ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Αυτά είναι τα νέα Scooters της Honda για το 2024

HONDA NEWS EUROPE
MY24_SH125i HONDA NEWS EUROPE

Η Honda παρουσίασε τα νέα scooters της δημοφιλούς οικογένειας SH -τα SH125i, SH150i, SH350i και SH Mode 125- για το 2024 με αισθητικές αλλαγές, φρέσκα χρώματα και πλήρη προσαρμογή στις προδιαγραφές ρύπων Euro5+.

Η σειρά SH -που σημείωσε 49.000 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2022- είναι η διακεκριμένη οικογένεια των scooters της Honda χάρη στην εκλεπτυσμένη τους εμφάνιση, την αποδοτικότητα καυσίμου και συνεπώς τη μειωμένη κατανάλωση, καθώς και τις προηγμένες τεχνολογίες. Τώρα, με τα μοντέλα του 2024, τα SH350i, SH150i, SH125i και SH Mode 125 αποκτούν νέα εμφάνιση, ενώ τα SH125i / SH150i εμπλουτίζονται και με τη νέα έκδοση 'Vetro'.

Όλα τα μέλη της οικογένειας SH εμπλουτίζονται με νέα χρώματα, ενώ οι νέες εκδόσεις SH125i Vetro και SH150i Vetro διαθέτουν εντυπωσιακά ημιδιαφανή πράσινα πάνελ φέρινγκ, τα οποία δημιουργούνται με μία μέθοδο που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CΟ2.

Ακόμη, το SH350i θα διατίθεται με τους δύο ολοκαίνουργιους χρωματισμούς Zefiro Blue Metallic και Matt Techno Silver Metallic, και το SH Mode 125 τα Candy Luster Red και Matt Galaxy Black Metallic. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα SH125i / SH150i είναι τα πρώτα μοντέλα της Honda που παράγονται στην Atessa και πληρούν τις προδιαγραφές EURO5+

Η φιλοσοφία Vetro (που σημαίνει «γυαλί» στα Ιταλικά) είναι το πνευματικό παιδί και ένας φόρος τιμής στις τεχνικές δεξιότητες των μηχανικών του εργοστασίου της Honda στην Atessa της Ιταλίας. Διαθέτει χαρακτηριστικά, ημιδιαφανή άβαφα πράσινα πάνελ φέρινγκ, η δημιουργία των οποίων παράγει 9,5% λιγότερες εκπομπές CO2 ετησίως, σε σύγκριση με μία συμβατική διαδικασία βαφής. Στην καινοτόμο νέα εμφάνιση ξεχωρίζουν επίσης, το μαύρο μπροστινό φτερό, το μαύρο κάτω φέρινγκ με το τολμηρό λευκό λογότυπο της Honda και το ασημί λογότυπο SH στα πλαϊνά φέρινγκ.

Honda SH125i

Τα νέα 24YM SH125i και SH150i είναι τα πρώτα μοντέλα της Honda που κατασκευάζονται στην Atessa και πληρούν τις νέες προδιαγραφές εκπομπών EURO5+. Αυτοί οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι θα αποτελέσουν νομική απαίτηση για όλες τις εγκρίσεις τύπου νέων μοντέλων από το τέλος του 2024, προβλέπουν την εισαγωγή ενός νέου "on-board" συστήματος παρακολούθησης του καταλύτη, τη μείωση του ορίου για τον εντοπισμό ενός σφάλματος που σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων (εξασφαλίζοντας έτσι μια πιο έγκαιρη προειδοποίηση για τον αναβάτη) και αυστηρότερες απαιτήσεις ως προς τις εκπομπές θορύβου και τις αντίστοιχες που αφορούν τους ρύπους.

HONDA NEWS EUROPE
Honda SH125i HONDA NEWS EUROPE


Πέραν της έκδοσης Matt Coal Black Metallic, τα μοντέλα SH125i και SH150i επωφελούνται επίσης από μια δεύτερη "σπορ έκδοση" (SE) σε Matt Pearl Cool White - και οι δύο εκδόσεις SE διαθέτουν πρόσθετες μαύρες λεπτομέρειες γύρω από τα χειριστήρια, εμπρός και κάτω φέρινγκ, κομψές κόκκινες ραφές στη σέλα και ειδικά σχεδιασμένα λογότυπα, σήματα και γραφικά. Εισάγονται επίσης πέντε επιπλέον νέοι βασικοί χρωματικοί συνδυασμοί: Pearl Falcon Gray, Matt Pearl Cool White, Matt Pearl Pacific Blue και το κλασικό Nightstar Black, που σε όλες τις περιπτώσεις συνδυάζονται με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες.

Το SH125i είναι από τα πιο δημοφιλή scooter της Ευρωπαϊκής αγοράς για ποικίλους λόγους: ο πλούσιος εξοπλισμός του περιλαμβάνει έναν τετραβάλβιδο κινητήρα eSP+ με Honda Selectable Torque Control (HSTC) και Idling Stop, κομψό χαρακτηριστικό στυλ SH με επίπεδη σχεδίαση πατώματος, οθόνη LCD, φωτισμό full LED, αποθηκευτικό χώρο 28L, θύρα φόρτισης USB και λειτουργία Smart Key.

Για το 24YM, η νέα έκδοση SH125i Vetro βρίσκεται στην κορυφή των προσφερόμενων επιλογών, που εμπλουτίζεται επίσης με ένα νέο χρώμα και πέντε νέους χρωματικούς συνδυασμούς για την ανάδειξη της premium ελκυστικής εμφάνισης.

Honda SH150i

Το SH150i έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας διαθέτοντας άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και μία θύρα USB. Η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης έχει βελτιωθεί για λόγους άνεσης, οι τροχοί των 16 ιντσών κυλούν ομαλά, ενώ το κομψό, απλό σώμα και το χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα αναδεικνύουν την παρουσία του SH150i. Full LED φωτισμός και ευδιάκριτα όργανα LCD αποτελούν premium πινελιές.

HONDA NEWS EUROPE
Honda SH150 HONDA NEWS EUROPE


Ο τετραβάλβιδος κινητήρας eSP+ που πληροί τις προδιαγραφές EURO5 αποδίδει μέγιστη ισχύ 16.9 PS (12.4kW), ροπή 14.9Nm, με κατανάλωση 44.7km/l (WMTC mode) και διαθέτει τεχνολογία Idling Stop. Το HSTC (Honda Selectable Torque Control) για τη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω τροχού είναι ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά πιο ξέγνοιαστες τις μετακινήσεις για τον αναβάτη.

Προσφέρονται πέντε εκδόσεις: Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ, SH150i με Smart top box, SH150i με Smart top box, προστατευτικές χούφτες και ζελατίνα, SH150i με στάνταρ top box, SH150i με στάνταρ top box, προστατευτικές χούφτες και ζελατίνα. Δύο πιο σπορ χρωματικοί συνδυασμοί -Matt Pearl Cool White και Matt Coal Black Metallic- διατίθενται επίσης με πρόσθετες μαύρες λεπτομέρειες γύρω από τα χειριστήρια και τα εμπρός και κάτω φέρινγκ. Κόκκινες ραφές στη σέλα και τολμηρά νέα γραφικά προσθέτουν σύγχρονη γοητεία.

Η νέα έκδοση 24YM SH150i Vetro θα διατίθεται με τον εξής χρωματικό συνδυασμό: Vetro Green με κάτω φέρινγκ σε Shadow Black– με ασημί λογότυπο SH στο πλαϊνό φέρινγκ και ένα μεγάλο λευκό λογότυπο Honda στο κάτω φέρινγκ.

Honda SH350i

Έχοντας καταγράψει πάνω από 10.000 πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη το 2022, η κορυφαία έκδοση SH350i θα είναι διαθέσιμη με δύο ολοκαίνουργια χρώματα και τέσσερις νέους χρωματικούς συνδυασμούς για το 24YM. Τα νέα χρώματα Zefiro Blue Metallic και Matt Techno Silver Metallic έρχονται να προστεθούν στην παλέτα των Matt Coal Black Metallic, Matt Ruthenium Silver Metallic, Pearl Cool White και Black που παραμένουν από πέρυσι. Όλα τα χρώματα συνδυάζονται με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες.

HONDA NEWS EUROPE
Honda SH350i HONDA NEWS EUROPE


Η ναυαρχίδα της οικογένειας SH της Honda εισέρχεται δυναμικά στο 24YM εξοπλισμένη με λειτουργία Smart Key, Honda Selectable Torque Control (HSTC), φωτισμό LED, οθόνη LCD και θύρα USB Type-C κάτω από τη σέλα. Ο κινητήρας eSP+ του SH350i αποδίδει μέγιστη ισχύ 29,2PS (21,5Kw), και είναι ισχυρός σε όλο το εύρος στροφών, προσφέροντας την ταχεία επιτάχυνση για την οποία εύλογα φημίζεται.

Honda SH MODE 125

Το 24ΜΥ SH Mode 125 διατίθεται σε δύο νέα χρώματα, τα Candy Luster Red και Matt Galaxy Black Metallic, τ οποία πλαισιώνουν τις αποχρώσεις Pearl Jasmine White και Matt Techno Silver Metallic που παραμένουν από πέρσι. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 45.000 μονάδες στην Ευρώπη από το 2014 που κυκλοφόρησε, το SH Mode 125 έχει διευρύνει την απήχηση της οικογένειας SH σε ένα νεότερο ηλικιακά κοινό. Συνδυάζοντας με έξυπνο τρόπο το μοντέρνο στυλ, τις αξιόπιστες επιδόσεις και το χαμηλό λειτουργικό κόστος, αποτελεί την ιδανική πρόταση για την είσοδο στην οικογένεια SH της Honda.

HONDA NEWS EUROPE
Honda SH Mode HONDA NEWS EUROPE


Η νεανική έκδοση της σειράς σκούτερ SH της Honda ανανεώθηκε πλήρως το 2021, αποκτώντας προβολέα LED, νέο πλαίσιο enhanced Smart Architecture Frame (eSAF), τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο SOHC κινητήρα τεχνολογίας enhanced Smart Power Plus (eSP+) και τροχούς με ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμου. Διαθέτει επίσης ντουλαπάκι με θύρα φόρτισης USB Type-A, πλούσιο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και λειτουργία Smart Key. Για το 24YM, το SH Mode αποκτά δύο νέα, μοντέρνα χρώματα που θα ενισχύσουν την απήχησή του στους ευρωπαίους αναβάτες.

Τα 24YM SH125i και SH150i έχουν ήδη έρθει στην Ευρώπη, το SH350i θα αφιχθεί εντός του Νοεμβρίου και το SH Mode 125 τον Ιανουάριο του 2024.

TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ