ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ferrari στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Το σήμα της Ferrari σε ένα από τα αμάξια της σε εργοστάσιο της Καλιφόρνια
Το σήμα της Ferrari σε ένα από τα αμάξια της σε εργοστάσιο της Καλιφόρνια AP PHOTO/MARCO VASINI, FILE

Η Ferrari προσέφερε ένα εκατομμύριο Ευρώ και συνεργάζεται στενά με τον Ερυθρό Σταυρό και την UNHCR για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου έχει αναγκάσει εκατομμύρια Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με όλο και αυξανόμενους ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, ώστε να αναζητήσουν καταφύγιο έξω σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα εκατομμύριο Ευρώ για τη βοήθεια στους πρόσφυγες, και παράλληλα θα συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις που παρέχουν υποστήριξη στους Ουκρανούς επί ιταλικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία της Modena θα συνεργαστεί με το διεθνή Ευρθρό Σταυρό και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ώστε να χρηματοδοτήσει διεθνή προγράμματα ανακούφισης των Ουκρανών προσφύγων.

Ταυτόχρονα, θα υποστηρίξει ιταλικές πρωτοβουλίες για τον ίδιο σκοπό, μεταξύ των οποίων είναι και ο Σύνδεσμος Τσέρνομπιλ του Μαρανέλο που θεσπίστηκε το 1986 για την υποστήριξη των τότε Σοβιετικών και νυν Ουκρανών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο που βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία. O Σύνδεσμος Τσέρνομπιλ θα φιλοξενήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες που θα βρεθούν στην επαρχία της Εμίλια Ρομάνια.

Τα γραφεία της Ferrari
Τα γραφεία της Ferrari FERRARI MEDIA


Παράλληλα με την παραπάνω πρωτοβουλία της, η Ferrari ανακοίνωσε ότι διέκοψε την διάθεση αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά -μία από τις πολύ σημαντικές αγορές της- μέχρι νεοτέρας.

"Η Ferrari στέκεται δίπλα σε όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία που επηρεάζονται από αυτή την ανθρωπιστική κρίση" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντένο Βίνια. "Ενώ ελπίζουμε σε μια τάχιστη επιστροφή στο διάλογο και στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στον πόνο των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί. Οι σκέψεις και η υποστήριξή μας είναι μαζί τους. Διαδραματίζουμε το δικό μας μικρό ρόλο με βάση τις οδηγίες που αποφέρουν άμεση ανακούφιση σε αυτή την κατάσταση".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ