ΑΓΟΡΑ

Τα 7+1 αυτοκίνητα μέχρι 19.000 που αξίζουν την προσοχή σου

Dacia Sandero
Dacia Sandero DACIA

Το “ταβάνι” των 19.000 ευρώ, είναι “κοινός τόπος” για όσους κινούνται στην αγορά και ψάχνουν για το επόμενο καινούργιο τους αυτοκίνητο. Οι επιλογές είναι αρκετές και ποικίλλουν. Εμείς εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τις πιο ενδιαφέρουσες.

Από μικρά, έως SUV στα όρια του C-Segment βάσει μεγέθους, οι επιλογές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ, είναι ενδεικτικές της αγοράς και είναι προτάσεις που μπορούν να παίξουν το ρόλο της “κατεύθυνσης” προκειμένου να βρει κάποιος το μοντέλο που τον ενδιαφέρει με τις ακριβείς προδιαγραφές που ψάχνει.

Όπως και να έχει, το ταβάνι αφορά χρήματα που δεν είναι λίγα και πρέπει να έχουμε κατά νου, πως υπάρχει “συνέχεια” με τα κόστη χρήσης και συντήρησης, κάτι που σημαίνει πως το λίγο παραπάνω “ψάξιμο” στην εκάστοτε περίπτωση, είναι επιβεβλημένο. Ξεφεύγοντας από την απόλυτη “βάση” των 15 χιλιάδες ευρώ που είδαμε λίγες μέρες πριν, πάμε ένα βήμα πιο πάνω, οπότε έχουμε και λέμε:

1. Toyota Aygo X- Από 16.270 ευρώ

Toyota Aygo X
Toyota Aygo X P.DIAMANTIS

Το μοντέλο- βάση στις SUV και crossover προτάσεις της Toyota, είναι το Aygo X που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές με βάση την εμπορική του πορεία μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση αυτοκινήτου, που συνδυάζει χαρακτηριστικά πόλης και δυναμικό προφίλ μοντέλου που “δεν μασάει” από κακοτεχνίες στο δρόμο και ελαφρείς χωματόδρομους.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στα φτερά πάνω από τους τροχούς και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων, μαζί με τις ζάντες που έχουν μεγάλη διάμετρο (17 ίτσες) αποτελούν στοιχεία που προδίδουν πως τα όρια του Aygo X δεν εξαντλούνται στις αστικές διαδρομές και στο αντίστοιχο περιβάλλον.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας του 1,0 λίτρου με την απόδοση των 72 ίππων, είναι ό,τι χρειάζεται προκειμένου το μικρό Toyota να συνδυάζει τις αυξημένες ικανότητες στο δρόμο με τις χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο, προσφέροντας οικονομικές μετακινήσεις.

2. Skoda Fabia- Από 16.900 ευρώ

Skoda Fabia
Skoda Fabia SKODA/G.KARAGIORGAKIS

Είναι ένα από τα ικανότερα και πληρέστερα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς και αυτό δεν είναι κάτι νέο. Με τον τρόπο αυτό μπορούσε να περιγράψει κανείς όλες τις προηγούμενες γενιές του Skoda Fabia, που τώρα, στην 4η γενιά του, είναι προφανώς στην καλύτερή του “στιγμή”. Το ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των μοντέλων που έχουν τιμή εκκίνησης για αγορά, κάτω από τα 17 χιλιάρικα, είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον και ως τέτοιο, δεν πρέπει να αφήνει κανένα ενδιαφερόμενο για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου “ασυγκίνητο”.

Στην πιο οικονομική του εκδοχή, το νέο Fabia εφοδιάζεται με τον κινητήρα του 1,0 λίτρου στην ατμοσφαιρική του μορφή, που αποδίδει 80 ίππους και έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά τόσο σε γενική απόδοση, όσο και στην οικονομία καυσίμου που εμφανίζει. Το Fabia είναι και εξοπλιστικά ενδιαφέρον, με την πλατφόρμα MQB (Α0) πάνω στην οποία έχει “χτιστεί” να είναι το εχέγγυο για τις σύγχρονες λύσεις που ενσωματώνει εξοπλιστικά.

3. Citroen C3- Από 17.000 ευρώ

citroen-c3
citroen-c3 CITROEN

Το απόλυτο best seller της Citroen, είναι διαθέσιμο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα εκδόσεων που καλύπτουν κάθε απαίτηση σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό αλλά και τη “διάθεση” του αυτοκινήτου να καλύψει κάθε οδηγική απαίτηση. Με τον τρικύλινδρο PureTech των 1,2 λίτρων στη βάση της γκάμας (στην ατμοσφαιρική του εκδοχή), είναι επαρκής για ικανοποιητικές επιδόσεις αλλά και για κορυφαία οικονομία στη χρήση.

Αναζητώντας την καλύτερη εξοπλιστική έκδοση της βασικής του μοντέλου, καταλήγει κανείς εύκολα σε εκείνη με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1,2 λίτρων που υποστηρίζει επαρκώς το μοντέλο της Citroen σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και οικονομίας καυσίμου. Το C3 είναι από τις περιπτώσεις των μοντέλων της ελληνικής αγοράς, που μπορούν να παίξουν μια σειρά από ρόλους με απόλυτη επιτυχία.

4. Mazda 2- Από 17.140 ευρώ

Mazda 2 Homura
Mazda 2 Homura K.BOIDANIS

Μένοντας “κοντά” στο όριο των 17 χιλιάδων ευρώ, η Mazda έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση με το μικρό της μοντέλο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Mazda 2 είναι μια υπολογίσιμη δύναμη, έχοντας στοιχεία που μπορούν να το κατατάξουν άνετα στα “μικρά οικογενειακά”. Είναι ασφαλές, άνετο, καλοφτιαγμένο και αρκούντως οικονομικό.

Η αξιοπιστία του είναι μνημειώδης, ενώ εγγύηση για το χαμηλό κόστος χρήσης, αποτελεί ο αποτελεσματικός SkyActiv των 1,5 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό. Με όπλο του την τιμή αγοράς, το Mazda 2 μπορεί άνετα να μπει στο short list κάθε ενδιαφερόμενου που ψάχνει να βρει το ιδανικό επόμενο αυτοκίνητό του.

5. Renault Twingo- Από 17.660 ευρώ

Renault Twingo
Renault Twingo RENAULT

Το χαρισματικό μικρό Γαλλικό μοντέλο, ένα από τα ελάχιστα του A-Segment που εξακολουθούν και προσφέρονται στην ελληνική αγορά, είναι ένα “κλειδί” για όλες τις “πόρτες” της αστικής μετακίνησης. Το στυλ του είναι ιδιαίτερο και με τη χαρακτηριστική του σχεδίαση μπορεί να κάνει μόνο φίλους για λογαριασμό της Renault.

Η παρουσία του κινητήρα των 65 ίππων στο πίσω μέρος, κάτω από το χώρο των αποσκευών, τονίζει την ηρεμία στην καμπίνα για τους επιβάτες, όπου η διατήρηση της ηρεμίας χάρη στην ηχομόνωση αλλά και η απουσία κραδασμών, διαμορφώνουν ένα πολύ καλό περιβάλλον. Το σύστημα διεύθυνσης, απαλλαγμένο από τις υποχρεώσεις της μετάδοσης, δίνει και ιδιαίτερα μικρό κύκλο στροφής- γεγονός που τονίζει έτι περαιτέρω την ευελιξία του μικρού μοντέλου.

6. Hyundai i20- Από 17.890 ευρώ

Hyundai i20
Hyundai i20 HYUNDAI

Η ανανέωση προ ολίγων μηνών του μικρού μοντέλου της Hyundai, το φέρνει ακόμα πιο κοντά στη διεκδίκηση της ηγετικής θέσης στην κατηγορία. Με τονισμένο το σπορ ύφος, η σχεδιαστική του ταυτότητα είναι πιο ξεχωριστή σε σχέση με πριν, ενώ γίνεται ακόμα πιο θελκτικό στους νεότερους ηλικιακά οδηγούς που αναζητούν το πρώτο τους -ίσως- αυτοκίνητο.

Ο κινητήρας των 1,2 λίτρων με την απόδοση των 84 ίππων της βασικής έκδοσης του μοντέλου, είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεται χωρίς υπερβολές, κάθε οδηγός που αναζητά έχει μικρό και οικονομικό μοντέλο για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις του καθημερινά. Τα πέντε χρόνια εγγύησης της αντιπροσωπείας, είναι απλά μια “σφραγίδα” για τη σιγουριά της εταιρείας σε σχέση με την αξιοπιστία του συνόλου που προσφέρει σε πολύ καλή τιμή στην αγορά.

7. Dacia Sandero- Από 17.920 ευρώ

Dacia Sandero
Dacia Sandero DACIA

Στην τρίτη του γενιά, το μοντέλο της Dacia βρίσκεται προφανώς στην πιο ώριμη στιγμή του και η τιμολογιακή τοποθέτηση που ορίζει η ελληνική αντιπροσωπεία, το φέρνουν να είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μια σειρά από ανάγκες που μπορεί να καλύψει. Είτε προορίζεται για πρώτο αυτοκίνητο ενός νέου οδηγού, είτε για την οικονομική κάλυψη των οικογενειακών αναγκών, το Sandero δίνει το κάτι παραπάνω προκειμένου να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες προτάσεις.

Οι 90 ίπποι του χιλιάρη Tce της Renault, είναι παραπάνω από αρκετοί για κάθε “αποστολή”, με το Sandero να δίνει ιδιαίτερη βάση στα βασικά στοιχεία που αναζητά κανείς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας. Ο δείκτης του value ofr money στην περίπτωση του Sandero, είναι ένας ακόμα καλός λόγος για να δει κανείς το μοντέλο της Dacia πιο “ζεστά”.

8. MG ZS- Από 18.950 ευρώ

MG ZS
MG ZS MG MOTOR

Φτάνοντας στο “+1” των προτάσεων αγοράς με “ταβάνι” τα 19 χιλιάρικα, βρίσκουμε την πρόταση που ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Είναι το “βασικό” SUV της MG που πριν φτάσουμε να πούμε δύο λόγια για την αξία του ως αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά, πρέπει να δούμε πως είναι το μόνο κανονικό SUV/Crossover της λίστας- και το μεγαλύτερο από όλα τα προτεινόμενα.

Προφανώς και δεν τίθεται θέμα για το αν είναι το “πιο πολύ αυτοκίνητο για τα λεφτά σας” από τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε εδώ. Με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων που αποδίδει 106 ίππους, το MG ZS είναι επαρκές σε κάθε τομέα και δίνει απαντήσεις πειστικές σε όσους θέλουν την καλύτερη τοποθέτηση των χρημάτων τους. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου, ειδικά στα υλικά της καμπίνας και στη συναρμολόγηση, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την επιλογή του.

TAGS ΑΓΟΡΑ TOYOTA SKODA CITROEN MAZDA RENAULT HYUNDAI DACIA MG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ