RENAULT

To SUV Renault Scenic είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2024

Renault Scenic
Renault Scenic RENAULT

Συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από τα δέκα υποψήφια μοντέλα, το Renault Scenic στη νέα του SUV έκδοση, κατάφερε να κατακτήσει τον ιδιαίτερα τιμητικό αυτό τίτλο.

Μετά την ψηφοφορία από τα 58 μέλη του θεσμού “Car of The Year 2024”, προέκυψε πως το Renault Scenic στη νέα του SUV μορφή, με 329 βαθμούς πήρες την πρώτη θέση και τον τίτλο. Στη δεύτερη θέση κατέληξε η BMW Σειρά 5, που έδειξε να πηγαίνει πολύ καλά αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες, μένοντας τελικά στους 308 βαθμούς.

Renault Scenic
Renault Scenic RENAULT


Στην τρίτη θέση τερμάτισε τη διαδικασία της ψηφοφορίας με βάση της βαθμολογική συγκομιδή, το Peugeot 3008 με 197 βαθμούς, ενώ τέταρτο ήταν το Kia EV9 που πήρε 190 βαθμούς. Το ολοκαίνουργιο Volvo EX30 έφτασε έως την πέμπτη θέση αποσπώντας 168 βαθμούς, ενώ έκτο ήταν το BYD Seal με 131 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του το Toyota C-HR με 127 βαθμούς.

Φέτος, η εκδήλωση για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” και η ανακοίνωση του νικητή, έγινε και πάλι στη “φυσική έδρα” του θεσμού, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Renault Scenic
Renault Scenic RENAULT


Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής προέκυψε από την ψηφοφορία 58 εκλεκτόρων, από 22 χώρες της Ευρώπης. H εκπροσώπηση της χώρας μας στο θεσμό, γίνεται από την αρχισυντάκτρια του ιστορικού περιοδικού “4 Τροχοί”, κα Ελένη Ξενάκη.

TAGS RENAULT BMW PEUGEOT VOLVO TOYOTA BYD KIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ