PEUGEOT

Το 208 Rally είναι άλλη μια επιτυχία της Peugeot Sport

Peugeot 208 Rally4
Peugeot 208 Rally4 STELLANTIS MEDIA

Η Peugeot Sport γιορτάζει την πώληση του 802ου Peugeot 208 Rally, το οποίο είναι το δικίνητο αγωνιστικό της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις.

Το Peugeot 208 R2 είναι η πρώτη αγωνιστική έκδοση του μοντέλου Peugeot 208 «Rally», που κυκλοφόρησε το 2012. Αυτό το αυτοκίνητο είναι μία οικονομική πρόταση για τους ενδιαφερόμενους για εμπλοκή στην κατηγορία αγώνων για αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς, με το οποίο μπορούν να ανταγωνιστούν σε αγώνες ράλι με υψηλό επίπεδο επιδόσεων.

Peugeot 208 Rally4
Peugeot 208 Rally4 STELLANTIS MEDIA


Το μοντέλο βρήκε γρήγορα τη θέση του στην αγορά καθώς η Peugeot αποτελεί σημείο αναφοράς στα ράλι εδώ και δεκαετίες. Το 208 R2, όπως και το 208 Rally4, ο διάδοχός του δηλαδή, βασίζονται στο μοντέλο παραγωγής του 208 και είναι το αγωνιστικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της Peugeot Sport.

Το 208 Rally4 λανσαρίστηκε το 2018 και βασίζεται στο τελευταίο μοντέλο παραγωγής του Peugeot 208 που ενσωματώνει την αισθητική του εξωτερική εμφάνιση. Το 208 Rally4 παίρνει μέρος σε πρωταθλήματα ράλι σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.H επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου οφείλεται στο DNA της μάρκας, βασικά στοιχεία του οποίου είναι οι επιδόσεις, η αξιοπιστία και η ευκολία του χειρισμού.

Peugeot 208 Rally4
Peugeot 208 Rally4 STELLANTIS MEDIA


Είναι ένα αυτοκίνητο με χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο και άρα, μειωμένο συνολικό κόστος που είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας για τους οδηγούς και τις αγωνιστικές ομάδες. Το Peugeot 208 Rally4 διατήρησε τις ιδιότητες του εξαιρετικού πλαισίου του R2 και έκανε βήματα για την περαιτέρω απόδοση και την αξιοπιστία του κινητήρα του.

Ξεκινώντας από λευκή σελίδα κατά την έναρξη του project Rally4, οι ομάδες εργασίας της Peugeot Sport χρησιμοποίησαν τις ιδιότητες του κινητήρα «δρόμου» EB2. Το Peugeot 208 Rally4 είναι ένα αυτοκίνητο που οδηγείται εύκολα, και που απαιτεί ελάχιστη δουλειά για να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τις ζητούμενες επιδόσεις.

Αυτό το μοντέλο ικανοποιεί όλους τους πελάτες, από τους οδηγούς, τους επενδυτές μέχρι τους μηχανικούς που θα συντηρούν το αυτοκίνητο. Το Peugeot 208 Rally4 κατέχει πλέον περισσότερο από το 75% του μεριδίου αγοράς σε όλο τον κόσμο και για τον François Wales, Διευθυντή της Peugeot Sport, αυτό το μοντέλο και η επιτυχία του είναι ένας καλός φορέας προώθησης της μάρκας αλλά και του μοντέλου.

Peugeot 208 Rally4
Peugeot 208 Rally4 STELLANTIS MEDIA

Η συμμετοχή σε αγώνες με κίνηση στους δύο τροχούς, στο τιμόνι του 208 Rally4, επιτρέπει στους νέους οδηγούς να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπου μπορούν να μάθουν πολλά χάρη σε ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις και παγκόσμια φήμη. Χάρη σε αυτό το αυτοκίνητο, αρκετοί οδηγοί μπόρεσαν να φτάσουν στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο και τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων ταλέντων.

Χάρη στην παγκόσμια επιτυχία του Peugeot 208 R2 και στη συνέχεια του Rally4 καθώς και στην αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του, η Peugeot Sport είναι περισσότερο από ποτέ μια αναφορά στους αγώνες με δικίνητα αυτοκίνητα στον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε το Peugeot 208 Rally4 σε όλο τον κόσμο, σε πρωταθλήματα όπως το Peugeot 208 Rally Cup ή το Stellantis Motorsport Rally Cup.

Όμως το Peugeot 208 R2/Rally4, έχει σημαντική παρουσία και στο ελληνικό πρωτάθλημα ράλι. Ήδη στους πρώτους αγώνες της σεζόν τρία τέτοια αυτοκίνητα συμμετέχουν με επιτυχία κερδίζοντας νίκες αλλά και τις εντυπώσεις με την αξιοπιστία τους και τις επιδόσεις που σημειώνουν. Μάλιστα, το μοντέλο αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία Rally4 στο επερχόμενο Ράλλυ Ακρόπολις, τον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

TAGS PEUGEOT PEUGEOT 208
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ