HYUNDAI

Οδηγούμε το εντυπωσιακό νέο Hyundai Kona και σας αποκαλύπτουμε τις τιμές

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices MENREPORTERMEDIA/HYUNDAI ΕΛΛΑΣ

Με τη νέα γενιά του δημοφιλούς της SUV, η Hyundai επιχειρεί να αλλάξει κατηγορία θεμελιωδώς, μια και εκτός των διαστάσεων που αυξήθηκαν, έχουμε να κάνουμε με ένα ευρηματικό μοντέλο που προσφέρει τα πάντα και σε καλές τιμές.

Το νέο Kona είναι εδώ και στην πολύ προσεγμένη παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας της Hyundai, το “βάλαμε στο χέρι” έστω και για λίγο, κάνοντας τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί του τα οποία ήταν άκρως αποκαλυπτικά για τις ικανότητες και τον προσδιορισμό του μοντέλου εφεξής στην αγορά. Σύμφωνο προς τη σχεδιαστική γλώσσα που ακολουθούν όλα τα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας, το νέο Kona προβάλλεται ως κάτι τελείως νέο ανάμεσα στην πολυσυλλεκτική κατηγορία των C-SUV.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices MENREPORTERMEDIA/HYUNDAI ΕΛΛΑΣ


Βλέπετε, καθώς άλλαξαν προς τα πάνω οι διαστάσεις του μοντέλου, το Kona πλέον τοποθετείται στην πιο πάνω κατηγορία σε σχέση με το παρελθόν -αφήνοντας το Bayon μόνο εκπρόσωπο της Hyundai στην B-SUV- όπου και θέλει να ξεχωρίσει. Αυτό, πέραν της εμφάνισης που προφανώς το κάνει πραγματικά ξεχωριστό, έγκειται και στις εκδόσεις με τις οποίες πλησιάζει το αγοραστικό κοινό αλλά και -όπως θα δούμε πιο κάτω- με την τιμολογιακή πολιτική της αντιπροσωπείας.

Όπως και το αμάξωμα με τη φουτουριστική προσέγγιση των φώτων ημέρας που το κάνουν να μοιάζει με πρωτότυπο, τόσο εμπρός όσο και πίσω, έτσι και το εσωτερικό, δίνει με την πρώτη ματιά τη διάθεση της εταιρείας για ικανοποίηση κάθε σχετικής απαίτησης εκσυγχρονισμού. Αυτό σημαίνει πως με τις δύο οθόνες στο ταμπλό, το Kona εναρμονίζεται στη σύγχρονη τάση και προδιαθέτει για premium εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.


Οι προσδοκίες ικανοποιούνται μια και εδώ έχουμε ένα πολύ ικανό πακέτο εξοπλισμού, από τη βασική κιόλας έκδοση του μοντέλου, η οποία εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο χιλιάρη T-GDI που αποδίδει 120 ίππους και 200 Nm ροπής. Πολύ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως από τη βασική κιόλας έκδοση του αυτοκινήτου, είναι διαθέσιμες και οι δύο επιλογές μετάδοσης, που αφορούν είτε στο 6άρι χειροκίνητο, είτε στο 7άρι αυτόματο.

Αντίστοιχα, ως κορυφαία επιλογή, προσδιορίζεται εκείνη με τον 1.600άρη T-GDI κινητήρα που αποδίδει 198 ίππους και 265 Nm ροπής. Σε αυτή την έκδοση, το νέο Kona, προσφέρεται και πάλι είτε με αυτόματο, είτε με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ (αποκλειστικά με το αυτόματο) το Kona μπορεί να παραγγελθεί και ως τετρακίνητο.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices MENREPORTERMEDIA/HYUNDAI ΕΛΛΑΣ


Στην πρώτη μας επαφή επί ελληνικού εδάφους, πήραμε μια γεύση από την υβριδική έκδοση που εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει 141 ίππους και 265 Nm ροπής και συνδυάζεται με το 6DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Πέραν των κορυφαίων χαρακτηριστικών σε επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας, το σύνολο είναι εξαιρετικό στην υποστήριξη των απαιτήσεων του οδηγού.

Είτε ο στόχος είναι η χαλαρή μετακίνηση, είτε η σβέλτη -στο κατάλληλο περιβάλλον- το υβριδικό σύνολο υποστηρίζει άριστα τις επιθυμίες του οδηγού. Αυτό προφανώς δεν θα είχε καμία αξία όμως, αν και το υπόλοιπο σύνολο δεν “ακολουθούσε”. Εδώ ακριβώς είναι που αρχίζουν τα ωραία. Το πλαίσιο και η ανάρτηση, όχι μόνο ακολουθούν τις αντίστοιχες διαθέσεις αλλά το κάνουν με τρόπο τόσο πειστικό, που θα έλεγε κανείς πως έχει να κάνει με την εξέλιξη ενός μοντέλου που έχει δεκαετίες παρουσίας στο κουρμπέτι.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices MENREPORTERMEDIA/HYUNDAI ΕΛΛΑΣ


Το νέο Kona γίνεται έως και συναρπαστικό με τον τρόπο που υποστηρίζει τις διαθέσεις του οδηγού για να χαρεί την οδήγηση σε δρόμο με στροφές. Το τιμόνι αποδεικνύεται ικανοποιητικό σε ότι έχει να κάνει με την πληροφόρηση που περνάει στα χέρια του οδηγού του, ενώ η ανάρτηση την ίδια στιγμή, συνδυάζει ιδανικά το αποτελεσματικό control των τάσεων του αμαξώματος για κλίσεις, χωρίς ποτέ να μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σφιχτή.

Η σημαντική διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο Kona -και αυτό προκύπτει μόνο συγκριτικά- εμφανίζεται όταν ο δρόμος έχει “κατσαρά” και κακοτεχνίες. Η ωριμότητα που δείχνει η ανάρτηση του νέου Kona, υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την premium διάθεση του μοντέλου απέναντι στον οδηγό. Έρχεται δηλαδή να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε ένα πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού, που έτσι και αλλιώς κάνει το νέο μοντέλο της Hyundai να ξεχωρίζει.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices K. BOIDANIS

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι εμφανώς βελτιωμένοι και αυτό σημαίνει πως οι μεγάλες διαδρομές, θα είναι πιο άνετες για όλους. Ο χώρος για τις αποσκευές, έχει κερδίσει σημαντικά σε σχέση με το απερχόμενο Kona, καθώς από τα 374 λίτρα, έχει φτάσει να χωράει 466 λίτρα- κάτι που σημαίνει πως το όφελος σε επίπεδο χρηστικότητας είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ κάπως έτσι υπογραμμίζεται και η αλλαγή κατηγορίας του αυτοκινήτου.

Το νέο Hyundai Kona προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Premium, Distinctive και N Line), με την πληρότητα σε επίπεδο στοιχείων ασφαλείας και άνεσης, να κάνει την εμφάνισή της από τη βασική. Σημαντικό είναι και το ότι όλα τα νέα Kona, εφοδιάζονται με το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, SmartSense. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα που τοποθετούν το νέο Kona σε ένα άλλο πλαίσιο ανταγωνισμού, η τιμολογιακή πολιτική της αντιπροσωπείας, μοιάζει να είναι σε λογικό δρόμο.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices K. BOIDANIS


Το νέο Kona με τον χιλιάρη turbo κινητήρα κοστολογείται από 26.290 ευρώ (28.990 με το 7DCT), ενώ η δυναμικότερη έκδοση με τους 198 ίππους ξεκινά από τα 31.290 ευρώ (34.290 με το 7DCT και 37.490 για την 4WD). Το “δικό μας” της πρώτης επαφής δηλαδή, υβριδικό με τους 131 ίππους, ξεκινά από τα 31.980 ευρώ, ενώ από Σεπτέμβριο θα έχουμε και το αμιγώς ηλεκτρικό νέο Kona στην Ελλάδα.

Hyundai Kona New + Prices
Hyundai Kona New + Prices MENREPORTERMEDIA/HYUNDAI ΕΛΛΑΣ


Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιθύνοντες της ελληνικής αντιπροσωπείας, κάνουν λόγο για αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει “συνεφέρει” σε μεγάλο ποσοστό τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος που είχαν να κάνουν με τις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει πως έχει περιοριστεί ο χρόνος παράδοσης, συνολικά για τα μοντέλα της γκάμας, ενώ για το νέο Kona, ισχύει το “παραγγέλνεις σήμερα, παραλαμβάνεις σε δύο μήνες”.

TAGS HYUNDAI HYUNDAI KONA SUV ΥΒΡΙΔΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ