AUTO MOTO 2022

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022

Το πρώτο SUV της Ferrari, η πρώτη καινούρια Alfa Romeo μετά από χρόνια, αμιγώς ηλεκτρικά και δημοφιλή hatchback και crossovers - το 2022 φέρνει αρκετά σημαντικά αυτοκίνητα, και σας παρουσιάζουμε 15 από αυτά.

Για την αυτοκινητοβιομηχανία και για τα άλματά της προς το μέλλον, το εμπορικό και μαζί ηλεκτρικό της μέλλον, ένα πρόβλημα όπως η παγκόσμια έλλειψη των microchips δεν είναι αρκετά σημαντικό εμπόδιο. Το 2022 φέρνει μαζί του μια πλειάδα νέων, θερμικών, υβριδικώ και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα βρουν το δρόμο τους και προς τη χώρα μας. Διαλέξαμε 15 από αυτά.

Alfa Romeo Tonale

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022
ALFA ROMEO TONALE CONCEPT


Η πολυαναμενόμενη αναγέννηση της Alfa Romeo, υπό τον όμιλο Stellantis, ξεκινά τη νέα χρονιά με ένα αυτοκίνητο που έχει μεγάλη ανάγκη, λόγω εμπορικότητας: ένα συμπαγές SUV. Η Tonale θα είναι plug-in υβριδική με θερμικό μοτέρ 1.3 Turbo, και πιθανώς θα έχει και εκδόσεις μόνο βενζίνης. Το ιταλικό SUV αναμένεται να παρουσιαστεί την Άνοιξη και να έρθει στην Ελλάδα νωρίς το καλοκαίρι.

Audi Q6 e-tron

.
AUDI Q6 e-tron AUDI AG


Πάνω από το Q4 e-tron, που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα, η Audi αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2022 το μεγαλύτερο Q6 e-tron, της αμιγώς ηλεκτρικής της «οικογένειας», με τιμή που αναμένεται να ξεκινά από τις περίπου €60.000. Θα έχει μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων, ενώ οι εκδόσεις του φημολογείται ότι θα κορυφώνονται με ένα πιθανό Q6 e-tron RS με 600 hp.

Cupra Born

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Το Born είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημα της Cupra, της σπορτίφ και πιο πολυτελούς εταιρείας της Seat. Μικρομεσαίο σε μέγεθος και πιο «αθλητικό» στο πάτημά του στο δρόμο, μοιράζεται αρκετά εξαρτήματα -κυρίως της ηλεκτροκίνησης- με το VW ID.3. Έχει τρεις εκδόσεις, με 150, 201 και 231 ίππους. Η πρώτη συνδυάζεται με μπαταρία 45 kWh αυτονομίας 340 χιλιομέτρων, οι δύο επόμενες με μονάδα 58 kWh αυτονομίας 424 χλμ., ενώ υπάρχει και η προαιρετική επιλογή μπαταρίας 77 kWh που ανεβάζει την αυτονομία στα 540 χλμ.

Dacia Jogger

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Μετά την ανανέωση του υπερδημοφιλούς Duster, η Dacia λανσάρει άλλο ένα εξαιρετικά χρηστικό αυτοκίνητο, που αναμένεται να έχει και αυτό εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής (στη Γερμανία ξεκινά από τα €13.990). Το Jogger, που αναμένεται στην Ελλάδα το Μάρτιο, είναι ένα σχετικά συμπαγές Crossover, πενταθέσιο ή κατ' επιλογήν επταθέσιο, με μήκος 4,55 μέτρα και χώρο αποσκευών που φτάνει μέχρι τα 1.891 λίτρα. Θα έχει τον κινητήρα TCe 100 ECO-G, με εργοστασιακή επιλογή συστήματος υγραερίου (LPG).

DS 9

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Η μπερλίνα DS 9 είναι η μεγαλύτερη, sedan πρόταση της πολυτελούς, ξεχωριστής φίρμας της Citroen και του ομίλου Stellantis. Στην εποχή της επέλασης των SUV το DS 9 επιμένει στη sedan σιλουέτα και αντιμετωπίζει ευθέως το γερμανικό ανταγωνισμό, με μεγάλους χώρους βάσει του μήκους των 4,93 μ., ψηφιακές τεχνολογίες, plug-in υβριδικές εκδόσεις (με βενζινοκινητήρα 1.6 Turbo) 225 και 360 ίππων, και με τετρακίνηση στην ισχυρότερη.

Ferrari Purosangue

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Σκανδαλώδες, ή απλό κάλεσμα των καιρών; Ό,τι και να είναι, το πρώτο SUV της ιστορίας της Ferrari θα φέρει επάξια το cavallino στο ρύγχος. Η Purosangue, που απεικονίζεται ακόμα μόνο σε ανεπίσημες ψηφιακές εικόνες, θα βασίζεται σε καινούρια πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Στον πυρήν, συμβατικής και hybrid έκδοσης, θα βρίσκεται ο V6 βενζίνης απόδοσης 650 ίππων. Στην υβριδική, συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, θα αποδίδει 750 hp.

Ford Focus

License expires -------------------------- October 14th 2026  License scope -------------------------- A - Earned editorial, press releases, press kits B - All non-broadcast digital and online media C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc) D - All print media (newspaper, magazine etc)  Copyright and image rights -------------------------- This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.


Το γερμανικό hatchback ανανεώνεται για το 2022 με μικρούς σχεδιαστικούς εκσυγχρονισμούς, με μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη αφής 13,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αναμένεται στη χώρα μας νωρίς την Άνοιξη, με τον mild hybrid κινητήρα 1.0 Turbo 125 και 155 ίππων, τον diesel 1.5 των 95 ή 120 hp και την κορυφαία έκδοση ST με μοτέρ 2.3 λίτρων και 280 ίππων.

Honda Civic

All-New Civic e:HEV
Honda Civic e:HEV 2022


Η νέα, 11η γενιά του Honda Civic αναμένεται να βρει το δρόμο της και προς την Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2022. Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι δεν θα έχει πια συμβατικές θερμικές εκδόσεις αλλά αποκλειστικά την υβριδική με το σύστημα e:HEV (hybrid electric vehicle) της Honda. Ένα βασικό στοιχείο της νέας γενιάς είναι η αφαίρεση της σχεδιαστικής τόλμης που έκαναν τα προηγούμενα να ξεχωρίζουν, όμως η Honda υποστηρίζει ότι αποζημιώνει για αυτό με την περαιτέρω σπορτίφ ρύθμιση του πλαισίου και της ανάρτησης.

Mazda CX-5

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Η εταιρεία της Χιροσίμα ετοιμάζει για το 2022 μια ριζικά αλλαγμένη νέα γενιά του μεσαίου της SUV, του πιο εμπορικού της αυτοκινήτου παγκοσμίως, και ενδέχεται να το εμπλουτίσει και με μια coupe παραλλαγή. Οι κινητήρες του θα παραμείνουν μεγάλοι: οι βενζινοκινητήρες θα είναι 2.0 και 2.5 λίτρων, με απόδοση 165 και 194 ίππων, ενώ ο 2.2 diesel θα έχει ισχύ 150 ή 184 hp. Το ιαπωνικό SUV, επίσης, θα συνδυάζεται με την τετρακίνηση i-Activ AWD, με ένα επιπλέον προφίλ off-road στο διακόπτη των Drive Modes. Αναμένεται στη χώρα μας την προσεχή Άνοιξη.

Nissan Ariya

NISSAN
Nissan Ariya


Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Nissan είναι επιτέλους έτοιμο να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, και αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2022. Με μπαταρία μεγέθους 90 kWh αναμένεται να προσφέρει μέχρι και 500 χιλιόμετρα αυτονομίας (κατά WLTP). Θα διαθέτει τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα 4ORCE, και ισχύ από 218 μέχρι 394 ίππων.

Renault Megane

RENAULT
RENAULT MEGANE E-TECH 2022


Το δημοφιλές γαλλικό μικρομεσαίο hatchback κάνει τη μεγάλη στροφή στην ιστορία του, προς την αμιγή ηλεκτροκίνηση και μαζί προς τον Crossover χαρακτήρα, με αυξημένο ύψος από το έδαφος. Η τέταρτη γενιά του δεν θα διαθέτει πλέον καμία έκδοση με θερμικό κινητήρα, παρά μόνο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοτέρ, που θα φτάνει μέχρι και τους 215 ίππους. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 470 χιλιόμετρα. Παράλληλα, το εσωτερικό ψηφιοποιείται πλήρως με δύο οθόνες -του πίνακα οργάνων και των πολυμέσων- υψηλής ευκρίνειας. Αναμένεται στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

smart SUV

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022


Άλλος ένα ριζικός και ολοκληρωτικός μετασχηματισμός. Το smart παύει να είναι αυτοκίνητο πόλης και μετατρέπεται σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό συμπαγές B-SUV, με όλη την τεχνολογία του ομίλου Daimler σε συνεργασία με την κινεζική Geely, και με αυτονομία που -σύμφωνα με τις φήμες- αναμένεται να αγγίζει ακόμα και τα 700 χιλιόμετρα, με μπαταρία 100 kWh. Στη βασική έκδοση θα έχει μπαταρία 86 kWh, που είναι και πάλι μεγάλη, αυτονομίας περίπου 450 χλμ. Στο ταμπλό του θα κυριαρχεί η ψηφιακή οθόνη 12,3'', που θα επιδέχεται over-the-air ανανεώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2022, με τιμή που θα ξεκινά από τα περίπου €35.000.

Subaru Solterra

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022
Subaru Solterra SUBARU


Το Subaru Solterra, «αδελφάκι» του Toyota bZ4x με το οποίο μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη, είναι το πρώτο ηλεκτρικό Subaru. Μεσαίο με μέγεθος, με μήκος 4,69 μέτρων, υιοθετεί το δικό του σχεδιασμό - με απόσταση 21 εκατ. από το έδαφος σε συνδυασμό με την ηλεκτρική τετρακίνηση θα διατηρήσουν της off-road παράδοση της εταιρείας της Fuji Heavy. Με μπαταρία 71,4 kWh σε ολες του τις εκδόσεις, θα εξασφαλίζει αυτονομία 480-530 χιλιομέτρων. Η εμπροσθοκίνητη θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 265 Nm ροπής, ενώ η τετρακίνηση δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύς 217 hp.

Toyota Corolla Cross

Το Top15 των "hot" αυτοκινήτων του 2022
GAEL THILL


Η μετάβαση της παγκόσμιας Corolla στα χωρικά «ύδατα» των Crossovers είναι πλέον γεγονός - και αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο του 2022. Βασισμένη στη νέα πλατφόρμα GA-C, η Corolla Cross είναι η υπερυψωμένη εκδοχή του ιαπωνικού hatchback, με αυξημένο ύψος από το έδαφος και μικρομεσαίες διαστάσεις. Δηλαδή, τοποθετείται μεταξύ των CH-R και RAV4. Θα διατίθεται ως δικίνητη ή τετρακίνητη, αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις (με την 5η γενιά του αυτοφορτιζόμενου hybdrid συστήματος της ιαπωνικής εταιρείας) με συνολική ισχύ των δύο κινητήρων που θα φτάνει τους 197 hp.

Toyota bZ4x

Toyota
TOYOTA BZ4X


Το bZ4x σηματοδοτεί τη μεγάλη μετάβαση του ιαπωνικού γίγαντα στην ηλεκτροκίνηση, ως πρώτο δείγμα της EV υπό-μάρκας bZ (beyond Zero). Βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα e-TNGA, με λεπτή μπαταρία ως μέρος του πλαισίου, χωρητικότητας 71,4 kWh και αυτονομίας 450 χιλιομέτρων. Ο μονός ηλεκτροκινητήρας της δικίνητης έκδοσης αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, ενώ τα δύο ηλεκτρικό μοτέρ της τετρακίνητης φτάνουν μαζί τους 217,5 ίππους και ροπή 336 Nm. Το σύστημα 4x4, που εξελίχθηκε από τη Subaru, ονομάζεται XMODE και προσφέρει διαφορετικά προφίλ οδήγησης. Το Toyota bZ4x θα έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022.


TAGS AUTO MOTO 2022 AUTO 2022 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ