VOLKSWAGEN GOLF

Οι σκέψεις της Volkswagen για το μέλλον του Golf

Οι σκέψεις της Volkswagen για το μέλλον του Golf
Volkswagen Golf VOLKSWAGEN

Με την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης να προδιαγράφεται ηλεκτρικό και τη Volkswagen να έχει δημιουργήσει τη γκάμα ID. για τα EV μοντέλα της, το μέλλον του Golf μοιάζει θεωρητικά αβέβαιο.

Το Volkswagen Golf δεν είναι ένα τυχαίο μοντέλο. Έχει γράψει σελίδες ένδοξης ιστορίας από το 1974 που πρωτοπαρουσιάστηκε, έχοντας φτάσει σήμερα στην 8η γενιά του. Με το μέλλον της αυτοκίνησης ωστόσο να προδιαγράφεται ηλεκτρικό, το μέλλον του μοιάζει αβέβαιο. Και αυτό επειδή η Volkswagen έχει δημιουργήσει μια νέα γκάμα, την ID. για τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα. Ειδικότερα, το ID.3 έχει ήδη αντικαταστήσει την ηλεκτρική έκδοση του Golf (e-Golf) στην μικρομεσαία κατηγορία (segment C).

Ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Τόμας Σέφερ, παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με το μέλλον του Golf. Σε δήλωση που παραχώρησε πρόσφατα στο ισπανικό περιοδικό AutoBild, αποκάλυψε πως το facelift του τωρινού μοντέλου θα παρουσιαστεί το 2024. Θα υπάρξει όμως 9η γενιά;

Όπως είπε ο Σέφερ, η Volkswagen σκοπεύει να διατηρήσει το όνομα Golf στη γκάμα της στο μέλλον, ωστόσο θεωρεί πως η επόμενη γενιά του μοντέλου πρέπει να είναι ηλεκτρική. “Δουλεύουμε πάνω σε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για να δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος του τωρινού Golf. Και, κατά τη γνώμη μου, δεν θα είναι θα πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πρέπει να είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο”, είπε ο Τόμας Σέφερ.

Πώς θα μπορούσε αυτό να συμβεί όμως; Πιθανότατα, με ένα αμιγώς ηλεκτρικό ID.Golf, είναι η απάντηση. Μην ξεχνάμε πως, αντίθετα με την αρχική ονοματολογία της Volkswagen που ήθελε τα μοντέλα ID. να ακολουθούν μια αριθμητική φιλοσοφία (ID.3, ID.4, ID.5, ID.7), με το ID.Buzz άλλαξε τη λογική αυτή.

Έτσι, το ID.Golf θα μπορούσε να είναι η ένατη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, είτε αντικαθιστώντας το ID.3, είτε συνυπάρχοντας με αυτό στη γκάμα της VW.

Martin Meiners
Volkswagen ID.3 2023 VOLKSWAGEN AG / MARTIN MEINERS
TAGS VOLKSWAGEN GOLF ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ