ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα γεμίσει αντίκες η Στερεά Ελλάδα για το 51ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ

Rally PHILPA 2023
Rally PHILPA 2023 PHILPA

Σε λίγες μέρες, η περιοχή πέριξ της Λαμίας και του Καρπενησίου, θα γεμίσει ιστορικά αυτοκίνητα που θα ομορφαίνουν τις διαδρομές στο πλαίσιο του 51ου Ράλλυ ΦΙΛΠΑ.

Εδώ και πενήντα χρόνια, η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα όσο και νοσταλγική εκδήλωση που αφορά τα κλασικά αυτοκίνητα. Φέτος, ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, έχει συνολικό μήκος διαδρομών 550 χιλιόμετρα, εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.

Rally PHILPA 2023
Rally PHILPA 2023 PHILPA


Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον ξένων πληρωμάτων, εκκινεί την Πέμπτη 28/09 στις 13:30 με αφετηρία τη φιλόξενη πόλη της Λαμίας (LAMIA EXPO). Από εκεί τα πληρώματα μέσω ειδικών διαδρομών που διέρχονται υπέροχα δάση και μαγευτικές τοποθεσίες, θα κατευθυνθούν προς το Καρπενήσι που αποτελεί και το επίκεντρο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με το κλασικό αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας μεταξύ των κατηγοριών Classic Regularity και Touring. Στην κατηγορία Classic Regularity τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε επτά (7) Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας την ημέρα, με προκαθορισμένη Μ.Ω.Τ. (υποκατηγορίες Red μέχρι 50χλμ./ώρα & Green μέχρι 48χλμ./ώρα), με δορυφορική χρονομέτρηση της Anube Sport και live αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Rally PHILPA 2023
Rally PHILPA 2023 PHILPA


Στην κατηγορία Touring τα πληρώματα θα απολαύσουν εξίσου την οδήγηση στις Ε.Δ.Α., ωστόσο με σημαντικά μικρότερο αριθμό και μήκος διαδρομών, αλλά και χαμηλότερη Μ.Ω.Τ. Αξίζει να αναφερθεί πως η ΦΙΛΠΑ συμμετέχει στους εορτασμούς των 75 Χρόνων της Porsche και ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα έχει θεσμοθετήσει την ειδική κατηγορία βράβευσης Porsche Cup.

Η κατηγορία αυτή αφορά όσα πληρώματα συμμετάσχουν στο 51ο Διεθνές Ράλλυ με την κλασική τους Porsche, είτε στην κατηγορία Classic Regularity, είτε στην κατηγορία Touring. Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 28/9, πρώτη μέρα του αγώνα τα αυτοκίνητα εκκινούν από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν προς το Καρπενήσι, με ενδιάμεση μικρή στάση στη Μακρακώμη/Αγ. Γεώργιο καλύπτοντας μία απόσταση 130 χλμ. περίπου.

Rally PHILPA 2023
Rally PHILPA 2023 PHILPA


Την Παρασκευή 29/9, ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία του Καρπενησίου και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Επισκοπή όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση. Από εκεί θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς το Καρπενήσι καλύπτοντας συνολική απόσταση ανά κατηγορία, η μεν Classic Regularity 189 χλμ., η δε Touring 132 χλμ. To Σάββατο 30/9, τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα, η δράση ξεκινά εκ νέου και τερματίζει στο Καρπενήσι.

Αυτή τη φορά τα πληρώματα θα διέλθουν από εξίσου μαγευτικά τοπία της Ευρυτανικής γης, με κατεύθυνση την εντυπωσιακή Γέφυρα Τατάρνας. Αφού καλύψουν Ε.Δ.Α. συνολικού μήκους 193χλμ. (Classic Regularity) και 97 χλμ.(Touring), ο αγώνας θα τερματίσει στο Καρπενήσι, ενώ η επίσημη απονομή των βραβείων στους νικητές αυτού του μοναδικού ταξιδιού θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Montana Spa Hotel.

TAGS ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ