ΚΑΥΣΙΜΑ

Νέο Fuel Pass 2: Έως 100 € η επιδότηση βενζίνης. Τι ισχύει για το diesel

At the gas station.
Αύξηση στις τιμές καυσίμων GETTY IMAGES / ISTOCK

Μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους προβλέπει η νέα δέσμη μέτρων που αφορούν την επιδότηση καυσίμων, την οποία ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυξημένη θα είναι η επιδότηση στη βενζίνη με το Fuel Pass 2, από 45 € σε 80 € τα αυτοκίνητα και από τα 35 € στα 60 € για τις μοτοσικλέτες. Στα νησιά η επιδότηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, στα 100 ευρώ αντί 55 € που ίσχυε στο πρώτο Fuel Pass και για τα δίτροχα στα 70 € από 40 €.

Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση κατά 15 ευρώ (αντί για 5 € στο πρώτο Fuel Pass) για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αντί για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης τη συνέχιση της επιδότησης στην τιμή πώλησης του ντίζελ. Η ενίσχυση παραμένει στα 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή και στόχος, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός είναι να κρατηθεί η τιμή του ντίζελ κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο στην αντλία.

Τα νέα μέτρα θα καλύπτουν τρεις μήνες, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και συνολικά αναμένεται να επωφεληθούν τρία εκατομμύρια οδηγοί. Η πλατφόρμα για εκ νέου ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδότησης για το νέο κύκλο του Fuel Pass θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου, ενώ η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια.

Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 45.000 € από 30.000 €. Ωστόσο, για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να έχει κάνει Φορολογική Δήλωση για το 2021. Η προθεσμία για τις Φορολογικές Δηλώσεις λήγει στις 31 Ιουνίου, είναι ωστόσο πολύ πιθανό να δοθεί παράταση.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ειδική παρέμβαση για τους αγρότες. Συγκεκριμένα επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, αντί για τον Νοέμβριο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Το κόστος των νέων μέτρων για τα καύσιμα ανέρχεται στα 580 εκ. ευρώ.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ