PEUGEOT

Στο βάθρο της Μόντσα η Team Peugeot TotalEnergies

Monza_Race
Monza_Race MEDIA PEUGEOT

Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα διάρκειας 6 ωρών στη θρυλική ιταλική πίστα, ο τερματισμός στην τρίτη θέση για το νο93 της Team Peugeot TotalEnergies, ήταν η καλύτερη κατάληξη.

Εκκίνηση πήραν 35 αυτοκίνητα για τον 5ο γύρο του WEC, που ήταν ο 6ωρος αγώνας της Μόντσα (πίστα η οποία αποκαλείται ως «Ναός της Ταχύτητας» μεταξύ των aficionados) την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 12:30. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με περισσότερους από 65.000 θεατές να έχουν περάσει από εκεί.

Monza_Race
Monza_Race MEDIA PEUGEOT


Τα πρωτότυπα Peugeot 9X8 με τα #93 και #94 ξεκίνησαν τον αγώνα εξαιρετικά, αποφεύγοντας τα συνήθη συμβάντα στην πρώτη στροφή, ενώ οι οδηγοί της Team Peugeot TotalEnergies κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές θέσεις. Το #93 Peugeot 9X8 παρέμεινε στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ήταν μάλιστα επικεφαλής σε ορισμένα σημεία, παλεύοντας με τα αυτοκίνητα των Toyota και Ferrari, που ήταν και τα δύο φαβορί του αγώνα.

Monza_Race
Monza_Race MEDIA PEUGEOT


Στο τέλος, η προσπάθεια αυτή ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση του #93 στο βάθρο, πίσω από τα πρωτότυπα των Toyota (1η θέση) και Ferrari (2η θέση). Το έτερο πρωτότυπο, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα, τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης. Η τρίτη θέση στο βάθρο, είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει όλη η ομάδα της Peugeot τους τελευταίους μήνες.

Monza_Race
Monza_Race MEDIA PEUGEOT


Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις του 9X8 έδειξαν ότι πλέον μπορεί να παλέψει με τους πρωτοπόρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA. Ο επόμενος (6ος) γύρος του FIA WEC, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Φούτζι (Fuji Speedway- Ιαπωνία) από τις 8-10 Σεπτεμβρίου, μετά από το θερινό “διάλειμμα”.

TAGS PEUGEOT PEUGEOT 9X8 MONZA WEC TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ