ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υψηλές πωλήσεις του νέου Citroen C4 και ειδικά του ηλεκτρικού στην Ευρώπη

Το Citroen C4
Το Citroen C4 CITROEN

Από τότε που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2021, το νέο C4 και το e-C4 κατέγραψαν 30.855 ταξινομήσεις.

Το εντελώς καινούργιο Citroen C4, ένα αυτοκίνητο που πράγματι είναι τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές του, με ανασηκωμένο αμάξωμα και δύο εκδόσεις, συμβατική με θερμικό μοτέρ και ηλεκτρική, είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας του που παρέχει αυτή τη δυνατότητα και καταγράφει ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, με 30.855 ταξινομήσεις σε έξι μήνες κυκλοφορίας.

Ειδικά το ηλεκτρικό e-C4 ξεχωρίζει ανάμεσα στα ηλεκτρικά hatchback στην Ευρώπη και είναι στην τρίτη θέση στην κατηγορία του, αυτούς τους έξι μήνες στην αγορά.

Στη Γαλλία, το C4 κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις, σε ιδιώτες, στην κατηγορία του, με ποσοστό 19%, ακολουθούμενο από το VW Golf, ενώ στις συνολικές πωλήσεις είναι τρίτο, με 13,3%.

Στην Ισπανία, τη χώρα κατασκευής του, το C4 με ποσοστό 9,5%, είναι δεύτερο σε πωλήσεις, πίσω από το Toyota Corolla, ενώ είναι τρίτο στην Πορτογαλία, με μερίδιο αγοράς σχεδόν 12%.

Το C4 ξεχωρίζει επίσης σε Ιταλία και Βέλγιο, όπου βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατηγορία του, ενώ στην Ελλάδα, η καθυστέρηση στις παραδόσεις, λόγω των προβλημάτων με τα μικροτσίπ, το έχουν φέρει λίγο πίσω, στην 13η θέση, με μερίδιο 2,44%, αλλά με αυξανόμενο ποσοστό όσο περνούν οι μήνες.

Ειδική μνεία οφείλουμε στο ηλεκτρικό e-C4, το οποίο αντιπροσωπεύει ήδη το 15% των συνολικών πωλήσεων του C4 στην Ευρώπη. Στις Κάτω Χώρες, οι πωλήσεις του αντιπροσωπεύουν το 38% του συνόλου των C4, το 27% στη Γερμανία και το 20,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Γαλλία, βρίσκονται στο 10,2% των συνολικών πωλήσεων και ο αριθμός αυξάνεται κάθε μήνα. Στην Ελλάδα, όπου η ηλεκτροκίνηση ανεβαίνει σιγά σιγά, το ηλεκτρικό e-C4 έχει 16 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 0,38%.

Συνολικά, μετά από έξι μήνες στην αγορά, το e-C4 κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών hatchback στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 8%, πίσω από το VW I.D3 και το Nissan Leaf. Είναι δεύτερο στην Ισπανία, με 28,5% στην κατηγορία C για ηλεκτρικά hatchback, τρίτο στη Γαλλία με μερίδιο 22% και τρίτο στην Ιταλία με μερίδιο 14,6%.

Με έντονο στυλ, τα C4 και e-C4 με το νέο τους αμάξωμα, συνδυάζουν την κομψότητα και τον δυναμισμό ενός hatchback, ενώ υιοθετούν ορισμένα στοιχεία από τα Crossover SUV, έχοντας ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, καθίσματα Advanced Comfort, γενναιόδωρη ευρυχωρία, κι ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης.

Η συμβατική έκδοση εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρες Euro 6d τελευταίας γενιάς, με ισχύ από 100hp έως 155hp και πετρελαίου που αποδίδουν από 110 ίππους έως 130 ίππους. Η δε ηλεκτρική έκδοση, των 136hp (100kW), χαρίζει αυτονομία έως 350 χλμ.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ