ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα 5 Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα που οδηγήσαμε πρόσφατα

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ
FIAT 500e ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΔΕΗ BLUE 24MEDIA

Πόλης και οικογενειακά, σπορ και SUV, δικίνητα ή τετρακίνητα με έως 544 ίππους: Αυτά είναι τα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές καινούριου αυτοκινήτου σκέφτονται αν έχει έρθει η ώρα να επιλέξουν ένα μοντέλο που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Από την άλλη, οι επιλογές στην αγορά αυτοκινήτου είναι πλέον πολλές και πληθαίνουν συνεχώς, με νέα ηλεκτρικά μοντέλα που καταφθάνουν στη χώρα μας. Είναι συνεπώς λογικό πολλές από τις δοκιμές του S24AUTO να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτά είναι τα 5 ηλεκτρικά μοντέλα που οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πατήστε πάνω στα σχετικά links για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή κάθε μοντέλου.

BMW i4

Τα 5 Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα που οδηγήσαμε πρόσφατα
Η BMW i4 M50 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και 544 ίππους - Γ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ


 • Ισχύς: 340-544 PS
 • 0-100 km/h: 3,9-5,7’’
 • Μέση Αυτονομία: 521-590 km

Η ηλεκτρική εκδοχή της BMW 4 Gran Coupe διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πισωκίνητη eDrive40 των 344 ίππων και την τετρακίνητη M50 με τους 544 ίππους και τις επιδόσεις επιπέδου supercar. Ποιότητα και οδηγική απόλαυση συνδυάζονται με πρακτικότητα οικογενειακού και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Fiat 500e

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Ηλεκτρικό FIAT 500e TOURETTE PHOTOGRAPHY


 • Ισχύς: 118 PS
 • 0-100 km/h: 9,0’’
 • Μέση Αυτονομία: 320 km

Αν σκέφτεστε σοβαρά την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, το FIAT 500e είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Συνδυάζει ιδανικά την ηρεμία, τις επιδόσεις, την ευελιξία και την οικονομία στην οδήγηση με καλή αυτονομία μπαταρίας, υψηλό επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας και φυσικά την ξεχωριστή ρετρό γοητεία του 500, σε μια ελκυστική τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Mazda MX-30

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Δοκιμή του ηλεκτρικού Mazda MX-30 24MEDIA
 • Ισχύς: 143 PS
 • 0-100 km/h: 9,7’’
 • Μέση Αυτονομία: 200 km

Πρόκειται για ένα σχετικά προσιτό και ιδιαίτερα ποιοτικό ηλεκτρικό coupe-crossover. Μια premium κατασκευή με ξεχωριστή αισθητική και φιλοσοφία που προσφέρει σβελτάδα και οδηγική ευχαρίστηση. Η περιορισμένη του αυτονομία δεν αποτελεί τροχοπέδη στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις και μόνο στο ταξίδι απαιτεί σωστό προγραμματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Toyota bZ4X

Τα 5 Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα που οδηγήσαμε πρόσφατα
Toyota bZ4X 2022 JAYSON FONG
 • Ισχύς: 204-218 PS
 • 0-100 km/h: 6,9-7,5’’
 • Μέση Αυτονομία: 470-516 km

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota είναι από κάθε άποψη ένα θριαμβευτικό ορόσημο στην ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας, ακριβώς όπως ήταν το πρώτο υβριδικό Prius πριν από 25 χρόνια και το πρώτο υδρογονοκίνητο Mirai πριν από 8 χρόνια. Είναι ένα SUV στο μέγεθος του RAV4, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Ευρύχωρο, ποιοτικό και αποτελεσματικό, το bZ4X βάζει με αξιώσεις την Toyota στον κόσμο των EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Volvo C40

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ
VOLVO C40 RECHARGE P8 Γ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
 • Ισχύς: 408 PS
 • 0-100 km/h: 4,7’’
 • Μέση Αυτονομία: 444 km

Το coupe SUV της σουηδικής εταιρίας εντυπωσιάζει σε όλα: σχεδιασμό, ποιότητα, εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, επιδόσεις, αυτονομία, αλλά κυρίως σε οδική συμπεριφορά. Πατάει και στρίβει με τρόπο που δεν περιμένεις από ένα ψηλό και βαρύ SUV. Το πιο εκπληκτικό δεν είναι η αποτελεσματικότητά του, αλλά η οδηγική απόλαυση που προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

TAGS ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ FIAT 500E BMW I4 MAZDA MX-30 TOYOTA BZ4X VOLVO C40
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ