με ολοκαίνουργιο Race Riding Mode στα προφίλ οδήγησης, προσθέτοντας επίσης πιο σπορ θέση οδήγησης, τροχό 17'' εμπρός, σπορ ασφάλτινα ελαστικά και νέα γραφικά εμπνευσμένα από το MotoGP.

Ducati
DUCATI MULTISTRADA V4 PIKESPEAK 2022

Πρόκειται για την πιο ικανή για την άσφαλτο και την πίστα παραλλαγή της dual ιταλικής μοτοσικλέτας. Πάνω στις βασικές αρχές της Multistrada -χαμηλό βάρος, ισχυρός και προοδευτικός κινητήρας, ευκολία χειρισμού και πληθώρα ηλεκτρονικών- γίνεται τώρα πιο ακριβής και διαισθητική για τη σπορ οδήγηση, παρά τα Crossover χαρακτηριστικά της.

Ο V4 Granturismo είναι με τους 170 ίππους και τα 125 Nm ροπής του ο ισχυρότερος κινητήρας της κατηγορίας, και με βάρος μόλις 66,7 kg εξαιρετικά ελαφρύς. Στη νέα έκδοση Pikes Peak αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ικανότητά του στα κόκκινα του στροφόμετρου, χάρη στο νέο προφίλ Race Riding Mode που περιορίζει τις παρεμβάσεις του κόφτη.

Συνδυάζεται, φυσικά, με το quickshifter που επιτρέπει πιο επιθετικά κατεβάσματα ταχύτητας και καλύτερη απόκριση στο γκάζι - ενώ φυσικά σημαντική συμβολή στις επιδόσεις έχει η μείωση του βάρους κατά 4 κιλά, χάρη (και) στις σφυρήλατες ζάντες της Marchesini.

DUCATI
DUCATI MULTISTRADA V4 PIKESPEAK 2022

Αυτή είναι η μια πτυχή της αμεσότερης οδηγικής αίσθησης. Η δεύτερη έρχεται από το μπροστινό τροχό 17 ιντσών και το μονόμπρατσο ψαλίδι, που συνδυάζονται τώρα με τα σπορ ελαστικά δρόμου και με την ηλεκτρονική ανάρτηση της Ohlins Smart EC 2.0 (ίδια με της Panigale V4 S) για ακόμα ανώτερη πρόσφυση στην άσφαλτο. Η ανάρτηση αυτή προσαρμόζει τη λειτουργία της ανάλογα με το στιλ οδήγησης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πλαίσιο και τα φρένα, το πρώτο -κατασκευασμένο από αλουμίνιο- ανασχεδιάστηκε και πετυχαίνει μεγαλύτερη γωνία κάστερ, ενώ το σύστημα πέδησης της Brembo είναι το κορυφαίο της κατηγορίας με δισκόφρενα 330 χιλ. και μονομπλόκ δαγκάνες Brembo Stylema (επίσης ίδιες με της Panigale V4 S).

Μάλιστα, για ακόμη πιο σπορ οδήγηση η Ducati άλλαξε σημαντικά το σχεδιασμό και την εργονομία της Multistrada V4 Pikes Peak: μετακίνησε τα μαρσπιέ ψηλότερα και πιο πίσω για να αυξήσει τη γωνία κλίσης του σώματος του αναβάτη, και για τον ίδιο σκοπό μίκρυνε το πλάτος του τιμονιού και το τοποθέτησε πιο χαμηλά.

Ducati
DUCATI MULTISTRADA V4 PIKESPEAK 2022

Μαζί με τα φρένα και την ηλεκτρονική ανάρτηση, η κορυφαία superbike Panigale V4 S της φίρμας της Μπολόνια κληροδοτεί στην Pikes Peak έκδοση της Multistrada V4 και το σύνολο της ηλεκτρονικής της σουίτας. Πέραν του Race Riding Mode, η Multistrada εδώ περιλαμβάνει και τον έλεγχο σούζας Ducati Wheelie Control και την εξελιγμένη εκδοχή του Cornering ABS. Επιπλέον, με τη χρήση εμπρός και πίσω ραντάρ, προστίθενται για το ταξίδι και την καθημερινότητα το Adaptive Cruise Control (ACC) και η Ανίχνευση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detection, BSD).

Η ρύθμιση των ηλεκτρονικών, όπως και η επιλογή του οδηγικού προφίλ, γίνονται μέσω της ψηφιακής TFT οθόνης των 6,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Η τελευταία απεικονίζει επίσης το χάρτη πλοήγησης του συστήματος Ducati Connect, καθώς και όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας του smartphone του αναβάτη, μέσω της εφαρμογής Sygic.

Ducati
DUCATI MULTISTRADA V4 PIKESPEAK 2022

Σχεδιαστικά, η νέα αυτή έκδοση της Multi διακρίνεται από τα γραφικά «Pikes Peak», που είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα της Desmosedici GP ’21 του MotoGP. Τα καπάκια του μοτέρ στις δύο πλευρές επίσης έχουν αγωνιστικές επιρροές, ενώ παράλληλα το τελικό της εξάτμισης -Akrapovic- συνοδεύεται και από αρκετά ακόμη ανθρακονημάτινα τμήματα. Επίσης, περιλαμβάνονται ανοδιωμένες χρυσού χρώματος βάσεις στο πιρούνι της Ohlins, δίχρωμη (μαύρη-κόκκινη) πίσω σέλα με το λογότυπο V4 και το κλασσικό σήμα Ducati Corse στο ρύγχος.

Η διάθεση της έκδοσης Pikes Peak της Multistrada V4 θα ξεκινήσει στη χώρα μας από τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2022, και -όπως όλες οι Multi- θα συνοδεύεται από την εγγύηση «4Ever Multistrada» για απεριόριστα χιλιόμετρα.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ DUCATI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ