BMW

Τα 50 κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη

First automobile runs of production line 1973 (BMW 5 Series E12)
First automobile runs of production line 1973 (BMW 5 Series E12) BMW PRESSCLUB

Ακριβώς πριν 50 χρόνια, τα αυτοκίνητα του premium κατασκευαστή από την Βαυαρία άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου του BMW Group στο Ντίγκολφινγκ.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου 1973, το ανθρώπινο δυναμικό του μεγαλύτερου πλέον ευρωπαϊκού εργοστασίου του ομίλου BMW έχει κατασκευάσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα που ενσαρκώνουν το σλόγκαν της Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης.

BMW Group Plant Dingolfing 1973
BMW Group Plant Dingolfing 1973 PRESSCLUB BMW

Οι αριθμοί που παρουσίασαν στους επισκέπτες ο διευθυντής του εργοστασίου, Κριστόφ Σρέντερ και ο Στεφάν Σμιντ, πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων του Ντίγκολφινγκ σε κοινή ομιλία τους, εν μέσω ευχάριστου κλίματος, είναι εντυπωσιακοί.

Με καθαρά μαθηματικούς όρους, με 12 εκατομμύρια οχήματα να έχουν κατασκευαστεί τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, αυτό σημαίνει ότι μια BMW βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Dingolfing κάθε 60 δευτερόλεπτα: από την πρώτη κόκκινη BMW 520 σε χρώμα Iberian Red, εκείνη την Πέμπτη του 1973, μέχρι σήμερα.

Historical Aerial Shot BMW Group Plant Dingolfing, Production Site 02.40, 1980
Historical Aerial Shot BMW Group Plant Dingolfing, Production Site 02.40, 1980 BMW PRESSCLUB


Σχεδόν τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής προέρχονται από τη βασική σειρά μοντέλων της μονάδας, που δεν είναι άλλη από την BMW Σειρά 5: Η όγδοη γενιά, η οποία βρίσκεται στην παραγωγή από τις αρχές Ιουλίου, αναμένεται στις εκθέσεις των εμπόρων τις επόμενες ημέρες.

Η γκάμα των παραγόμενων μοντέλων διευρύνθηκε σταδιακά με την πάροδο των δεκαετιών και, σήμερα, με τις BMW Σειρά 4, Σειρά 5, Σειρά 6, Σειρά 7 και Σειρά 8, καθώς και με τα μοντέλα BMW iX και BMW M GmbH, έχει φτάσει σε επίπεδο που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Assembly line BMW Group Plant Dingolfing 1984
Assembly line BMW Group Plant Dingolfing 1984 BMW PRESSCLUB


Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο Ντίγκολφινγκ δεν υπερέχουν μόνο με τις δεξιότητές τους στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας, με το υψηλότερο επίπεδο αποδοτικότητας και ακρίβειας, αλλά και με την υψηλή τεχνική τους κατάρτιση και ικανότητα.

Τα 99 μοντέλα της BMW Σειράς 8 που σχεδιάστηκαν από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Jeff Koons το 2022, τα 50 εξαιρετικά αποκλειστικά μοντέλα BMW 3.0 CSL που παραδόθηκαν πρόσφατα και η BMW i7 Protection, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό θωρακισμένο όχημα ασφαλείας, μαρτυρούν αυτή την εξαιρετική τεχνογνωσία. Το τμήμα αμαξωμάτων πληροί επίσης τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και αριστοτεχνίας που απαιτούνται για όλα τα μοντέλα της Rolls-Royce.

Production BMW 5 Series at BMW Group Plant Dingolfing
Production BMW 5 Series at BMW Group Plant Dingolfing BMW PRESSCLUB


Το εργοστάσιο Ντίγκολφινγκ συνδέεται στενά με την οικονομική άνοδο της περιοχής της ανατολικής Βαυαρίας. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια στις εγκαταστάσεις του Ντίγκολφινγκ έχουν προσληφθεί και εργάζονται 12.000 άτομα, ενώ ο πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων μαθητευόμενων που θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους στο εργοστάσιο του Dingolfing του χρόνου θα αυξηθεί σε 350.

Employees and management celebrating 12 millionth BMW produced at BMW plant Dingolfing
Employees and management celebrating 12 millionth BMW produced at BMW plant Dingolfing BMW PRESSCLUB


Εκτός από αυτοκίνητα, στο Ντίγκολφινγκ παράγονται επίσης εξαρτήματα οχημάτων, όπως πρεσαριστά μέρη και πλαίσια καθώς και συστήματα μετάδοσης κίνησης. Το τμήμα Εξαρτημάτων φιλοξενεί το Κέντρο Αριστείας για την Παραγωγή Συστημάτων E-Drive, με περίπου 2.400 εργαζόμενους, το οποίο προμηθεύει τα εργοστάσια οχημάτων του BMW Group παγκοσμίως με ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες υψηλής τάσης για την παραγωγή plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Ceremony: 50 years of BMW production at plant Dingolfing
Ceremony: 50 years of BMW production at plant Dingolfing BMW PRESSCLUB


Μόνο από το 2015, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχουν διοχετευτεί στην επέκταση του τμήματος εξαρτημάτων, το οποίο δύναται να κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης για περισσότερα από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο Dingolfing είναι το λεγόμενο Dynamics Centre, η καρδιά της κεντρικής εφοδιαστικής αλυσίδας aftersales του BMW Group, η οποία προμηθεύει τον παγκόσμιο οργανισμό λιανικής BMW και MINI με γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ

TAGS BMW DINGOLFING BMW GROUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ