ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε δικαιούχους του “Κινούμαι Ηλεκτρικά” τις επόμενες μέρες

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 K.BOIDANIS

Εγκρίθηκε η καταβολή 2.047.479,92 ευρώ σε 268 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα κεφάλαια διατέθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα πιστωθούν στους δικαιούχους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023. Συνολικά, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ σε 1.870 δικαιούχους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και έχει ήδη δοθεί παράταση έως το τέλος Απριλίου του 2024 για την υποβολή νέων αιτήσεων. Ταυτόχρονα, έγιναν τροποποιήσεις με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων που ανέρχονται συνολικά σε 65 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι έως σήμερα, στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης έχουν υποβληθεί και είναι ενεργές 23.162 αιτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 K.BOIDANIS


Από αυτές, 19.369 έχουν εγκριθεί και 17.587 έχουν συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής. Από το αρμόδιο Υπουργείο, τονίζεται επίσης πως αναρτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στη «Διαύγεια» η 13η απόφαση για την υπαγωγή αιτούντων στη συγκεκριμένη δράση, με τον αριθμό των πλέον πρόσφατων εγκεκριμένων αιτήσεων να φτάνει τις 2.189.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα με αντίστοιχες αποφάσεις, 8.585 δικαιούχοι για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ