ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Οι κινητήρες της νέας Alfa Romeo Tonale

ALFA ROMEO
ALFA ROMEO TONALE 2022

Το μιλανέζικο SUV βάζει την Alfa Romeo στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με εκδόσεις Hybrid και Plug-in Hybrid.

Με την Tonale, η Alfa Romeo περνά στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Το μιλανέζικο SUV θα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων σε δύο υβριδικές εκδοχές: Hybrid και Plug-in Hybrid.

Επιγραμματικά, η γκάμα κινητήρων του νέου SUV περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

  • 1.3 Plug-in Hybrid με 275 ίππους
  • 1.5 Hybrid 48V με 160 ίππους
  • 1.5 Hybrid 48V με 130 ίππους
  • 1.6 Diesel με 130 ίππους


Tonale Hybrid

Ντεμπούτο με την Tonale κάνει ο νέος κινητήρας 1.5 Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 160 ίππων, μια αποκλειστική για την Alfa Romeo επιλογή. Διαθέσιμη θα είναι και μια μικρότερη έκδοση με 130 ίππους.

ALFA ROMEO TONALE 2022
ALFA ROMEO TONALE 2022

Ο νέος κινητήρας των 1.500 κυβικών διαθέτει τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής.

Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο κινητήρας βενζίνης είναι εκτός λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο, η Alfa Romeo προσφέρει με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V αυξημένες δυνατότητες αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, όπως για παράδειγμα στην εκκίνηση από ένα φανάρι ή στους ελιγμούς στάθμευσης.


Tonale Plug-in Hybrid

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση 1.3 Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 ίππων, επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,2 sec και αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνησης έως 80 km στον αστικό κύκλο ή περισσότερα από 60 km σε μικτές συνθήκες, τιμές που βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας της.

Οι κινητήρες της νέας Alfa Romeo Tonale

Το σύστημα αποτελείται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW που κινεί τους πίσω τροχούς, δίνοντας τη δυνατότητα τετρακίνησης. H Plug-in Hybrid Tonale Q4 εφοδιάζεται με μπαταρία 15,5 kWh που μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 100 kW και η οποία φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από 2,5 ώρες σε φορτιστή ισχύος 7,4 kW.

Το Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει τη δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.


Tonale Diesel

Κόντρα στην τάση που θέλει τα νέα μοντέλα να μην περιλαμβάνουν πετρελαιοκίνητες επιλογές, η γκάμα κινητήρων της Tonale συμπληρώνεται από τον νέο diesel κινητήρα των 1,6 λίτρων.

Οι κινητήρες της νέας Alfa Romeo Tonale

Ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 130 ίππους και 320 Nm ροπής και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT των 6 σχέσεων.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ SUV ALFA ROMEO TONALE ΥΒΡΙΔΙΚΑ ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ