MOTOGP

H Ducati παρουσίασε 5 συλλεκτικές Panigale στη μεγάλη φιέστα των τίτλων του 2023

DUCATI MEDIA
Ducati Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica DUCATI MEDIA

Σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο MotoGP, στο WorldSBK και στο WorldSSP η Ducati το γιόρτασε με την πανηγυρική εκδήλωση "Campioni in Festa" στη Μπολόνια, αποκαλύπτοντας πέντε ρέπλικες παραγωγής (σε συνολικά 854 αντίτυπα) των αγωνιστικών μοτοσικλετών των αναβατών της που κατέκτησαν και τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το 2023 ήταν μια από τις πιο εκθαμβωτικά επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας της Ducati: κανένας άλλος κατασκευαστής στην ιστορία δεν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του MotoGP και των Superbikes (SBK) για δύο διαδοχικές χρονιές. Δίπλα στους τίτλους αυτούς, επίσης, προσέθεσε φέτος και εκείνον του Π.Π. Supersport (WorldSSP).

Η εταιρεία της Μπολόνια θέλησε να μοιραστεί αυτή την επιτυχία της με πέντε συλλεκτικές μοτοσικλέτες για το δρόμο, τέσσερις Panigale V4 και μία Panigale V2, που θα παραχθούν στα χρώματα των ισάριθμων αγωνιστικών και με τη χειρόγραφη υπογραφή κάθε αναβάτη στο δοχείο καυσίμων καθεμίας από αυτές. Υπογραφή που εν συνέχεια θα προστατεύεται από τη φθορά χάρη σε ειδικό διάφανο βερνίκι.

DUCATI MEDIA
Οι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές της Ducati, από αριστερά: Άλβαρο Μπαουτίστα (WorldSBK), Φρανσέσκο Μπανάια (MotoGP) και Νικολό Μπουλέγκα (WorldSSP). DUCATI MEDIA


Οι πέντε αυτές μοτοσικλέτες είναι εμπνευσμένες από τις Desmosedici GPτου πρωταθλητή Φρανσκέσκο Μπανάια(Ducati Lenovo Team) και των Χόρχε Μαρτίν (Pramac Racing Team) και Μάρκο Μπεζέκι (VR46 Racing Team) στο MotoGP, από την Panigale V4 R του πρωταθλητή του WorldSBK Άλβαρο Μπαουτίστα (Aruba.it Racing - Ducati Team) και από τη Panigale V2 του Νικολό Μπουλέγκα που κατέκτησε τον τίτλο του WorldSSP με την ομάδα Team Aruba.it Racing WSSP.

Οι Panigale V4s που είναι αφιερωμένες στους Μπανάια και Μπαουτίστα έχουν το επετειακό κίτρινο χρώμα Giallo Ducati με το οποίο αγωνίστηκαν και οι δύο στους αγώνες του MotoGP και του WorldSBK στο Μιζάνο, το οποίο είναι ένα εμβληματικό χρώμα από την ιστορία της Ducati. Πιο συγκεκριμένα, η Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica του Φρανσκέσκο Μπανάια θα παραχθεί σε 263 αντίτυπά, ενώ η Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica του Άλβαρο Μπαουτίστα σε 219 μονάδες.

DUCATI MEDIA
Ducati Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica DUCATI MEDIA


Όσον αφορά στις άλλες τρεις, οι μοτοσικλέτες των πρωταγωνιστών του MotoGP Μαρτίν και Μπεζέκι θα κατασκευαστούν σε 189 αντίτυπα (Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica) και 72 μονάδες (Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica), ενώ εκείνη του πρωταθλητή του WorldSSP Μπουλέγκα, η Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica, σε 111 αντίτυπα.

DUCATI MEDIA
Ducati Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica DUCATI MEDIA


Όλες θα παραδοθούν στους συλλέκτες που θα τις αποκτήσουν με επίσημα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και μέσα σε περίτεχνα ξύλινα κιβώτια. Καθεμία θα έχει ειδική πλακέτα στο τιμόνι με το σειριακό αριθμό και την ονομασία της, ενώ στην σέλα θα είναι ραμμένο το λογότυπο του αντίστοιχου αναβάτη. Επίσης, θα διαθέτει εξειδικευμένο κλειδί και ιδιαίτερα γραφικά στο άνοιγμα της ψηφιακής οθόνης των οργάνων.

DUCATI MEDIA
Ducati Panigale V4 Martín 2023 Racing Replica DUCATI MEDIA


Πέραν των ειδικών και εμβληματικών χρωματισμών τους, οι πέντε αυτές συλλεκτικές Panigale -που θα είναι αυστηρά μονοθέσιες- θα έχουν και μια σειρά από μηχανικές και ηλεκτρονικές αναβαθμίσεις. Με βάση την έκδοση S, οι Panigale V4 θα έχουν -κατά 2 κιλά ελαφρύτερο- τελικό εξάτμισης της Akrapovic, ανθρακονημάτινα πτερύγια, λαξευτές ζάντες αλουμινίου Marchesini, ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK με εννέα δίσκους, φρένα Brembo με Stylema R και αλουμινένια μαρσπιέ Rizoma.

Η Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica θα εμπλουτίζεται επίσης με αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic και τα ίδια μαρσπιέ, καθώς και με ανάρτηση Ohlins που θα συμβάλλει στη μείωση του συνολικού της βάρους κατά 11 κιλά.

DUCATI MEDIA
Ο φετινός εορτασμός Campioni in Festa της Ducati σήκωσε στο πόδι την πόλη της Μπολόνιας DUCATI MEDIA

Οι πέντε αυτές μοτοσικλέτες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση “Campioni in Festa” στην πόλη της Μπολόνιας, με επίκεντρο την Unipol Arena. Στον μεγάλο αυτό εορτασμό η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της για τους αγώνες του 2024, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για την είσοδό της στους αγώνες Motocross, θα γίνουν στη Μαντόνα ντι Καμπίλιο στις 21-23 Ιανουαρίου 2024.

TAGS MOTOGP DUCATI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ