ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Citroen C4 X συνδυάζει τρία αυτοκίνητα σε ένα

Το Citroen C4 X συνδυάζει τρία αυτοκίνητα σε ένα
CITROEN

Καθώς τα Crossover παίρνουν γοργά τη θέση των παλιών καλών hatchback και sedan, το Citroen C4 X είναι ένα υπερυψωμένο fastback - που θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-C4 X με αυτονομία 350 χιλιομέτρων.

Το Citroen C4 X συνδυάζει τρεις σχεδιαστικές σιλουέτες -των sedan, hatchback και SUV- σε μία σπορτίφ και μαζί υπερυψωμένη fastback, υιοθετώντας πολλά από τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία που εισήγαγε το καινούριο C5 X, με σκοπό να διαφοροποιηθεί από το αδελφό Peugeot 408.

Βρίσκοντας τη θέση του ανάμεσα στο C4 C-Cross και στο C5 X, το C4 X βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMP με το πρώτο - διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο των 2,67 μέτρων.

Η γαλλική εταιρεία θέλησε να κρατήσει παρεμφερή την ευρυχωρία ενός sedan ή hatchback στο εσωτερικό των 4,6 μέτρων του μήκους του, συνδυάζοντάς τη με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την ψηλότερη θέση οδήγησης και τα στοιχεία της εμφάνισης ενός SUV.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions
Copyright Alex Rank @ Continental Productions ALEX RANK @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε τους χώρους επιβατών και 510 λίτρα για τις αποσκευές, στο σπορτίφ προφίλ ενός fastback που προσδίδει περισσότερο δυναμισμό και μαζί τον αεροδυναμικό συντελεστή 0.29 για καλύτερη αποδοτικότητα και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κυρίως της αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής του C4 X.

Το ηλεκτρικό e-C4 X διαθέτει μπαταρία 50 kWh που είναι ικανή να προσφέρει 350 χιλιόμετρα αυτονομίας (κατά WLTP) και να φορτίσει σε ποσοστό ως 80% σε μισή ώρα, ή με ρυθμό 10 χιλιομέτρων ανά λεπτό, συνδεδεμένη με ταχυφορτιστή των 100 kW. H Citroen συνοδεύει τη μπαταρία με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Η μπαταρία προσφέρει την ενέργειά της στον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής, που εξασφαλίζει στο e-C4 X επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 150 km/h.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions
Copyright Alex Rank @ Continental Productions ALEX RANK @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Παράλληλα, το C4 X θα διατίθεται στην Ελλάδα και με τις επιλογές των θερμικών υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων PureTech βενζίνης και BlueHDi πετραλαίου, με ισχύ 100-130 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει μέχρι και 20 ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει η Citroen, καθώς και στο εσωτερικό το νέο λογισμικό συνδεσιμότητας MyCitroen Drive Plus, μαζί με το πακέτο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών Citroen Connect.

Μετά την έναρξη της κατασκευής των C4 X και e-C4 X στο εργοστάσιο της Stellantis στο Βιλαβέρντε της Μαδρίτης, το γαλλικό αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο για τις πρώτες του παραδόσεις από τις αρχές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ