ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά: στις 4.500 οι νέες αιτήσεις, αλλά εκκρεμούν ακόμη πληρωμές από τον ‘Α κύκλο

Κινούμαι Ηλεκτρικά: στις 4.500 οι νέες αιτήσεις, αλλά εκκρεμούν ακόμη πληρωμές από τον ‘Α κύκλο

Στις 724 φτάνουν οι αιτήσεις επιδότησης ηλεκτρικού οχήματος από τον Ά κύκλο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ωστόσο είναι εκατοντάδες οι αιτήσεις που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα από τον πρώτο κύκλο που είχε ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη στο gocar.gr, οι εκκρεμότητες του ‘Α κύκλου ανέρχονται συνολικά σε 724, με τους δικαιούχους να διαμαρτύρονται καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη την επιδότηση που τους αναλογεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλει προσπάθεια έτσι ώστε τα ποσά των επιδοτήσεων να πιστωθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, στο πλαίσιο του Β’ κύκλου του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου, σκούτερ, microcar ή αυτοκινήτου, φτάνουν τις 4.500 με την απορρόφηση του σχετικού κονδυλίου να φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Και πάλι, η πλειοψηφία των αιτήσεων αφορά σε ηλεκτρικά ποδήλατα (40% περίπου), ενώ ακολουθούν τα δίκυκλα, τα τρίκυκλα/τετράκυκλα (microcars) και τελευταία τα αυτοκίνητα.

Θυμίζουμε πως η πλατφόρμα για το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” άνοιξε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31.12.2023.

ΠΗΓΗ: gocar.gr

TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ