ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Σκέψεις για να μπορούμε να τα πληρώνουμε με το μήνα

.  14  2021 (EUROKINISSI/ )
Κίνηση στην Αθήνα EUROKINISSI

Δείτε τις αλλαγές που μελετά το οικονομικό επιτελείο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023.

Ο καιρός για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023 πλησιάζει και το αρμόδιο επιτελείο εξετάζει μια μεγάλη αλλαγή στη διαδικασία. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, είναι πιθανόν να δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να πληρώνουν τα τέλη είτε όλα μαζί, όπως γίνεται τώρα, είτε με το μήνα, για όσους μήνες δηλαδή θέλουν να θέσουν σε κίνηση το όχημά τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η δυνατότητα θα ισχύσει από τον Νοέμβριο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Θυμίζουμε πως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα ήταν δυνατή, αλλά από το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς και μετά, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι πριν την αλλαγή του χρόνου δήλωναν σε ακινησία το όχημά τους, στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να το θέσουν σε κυκλοφορία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώνοντας τα ανάλογα τέλη, αλλά μπορούσαν να το κάνουν από την Άνοιξη και μετά. Πλέον, εξετάζεται η μονιμοποίηση του μέτρου ή εναλλακτικά, η ενεργοποίησή του νωρίτερα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς για την άρση ακινησίας - η οποία τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται online - διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες καταβάλλονται τα 2/12 του ετήσιου ποσού, για 3 μήνες τα 3/12 κ.ο.κ.

TAGS ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ