ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Τα ποσά και η διαδικασία αίτησης

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ξεκίνησε ο Β’ κύκλος επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Τα ποσά και η διαδικασία αίτησης
B' κύκλος του προγράμματος επιδότησης "ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ" HYUNDAI IONIQ 5

Δείτε αναλυτικά τις επιδοτήσεις που προβλέπει για ιδιώτες και εταιρίες ο νέος κύκλος του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, καθώς και την διαδικασία αίτησης αναλυτικά.

Άνοιξε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο του Β’ κύκλου του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31.12.2023.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν ΑΦΜ, όπως επίσης και όλες οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα (πλην ΝΠΔΔ), κάθε μορφής και κάθε μεγέθους που διαθέτουν έδρα ή/και υποκατάστημα εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Τα ποσά επιδοτήσεων φτάνουν έως:

 • 8.000 € για αγορά ή leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
 • 500 € για αγορά φορτιστή wallbox.
 • 1.300 € για αγορά ηλεκτρικού δικύκλου/τρικύκλου.
 • 3.000 € για αγορά ηλεκτρικού μικρο-αυτοκινήτου.
 • 800 € για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Απόσυρση παλαιού οχήματος: είναι προαιρετική και επιδοτείται με επιπλέον:

 • 1.000 € όταν αποσύρεται αυτοκίνητο.
 • 400 € όταν αποσύρεται δίκυκλο ή τρίκυκλο.

Δεν επιδοτείται η απόσυρση ποδηλάτου.

Επιπλέον επιδοτείται και η αγορά δεύτερης μπαταρίας στα δίκυκλα/τρίκυκλα και μικροαυτοκίνητα.

Για τον φορτιστή wallbox, δεν μπορεί να υποβληθεί μεμονωμένη αίτηση. Η δυνατότητα παρέχεται σε όσους επιλέξουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα παραπάνω ποσά επιδότησης ενισχύονται κατά περίπτωση:

 • Άτομα με Αναπηρία: παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1.000 € για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 500 € για την αγορά ηλεκτρικού δικύκλου, τρικύκλου, ποδηλάτου.
 • Νέοι έως 29 ετών: παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1.000 € για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή μικροαυτοκινήτου.
 • Γονείς τριών τουλάχιστον εξαρτώμενων τέκνων: παρέχεται επιπλέον επιδότηση 500 € για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων, τρικύκλων, μικροαυτοκινήτων και ποδηλάτων. Για την αγορά αυτοκινήτου, παρέχεται επιδότηση 1.000 € για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, από το 3ο και άνω, με ανώτατο ποσό τις 4.000 € . Δηλαδή, για τα πρώτα 3 παιδιά θα λάβει 1000 €, για το 4ο άλλα 1000 €, για το 5ο άλλα 1000 €, για το 6ο άλλα 1000 €, με την συνολική επιπλέον επιδότηση να φτάνει έως τα 4000 €.

Β’ Κύκλος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Τι προβλέπει, αναλυτικά

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 • Επιδότηση 30% για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000 €.
 • Επιδότηση 30% και έως 8.000 € για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς.
 • Επιβράβευση απόσυρσης με 1.000 € και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 500 €.
 • Επιπλέον επιδότηση 1.000 € για αγορά αυτοκινήτου σε ΑΜΕΑ.
 • Επιπλέον επιδότηση 1.000 € για οικογένειες με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα (1.000 € για 3 εξαρτώμενα τέκνα, και επιπλέον 1.000 € ανά επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο έως και 4.000 €).
 • Επιπλέον 1.000 € για την αγορά αυτοκινήτου και μικροαυτοκινήτου σε νέους έως 29 ετών.
 • Δυνατότητα εκχώρησης δικαιώματος είσπραξης επιδότησης στην εταιρία πώλησης.
 • Επιδότηση έως 40% και με μέγιστο ποσό τις 3.000 € για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e (επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα).
 • Eπιδότηση ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e έως 30% και με μέγιστο ποσό επιδότησης 1.300 €.
 • Επιδότηση 40% για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με μέγιστο ποσό επιδότησης 800 €.

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 • Επιδότηση 30% για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000 € από 1 έως 20 οχήματα και 20% επιδότηση με μέγιστο ποσό τις 6.000 € από 21 οχήματα και πάνω.
 • Επιβράβευση απόσυρσης με 1.000 € ανά όχημα και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 400 € ανά σημείο επαναφόρτιση.
 • Επιδότηση σε εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων.
 • Επιδότηση 30% και έως 8.000 € για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς για 1 έως 20 οχήματα και 20% επιδότηση και έως 6.000 € για 21 οχήματα και πάνω αντίστοιχα.
 • Επιπλέον 4.000 € ανά αυτοκίνητο για εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε νησιά.
 • Επιδότηση 30% και με μέγιστο ποσό τις 8.000 € ανά αυτοκίνητο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επίδειξης (test drive) από 1 μέχρι 20 οχήματα και 20% επιδότηση με μέγιστο ποσό τις 6.000 € για 21 οχήματα και άνω αντίστοιχα.

Β’ Κύκλος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Πώς γίνεται η αίτηση

01. Είσοδος στην Εφαρμογή:

Για την είσοδο στην πλατφόρμα πατήστε εδώ: https://kinoumeilektrika2.gov.gr/ilektrokinisi/login.zul.

Για την είσοδό σας στην Ψηφιακή Υπηρεσία, θα πρέπει να καταχωρήσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet, επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της Εφαρμογής το πεδίο Είσοδος με ΓΓΠΣ.

Aφού συμπληρώσετε τους κωδικούς σας, πατάτε την επιλογή Σύνδεση και στην συνέχεια, κατά την αυθεντικοποίηση χρήστη, πατάτε το Αποστολή.

Μετά την είσοδό σας με κωδικούς TaxisNet, βλέπετε στην πρώτη οθόνη τα στοιχεία που αντιστοιχούν στους κωδικούς TaxisNet που εισαγάγατε. Για να προχωρήσετε επιλέγετε Επιβεβαίωση Στοιχείων.

Στην Εφαρμογή μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρήστες με τις εξής ιδιότητες: Φυσικό Πρόσωπο και Επιχείρηση. Στην καρτέλα που σας εμφανίζεται σε αυτό το στάδιο πρέπει αρχικά να επιλέξετε την ιδιότητα που επιθυμείτε και στην συνέχεια να συμπληρώσετε όσα στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί αυτόματα από το TaxisNet. Ανάλογα με την ιδιότητα που έχετε επιλέξει, σας εμφανίζονται και τα αντίστοιχα πεδία.

Την διαδικασία αυτή την κάνετε μόνο την πρώτη φορά που εισέρχεστε στην εφαρμογή και όσο δεν υπάρχει κάποια αίτηση, μπορείτε να μεταβάλλετε όλα τα στοιχεία. Από την στιγμή που έχετε ξεκινήσει μία αίτηση, είτε έχει υποβληθεί οριστικά, είτε είναι προσωρινά αποθηκευμένη, θα μπορείτε να τροποποιήσετε μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας. Αν η αίτηση ακυρωθεί από εσάς ή απορριφθεί από τον αξιολογητή, μπορείτε να μεταβάλλετε στοιχεία που σχετίζονται με τα ποσά επιδότησης όπως ή ηλικία του δικαιούχου ή τον ΚΑΔ της εταιρείας

Αφού πλέον έχετε ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα, βλέπετε πλέον την Αρχική Σελίδα της Εφαρμογής.

Στην Αρχική Σελίδα, βλέπετε το κουμπί Υποβολή Νέας Αίτησης από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την αίτησή σας, τα βήματα της οποίας θα αναλυθούν στην συνέχεια. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να καταθέσει μία αίτηση για ένα όχημα, ένα κάθε επιχείρηση μπορεί να καταθέσει μέχρι δύο αιτήσεις χωρίς όριο στον αριθμό οχημάτων. Για να κατατεθεί η δεύτερη αίτηση, θα πρέπει η πρώτη να βρίσκεται σε τελικό στάδιο (δηλαδή είτε ολοκληρωμένη, είτε απορριφθείσα). Παράλληλα, βλέπετε και τις Αρχειοθετημένες αιτήσεις, δηλαδή ένα ιστορικό με όσες αιτήσεις έχετε ακυρώσει εσείς ή έχουν απορρίψει οι αξιολογητές.

 • Κατάσταση Αιτήσεων

Όταν ξεκινήσετε μία αίτηση, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε, αντίστοιχες είναι και οι Ενέργειες που θα έχετε διαθέσιμες. Επίσης, στο δεξιά μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που μπορεί να σας στείλει ο αξιολογητής σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολόγησης.

Αν έχετε μία προσωρινά αποθηκευμένη αίτηση, οι διαθέσιμες ενέργειες είναι δύο, η Επεξεργασία αν θέλετε να συνεχίσετε την αίτησή σας και η Ακύρωση αν θέλετε να την διαγράψετε. Αν σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο χρειαστεί να παρέμβετε στην αίτησή σας μετά από υπόδειξη του αξιολογητή, τότε θα εμφανίζεται μόνο το κουμπί Επεξεργασία. Αυτό μπορεί να χρειαστεί καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος της αίτησης από την πλευρά του αξιολογητή σε οποιοδήποτε στάδιο ελέγχου, ώστε ο ωφελούμενος να μπορεί να κάνει διορθώσεις σε κάθε στοιχείο της αίτησης. Σε αυτή την περίπτωση ο ωφελούμενος μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε, ακόμα και το είδος του οχήματος ή να προσθέσει/αφαιρέσει οχήματα (αν είναι εταιρεία).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε φορά που η αίτησή σας θα αλλάζει κατάσταση και θα απαιτείται από εσάς κάποια ενέργεια, πέρα από την πληροφορία που βλέπετε στην Αρχική σας Σελίδα, θα λαμαβάνεται και σχετικό e-mail.

Αν η αίτησή σας είναι ολοκληρωμένη, ή είναι σε στάδιο που την επεξεργάζεται ο αξιολογητής και δεν μπορείτε να παρέμβετε, τότε θα εμφανίζεται μόνο το κουμπί Προβολή.

Όταν η αίτησή σας θα είναι σε κατάσταση Εγκεκριμένη προς υπαγωγή, τότε θα δείτε το κουμπί Τροποποίηση. Δηλαδή, έχετε το δικαίωμα σε αυτήν την φάση να αλλάξετε κάποια από τα δεδομένα της αίτησης με δική σας πρωτοβουλία (όχι επειδή σας υπέδειξε ο αξιολογητής ότι κάτι είναι λάθος). Μπορείτε για παράδειγμα να υποβάλετε μία νέα προσφορά, ενώ μπορείτε να αλλάξετε και την λιανική τιμή του οχήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να κάνετε τροποποίηση μόνο μια φορά για κάθε αίτηση

Όταν η αίτησή σας θα είναι σε κατάσταση Υπαχθείσα Αίτηση σε φάση Υποβολής δικαιολογητικών Ολοκλήρωσης, τότε εμφανίζονται οι επιλογές Υποβολή Δικαιολογητικών Ολοκλήρωσης, Υποβολή Αιτήματος Παράτασης και η Υποβολή δικαιολογητικών Τροποποίησης (μόνο αν δεν έχετε κάνει τροποποίηση σε προηγούμενο στάδιο). Η αρχική προθεσμία που έχετε μέχρι την τελική υποβολή είναι 12 μήνες. Σε περίπτωση που το αίτημα παράτασης εγκριθεί, θα έχετε τρεις μήνες επιπλέον μέχρι την οριστική υποβολή.

02. Υποβολή Αίτησης ως Επιχείρηση

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως για την υποβολή νέας αίτησης πατάτε την αντίστοιχη επιλογή από την αρχική σελίδα. Όταν έχετε συνδεθεί ως Επιχειρήση, μπορείτε να συμπληρώσετε μέχρι δύο αιτήσεις.

 • ΒΗΜΑ 1

Στην πρώτη καρτέλα της αίτησης, στο πάνω μέρος, βλέπτε μόνο κάποια βασικά στοιχεία, χωρίς την δυνατότητα να τα τροποποιήσετε.

Στο κάτω μέρος της καρτέλας, πρέπει να περάσετε τα στοιχεία για το όχημα που θέλετε να καταθέσετε αίτηση. Ως Επιχείρηση έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε πάνω από 1 οχήματα.

Για την καταχώρηση οχήματος επιλέγετε το Προσθήκη οχήματος+ από το κάτω μέρος της οθόνης σας. Αν έχετε ήδη περάσει ένα όχημα και θέλετε να αλλάξετε κάποια στοιχεία, πατάτε το Επεξεργασία και αν θέλετε να αντιγράψετε την καταχώρηση, καθώς και τα υπόλοιπα θα έχουν τα ίδια στοιχεία, τότε πατάτε το κουμπί Δημιουργία αντίγραφου οχήματος. Τέλος, αν θέλετε να διαγράψετε μία καταχώρηση οχήματος, επιλέγετε το Διαγραφή.

Στην καρτέλα που σας ανοίγει για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του οχήματος, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε Κατηγορία. Στην συνέχεια και ανάλογα με τις επιλογές που κάνετε σας εμφανίζει κάποια ποσά επιδότησης τα οποία είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από το ποσό που τελικά θα σας εγκριθεί. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμε πεδία, πατάτε το Αποθήκευση.

Στο δεξιά μέρος της οθόνης σας, βλέπετε συγκεντρωτικά τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει για όλα τα οχήματα. Για να μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να επιλέξετε το κουτάκι που λέει Συμφωνώ με τους όρους χρήσης.

Όταν η αίτησή σας θα είναι σε φάση Υποβολής δικαιολογητικών Ολοκλήρωσης θα κληθείτε να συμπληρώσετε στα Στοιχεία Οχημάτων την τράπεζα, το IBAN και τον δικαιούχο, όπου θα γίνει η κατάθεση της επιδότησης.

Παράλληλα, εμφανίζεται και η επιλογή Εκχώρηση σε Προμηθευτή, όπου την επιλέγετε αν θέλετε η επιδότηση να κατατεθεί απευθείας στον προμηθευτή σας και όχι σε κάποιον δικό σας λογαριασμό. Σε περίπτωση που έχετε πολλαπλές αιτήσεις οχημάτων, δεν είναι υποχρεωτικό τα στοιχεία αυτά να είναι ίδια σε κάθε αίτηση.

Σε μετέπειτα στάδια της αίτησή σας, όπου οι αξιολογητές έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες, μπορείτε να δείτε τι αλλαγές έχουν κάνει στις καταχωρήσεις των οχημάτων σας, από την επιλογή Ιστορικό Αλλαγών.

Μόλις πατήσετε το κουμπί, θα δείτε σε έναν πίνακα, όπως στην παρακάτω εικόνα, το ιστορικό των αλλαγών που έχουν γίνει.

 • ΒΗΜΑ 2

Στην δεύτερη καρτέλα της αίτησης, θα πρέπει να καταχωρήσετε τα δικαιολογητικά που σας ζητούνται ανάλογα με όσα στοιχεία έχετε εισάγει μέχρι τώρα.

Πατώντας το Επιλογή εγγράφου μπορείτε να επισυνάψετε ένα έγγραφο που έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Στην συνέχεια επιλέγετε το Καταχώρηση για να αποθηκευθεί το έγγραφο που ανεβάσατε.

Αν θέλετε να διαγράψετε το έγγραφο που ανεβάσετε, πατάτε το κουμπί Επεξεργασία και το Διαγραφή εγγράφου. Ή διαφορετικά μόνο το Επεξεργασία για την τροποποίηση του εγγράφου.

Τέλος, με το Λήψη εγγράφου μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας το εν λόγω αρχείο.

Αν σε κάποιο δικαιολογητικό χρειαστεί να ανεβάσετε πάνω από ένα αρχεία, τότε στο κάτω μέρος της σελίδας πατάτε το κουμπί Προσθήκη Δικαιολογητικών+.

Η μόνη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να επιλέξετε από την διαθέσιμη λίστα με τα δικαιολογητικά, σε ποια ενότητα ανήκει το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν είστε σε κατάσταση Τροποποίησης, τότε ως επόμενο βήμας θα σας εμφανιστεί μία επιπλέον καρτέλα Εισαγωγή Δικαιολογητικών Τροποποίησης.

 • ΒΗΜΑ 3

Στην τελευταία καρτέλα της αίτησης, σας εμφανίζονται συγκεντρωτικά όλα τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει στην αίτησή σας.

Από εκεί και πέρα έχετε τρεις επιλογές:

 1. Πατώντας το Εκτύπωση μπορείτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία της αίτησης,
 2. Πατώντας το Αρχική Σελίδα, η αίτησή σας αποθηκεύεται προσωρινά και επιστρέφετε στην Αρχική Σελίδα της Εφαρμογής,
 3. Πατώντας το Υποβολή για αξιολόγηση, γίνεται η οριστική υποβολή της αίτησής σας και μόνο τότε μπορεί να την δει ο αξιολογητής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την υποβολή δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή των στοιχείων, μόνο σε περίπτωση που, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της αίτησης, ζητήσει ο αξιολογητής κάποια προσθήκη ή μεταβολή σε επίπεδο αρχείων.

Αν στην αίτηση υπάρχει κάποιο λάθος, τότε δεν θα μπορέσετε να την οριστικοποιήσετε. Θα ενημερωθείτε με σχετικό μήνυμα και θα μπορεί να υποβληθεί αφού διορθώσετε τα αντίστοιχα λάθη.

03. Υποβολή Αίτησης ως Φυσικό Πρόσωπο

Ως φυσικό πρόσωπο έχετε την δυνατότητα υποβολής μίας αίτησης που θα αφορά σε ένα και μόνο όχημα.

 • ΒΗΜΑ 1

Στην πρώτη καρτέλα της αίτησης, στο πάνω μέρος, βλέπτε μόνο κάποια βασικά στοιχεία της, χωρίς την δυνατότητα να τα τροποποιήσετε.

Στο κάτω μέρος της καρτέλας, πρέπει να περάσετε τα στοιχεία για το όχημα που θέλετε να καταθέσετε αίτηση. Ανάλογα με τις επιλογές που κάνετε σε κάθε πεδίο, όπως π.χ. στην Ειδική κατηγορία, θα διαμορφωθούν και τα πεδία που θα ακολουθήσουν, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν σε επόμενο βήμα.

Στην καρτέλα που σας ανοίγει για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του οχήματος, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε την Κατηγορία οχήματος. Στην συνέχεια, ανάλογα και με τις υπόλοιπες επιλογές που κάνετε σας εμφανίζονται κάποια ποσά επιδότησης, τα οποία είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από το ποσό που τελικά θα σας εγκριθεί. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα πεδία, πατάτε το Αποθήκευση.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία ενός οχήματος που έχετε καταχωρήσει, πατάτε το κουμπί Επεξεργασία. Για να μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να επιλέξετε το κουτάκι που λέει Συμφωνώ με τους όρους χρήσης.

Όταν η αίτησή σας θα είναι σε φάση Υποβολής δικαιολογητικών Ολοκλήρωσης θα κληθείτε να συμπληρώσετε στα Στοιχεία Οχημάτων την τράπεζα, το IBAN και τον δικαιούχο, όπου θα γίνει η κατάθεση της επιδότησης.

Παράλληλα, εμφανίζεται και η επιλογή Εκχώρηση σε Προμηθευτή, όπου την επιλέγετε αν θέλετε η επιδότηση να κατατεθεί απευθείας στον προμηθευτή σας και όχι σε κάποιον δικό σας λογαριασμό.

Σε μετέπειτα στάδια της αίτησή σας, όπου οι αξιολογητές έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες, μπορείτε να δείτε τι αλλαγές έχουν κάνει στην καταχώρηση του οχήματος, από την επιλογή Ιστορικό Αλλαγών.

Μόλις πατήσετε το κουμπί, θα δείτε σε έναν πίνακα, όπως στην παρακάτω εικόνα, το ιστορικό των αλλαγών που έχουν γίνει.

 • ΒΗΜΑ 2

Στην δεύτερη καρτέλα της αίτησης, θα πρέπει να καταχωρήσετε τα δικαιολογητικά που σας ζητούνται ανάλογα με όσα στοιχεία έχετε εισάγει μέχρι τώρα. Αν είστε σε κατάσταση Τροποποίησης, τότε θα σας εμφανιστεί μία επιπλέον καρτέλα Εισαγωγή Δικαιολογητικών Τροποποίησης.

Πατώντας το Επιλογή εγγράφου μπορείτε να επισυνάψετε ένα έγγραφο που έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Στην συνέχεια επιλέγετε το Καταχώρηση για να αποθηκευθεί το έγγραφο που ανεβάσατε.

Αν θέλετε να διαγράψετε το έγγραφο που ανεβάσετε, πατάτε το κουμπί Επεξεργασία και το Διαγραφή εγγράφου. Ή διαφορετικά μόνο το Επεξεργασία για την τροποποίηση του εγγράφου.

Τέλος, με το Λήψη εγγράφου μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας το εν λόγω αρχείο.

Αν σε κάποιο δικαιολογητικό χρειαστεί να ανεβάσετε πάνω από ένα αρχεία, τότε στο κάτω μέρος της σελίδας πατάτε το κουμπί Προσθήκη Δικαιολογητικών+.

Η μόνη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να επιλέξετε από την διαθέσιμη λίστα με τα δικαιολογητικά, σε ποια ενότητα ανήκει το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε.

 • ΒΗΜΑ 3

Στην τελευταία καρτέλα της αίτησης, σας εμφανίζονται συγκεντρωτικά όλα τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει στην αίτησή σας.

Από εκεί και πέρα έχετε τρεις επιλογές:

 1. Πατώντας το Εκτύπωση μπορείτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία της αίτησης,
 2. Πατώντας το Αρχική Σελίδα, η αίτησή σας αποθηκεύεται προσωρινά και επιστρέφετε στην Αρχική Σελίδα της Εφαρμογής,
 3. Πατώντας το Υποβολή για αξιολόγηση, γίνεται η οριστική υποβολή της αίτησής σας και μόνο τότε μπορεί να την δει αξιολογητής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: μετά την υποβολή δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή των στοιχείων, μόνο σε περίπτωση που, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της αίτησης, ζητήσει ο αξιολογητής κάποια προσθήκη ή μεταβολή σε επίπεδο αρχείων.

Αν στην αίτηση υπάρχει κάποιο λάθος, τότε δεν θα μπορέσετε να την οριστικοποιήσετε. Θα ενημερωθείτε με σχετικό μήνυμα και θα μπορεί να υποβληθεί αφού διορθώσετε τα αντίστοιχα λάθη.

Επικοινωνία για ερωτήσεις σχετικά με την πλατφόρμα

 • Για την ψηφιακή υποβολή ερωτημάτων, σχετικών με τη χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας, επικοινωνήστε με το ακόλουθο email: support.kinoumeilektrika2 [at] prv.ypeka.gr.
 • Για την τηλεφωνική υποβολή ερωτημάτων, σχετικών με τη χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας, επικοινωνήστε με τον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:30 έως τις 17:30: +30 2103003723 (4 γραμμές επικοινωνίας).
TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ