ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Το μήνυμα οδικής ασφάλειας των Ολυμπιονικών

Το μήνυμα οδικής ασφάλειας του χρυσού Ολυμπιονίκη Ντούσκου ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις
Το μήνυμα οδικής ασφάλειας του χρυσού Ολυμπιονίκη Ντούσκου ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Στέφανος Ντούσκος και ο Γιάννης Φουντούλης δίνουν το δικό τους στίγμα – παράδειγμα για όλους σε θέματα ασφάλειας ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή (8/9) μέρα, καθώς σε λιγότερο από ένα 24ώρο πριν την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, κορυφώνονται στο Ζάππειο οι εκδηλώσεις προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, πράγματι αποτελεί, ίσως, το καλύτερο βήμα, προκειμένου κάποιος να μιλήσει για οδική ασφάλεια, διότι στους αγώνες τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και εκεί μόνον μπορεί κανείς να φθάσει στα όρια τα δικά του και του οχήματός του. Πουθενά αλλού.

Την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στο Ζάππειο, παρουσία του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντκαι, του Έλληνα τεχνικού διευθυντή της FIA, Νικόλα Τομπάζη, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων "RoadSafety", θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία, με την Ολυμπιονίκη Όλγα Βασδέκη στο ρόλο της "εγκλωβισμένης" οδηγού.

Η προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος θα γίνει με 50 χλμ./ώρα, υπό την εποπτεία του του ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη, θα ειδοποιηθεί το 112, θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να οριοθετήσει το χώρο συμβάντος, στη συνέχεια η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την "τραυματία" και το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, θα μεταδοθεί βίντεο των Ολυμπιονικών του Τόκιο, του χρυσού Στέφανου Ντούσκου (κωπηλασία) με τίτλο "Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε" και του ασημένιου Γιάννη Φουντούλη (πόλο), με τίτλο "Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή".

Η προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος
Η προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος INTIME

Την εκδήλωση οργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη MotorsportGreece, με τη χορηγία της ΕΚΟ και της Νέας Οδού, Κεντρικής Οδού.

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA, #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.

Οι δράσεις "RoadSafety", υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

"Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε αυτά τα ζωτικά μηνύματα", επισημαίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ