ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο Jeep Avenger και σε υβριδική έκδοση e-Hybrid

JEEP MEDIA
JEEP MEDIA

Στην ηλεκτρική και την αμιγώς θερμική έκδοση του Jeep Avenger σύντομα θα προστεθεί και εκείνη με ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρου, ηλεκτροκινητήρα ισχύος 21 kW, μπαταρία 48V και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις.

Επιπρόσθετα στην αμιγώς ηλεκτρική επιλογή των 156 PS και στη θερμική των 100 PS που υπάρχουν σήμερα στην γκάμα του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2023, σύντομα θα υπάρξει και μια ακόμα με την ονομασία e-Hybrid.

Το όφελος στις εκπομπές CO2 αγγίζει το 15% συγκριτικά με έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης, ενώ όταν οι απαιτήσεις ισχύος είναι χαμηλές το Avenger e-Hybrid μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά. Παράλληλα με το νέο σύστημα κίνησης, στην γκάμα προστίθενται και νέα στοιχεία εξοπλισμού όπως η εντυπωσιακή ηλιοροφή Open-Air Sky Roof.

JEEP MEDIA
Jeep Avenger e-Hybrid JEEP MEDIA


Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης του Avenger e-Hybrid αποτελείται από τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 1,2 lt και ισχύ 100 PS, τη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και τον ηλεκτρικό κινητήρα με 21 kW και 55 Nm που φιλοξενείται στο κιβώτιο, μαζί με το inverter και την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του υβριδικού πακέτου.

Να σημειωθεί ότι το αυτόματο κιβώτιο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του Avenger e-Hybrid και έχει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω paddles που βρίσκονται στο τιμόνι. Ο θερμικός κινητήρας επωφελείται επίσης από μια μίζα-εναλλάκτη (BSG) και λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας.

JEEP MEDIA
Jeep Avenger e-Hybrid JEEP MEDIA


Όπως και τα υπόλοιπα e-Hybrid μοντέλα της Jeep, το Renegade και το Compass, το ήπια υβριδικό Avenger θα μπορεί να ξεκινάει, να παρκάρει και να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μέχρι 1 km με ταχύτητα έως 30 km/h. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα και 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το Jeep Avenger e-Hybrid εκπέμπει από 111 έως 114 g CO2/km, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 5,1 lt/100 km, αμφότερες εξαιρετικές τιμές για την κατηγορία.

Η συνολική απόδοση είναι 100 PS και 205 Nm, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να υποβοηθά προς όφελος της ζωντανής επιτάχυνσης, της άμεσης απόκρισης στο πάτημα του γκαζιού και της οικονομίας καυσίμου. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου η μετάβαση από την αμιγώς ηλεκτρική στην υβριδική λειτουργία να μη γίνεται καν αντιληπτή, παρά μόνο από τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

JEEP MEDIA
Jeep Avenger e-Hybrid JEEP MEDIA

Με τον νέο ήπια υβριδικό κινητήρα το Jeep Avenger θα είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit, ενώ τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και των τριών.

Παράλληλα, λανσάρονται και νέα στοιχεία εξοπλισμού για το μοντέλο, όπως η ανοιγόμενη ηλιοροφή Open-Air Sky Roof, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού με λειτουργία μασάζ καθώς και τα πακέτα συνδεσιμότητας Connect ONE και Connect PLUS. Για τη χώρα μας οι τιμές θα έχουν ανακοινωθεί έως το τέλος του χρόνου, παράλληλα με την ενεργοποίηση της δυνατότητας για παραγγελίες.

[Δελτίο Τύπου]

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ JEEP JEEP AVENGER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ