ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Οχτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν υβριδικό ή ηλεκτρικό

Οχτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν υβριδικό ή ηλεκτρικό
CITROEN E-C4 C-CROSS ELECTRIC

Το 81% των Ελλήνων δήλωσαν πως το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό, σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά θα είναι ο μονόδρομος στην αγορά αυτοκινήτου τα επόμενα χρόνια. Όχι μόνο λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται με την στροφή που έχει πάρει ο κόσμος μας προς τον εξηλεκτρισμό των οδικών μετακινήσεων, αλλά κι επειδή το αγοραστικό κοινό δηλώνει ήδη την προτίμησή του στα αυτοκίνητα με μπαταρία, ακόμη και στη χώρα μας.

Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σχετικά με την κλιματική αλλαγή, μόλις το 19% των Ελλήνων εξακολουθεί να προτιμά οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο βενζίνη ή πετρέλαιο. Το 81% αντίθετα δήλωσε ότι το επόμενο αυτοκίνητό του θα είναι υβριδικό ή ηλεκτρικό. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι 14% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ!

Στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 26 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου 2021, πήραν μέρος περισσότεροι από 30.000 ερωτηθέντες από από 30 χώρες. Από τα 1.000 άτομα που ρωτήθηκαν στην Ελλάδα, το 40% απάντησε ότι το επόμενο αυτοκίνητό του θα είναι ηλεκτρικό, ποσοστό ίσο σχεδόν με αυτό που επέλεξε υβριδικό (41%).

Στην Αττική το 45% προσανατολίζεται στην απόκτηση υβριδικού αυτοκινήτου, το 36% σε ηλεκτρικό και μόλις το 19% σε βενζίνη ή diesel. Τα Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα υβριδικά (52%), ενώ η Βόρεια Ελλάδα προτιμά περισσότερο τα ηλεκτρικά με ποσοστό 44%.

Το 67% των Ευρωπαίων οδηγών ανέφερε ότι θα αγοράσει είτε ένα υβριδικό είτε ένα ηλεκτρικό όχημα τα επόμενα χρόνια, με το μεγαλύτερο μέρος να προτιμά τα υβριδικά (39%). Τα ηλεκτρικά, αντίθετα, δεν είναι τόσο ελκυστικά ακόμη, καθώς το ποσοστό που τα επέλεξε ως επόμενο αυτοκίνητό του είναι 28%, έναντι 33% όσων είπαν πως θα αγοράσουν συμβατικό (βενζίνη ή πετρέλαιο).

Στον αντίποδα, οι Κινέζοι δήλωσαν σε ποσοστό 44% διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ οι Αμερικανοί προτίμησαν τα υβριδικά (38%).

TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ