FORD

Ντεμπούτο της M-Sport στην Ισπανία

Ford Ranger Testing
Morocco
Ford Ranger Testing Morocco DREW GIBSON

Η M-Sport και η Neil Woolridge Motorsport, σε συνεργασία με την Ford Performance, θα λάβουν μέρος στον αγώνα Baja Spain Aragon 2023 που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Ιουλίου.

Με πληρώματα τους Νάνι Ρόμα- Άλεξ Χάρο και Γκάρεθ Γούλριτζ- Μπόϊντ Ντρέγιερ, η προετοιμασία για το Ράλι Ντακάρ 2024 συνεχίζεται και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στον αγώνα Baja Spain Aragon 2023. Εκεί θα γίνει και το ντεμπούτο στη διεθνή αγωνιστική σκηνή του M-Sport NWM Ford Ranger T1+.

Ford Ranger Testing
Morocco
Ford Ranger Testing Morocco DREW GIBSON


Αντιπροσωπεύοντας την πρώτη ευκαιρία για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του πρόσφατα αναβαθμισμένου Ford Ranger T1+, η συμμετοχή στο Baja Spain Aragon 2023 θα βοηθήσει στη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων του οχήματος, αλλά και στον καθορισμό της κατεύθυνσης που πρόκειται να ακολουθηθεί στη συνέχεια στον τομέα της ανάπτυξης.

Ο βετεράνος οδηγός του Ράλι Ντακάρ, Νάνι Ρόμα, υπήρξε βασικό μέλος της M-Sport και του προγράμματος εξέλιξης της NWM. Η εμπειρία του στο Ράλι Ντακάρ είναι ανεκτίμητη, με τον πολύπειρο οδηγό να έχει συμμετάσχει σε 25 διοργανώσεις, όντας ταυτόχρονα ένας από τους ελάχιστους που έχουν κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα σε δύο και τέσσερις τροχούς.

Nani Roma - Alex Haro
Nani Roma - Alex Haro DREW GIBSON


Το ρεκόρ του Νάνι Ρόμα στο Ράλι Ντακάρ μιλά από μόνο του, με τον Ισπανό οδηγό να έχει στο παλμαρέ του δύο νίκες και συνολικά πέντε τερματισμούς στο βάθρο. Η εμπειρία του Νάνι Ρόμα συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Ranger T1+ της NWM σε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό αγωνιστικό για το Ράλι Νακάρ στην κατηγορία T1+.

Με πρόσφατη τη νίκη του στον αγώνα Kalahari-Botswana Desert των 1.000 χλμ., ο Γκάρεθ Γούλριτζ είναι ο νεότερος της οικογένειας Γούλριτζ και σήμερα, ύστερα από μια εκπληκτική έως τώρα σεζόν, ηγείται της βαθμολογίας στο φετινό South African Rally-Raid Championship (SARRC). Ο Γκάρεθ Γούλριτζ είναι ο επικεφαλής τεχνικός για τη συναρμολόγηση νέων οχημάτων στην NWM και παράλληλα ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας στο πρωτάθλημα rally-raid Νότιου Αφρικής.

Gareth Woolridge - Boyd Dreyer
Gareth Woolridge - Boyd Dreyer DREW GIBSON


Ο Γκάρεθ Γούλριτζ μεγάλωσε στον κόσμο των off-road αγώνων, παρακολουθώντας από κοντά τα επιτεύγματα του πατέρα του στο Ράλι Ντακάρ. Η καριέρα του ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 16 ετών και το ταλέντο του φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Ο οδηγός έκανε το ντεμπούτο του σε κορυφαίων προδιαγραφών αγώνες rally-raid το 2015 με τα αγωνιστικά χρώματα της Neil Woolridge Motorsport.

Ford Ranger Testing
Morocco
Ford Ranger Testing Morocco DREW GIBSON


Ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε εργοστασιακό οδηγό όταν εντάχθηκε στην επίσημη ομάδα της NWM Ford. Το 2017 και το 2018 κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα South African Class T, ενώ το 2022 τερμάτισε στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης οδηγώντας το NWM T1+ Ranger. Ο Γκάρεθ Γούλριτζ συμμετείχε επίσης στον επταήμερο αγώνα Rally dos Sertões των 3.600 χλμ. στη Βραζιλία, τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία του και δέκατος στη γενική κατάταξη.

TAGS FORD FORD RANGER DAKAR RALLY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ