ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Hyundai Kona είναι το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024”

Hyundai Kona
Hyundai Kona HYUNDAI

Μετά την ψηφοφορία των 27 δημοσιογράφων- μελών του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα”, το Hyundai Kona είναι το μοντέλο που διακρίθηκε με τον σχετικό τίτλο για το 2024.

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανέδειξε το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” του 2024. Με καλεσμένους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους των εταιρειών από το χώρο της αυτοκίνησης, δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά εκλέκτορα.

Hyundai Kona
Hyundai Kona HYUNDAI


Το άθροισμα της βαθμολογίας που κατέκτησε το κάθε ένα από τα 11 αυτοκίνητα που είχαν φτάσει στην τελική κατάταξη, έφερε το νέο Hyundai Kona στην πρώτη θέση με 391 βαθμούς και μάλιστα με μεγάλη διαφορά -65 βαθμών- από το δεύτερο, Jeep Avenger. Σημαντικό για την αξία του αυτοκινήτου, ήταν και το γεγονός πως το αμιγώς ηλεκτρικό MG4, ήταν αυτό που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα στη βαθμολογία.

Jeep Avenger
Jeep Avenger P.DIAMANTIS


Σε αντίθεση με το MG4, τα δύο πρώτα έχουν το κοινό χαρακτηριστικό πως διατίθενται τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικά, όσο και με επιλογές κινητήρων εσωτερικής καύσης- με το Hyundai Kona να έχει μεταξύ άλλων και υβριδικές εκδόσεις στη γκάμα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς επίσης και του ΠΑΣΥΔΑΜ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας).

MG4
MG4 MG MOTOR


Η τελική κατάταξη ήταν η εξής:

1.Hyundai Kona: 391 βαθμοί

2.Jeep Avenger: 326 βαθμοί

3.MG4: 305 βαθμοί

4.MG ZS: 252 βαθμοί

5.Peugeot 408: 249 βαθμοί

6.Renault Austral: 222 βαθμοί

7.Kia Niro: 212 βαθμοί

8.Nissan X-Trail: 207 βαθμοί

9.Citroen C4 X: 200 βαθμοί

10.Honda Civic e:HEV: 184 βαθμοί

11.Dacia Spring: 152 βαθμοί

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΤΧ HYUNDAI JEEP MG PEUGEOT RENAULT KIA NISSAN CITROEN HONDA DACIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ