BMW X5

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Η BMW αποκάλυψε τις ανανεωμένες Χ5 και X6 με νέα εμφάνιση και αναβαθμισμένη γκάμα υβριδικών συστημάτων κίνησης με τεχνολογίες mild hybrid και plug-in hybrid.

Η BMW παρουσίασε τις εκτενώς αναβαθμισμένες νέες εκδόσεις των X5 και X6. Βασικότερη αλλαγή στα δύο πολυτελή SUV είναι η ανανεωμένη γκάμα συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύστημα plug-in hybrid τελευταίας γενιάς για την X5 xDrive50e και ήπια υβριδική τεχνολογία (mild hybrid) 48Volt για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 & X6 BMW

Τα δύο μοντέλα επωφελούνται επίσης από νέες τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και από το πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display, που βασίζεται στο BMW Operating System 8. Οι νέες Χ5 και Χ6 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg στις ΗΠΑ, ενώ το παγκόσμιο λανσάρισμά τους ξεκινά τον Απρίλιο του 2023.

BMW X5

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Η αισθητική της Χ5 αλλάζει με την ενσωμάτωση των σχεδιαστικών στοιχείων της σειράς xLine στον στάνταρ εξοπλισμό. Στο εμπρός τμήμα παρατηρούμε μία ‘φρέσκια’ αισθητική όσον αφορά τους προβολείς και τη μάσκα νεφρών της BMW. Οι νέοι προβολείς έχουν πλέον ένα λεπτότερο περίγραμμα και τα στοιχεία των φώτων ημέρας σε σχήμα βέλους ‘δείχνουν’ προς τα έξω, ενώ χρησιμεύουν και ως δείκτες πορείας (φλας). Προαιρετικά διατίθενται οι προβολείς LED Matrix με προσαρμοζόμενο έλεγχο και η αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα BMW Selective Beam, καθώς και τα φώτα M Shadowline.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Η μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow με κλιμακούμενο φωτισμό προσφέρεται επίσης ως προαιρετική επιλογή για τις εξακύλινδρες εκδόσεις της νέας BMW X5.

Τα σμιλεμένα πίσω φώτα με οπτικές ίνες έχουν τώρα περίγραμμα σε σχήμα L που είναι γνωστό από άλλα μοντέλα BMW και αντανακλάται οριζόντια, δημιουργώντας ένα σταθερά φωτιζόμενο μοτίβο Χ. Άλλες σχεδιαστικές αλλαγές συναντάμε στους αεραγωγούς, στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και στις ράγες οροφής σε Satin Aluminium.

BMW X6

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW / ENES KUCEVIC

Η νέα BMW X6 διαθέτει επίσης λεπτές μονάδες προβολέων με στοιχεία φώτων ημέρας σε σχήμα βέλους. Όπως και προηγουμένως, η μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή για τα εξακύλινδρα μοντέλα.

Στάνταρ στη νέα Χ6 είναι το πακέτο M Sport, με την οκταγωνική υπογραφή του εμπρός τμήματος κάτω από τη μάσκα νεφρών BMW, τις πλευρικές ποδιές M και την εκτεταμένη χρήση μαύρων επιφανειών. Επιπλέον, η τρισδιάστατη διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα υπογραμμίζει το πλάτος και χαρίζει ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας διαθέτει ένθετο σε Dark Shadow και τα νέα διακοσμητικά των απολήξεων της εξάτμισης έχουν τραπεζοειδές σχήμα.

Εσωτερικό

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Η σημαντικότερη αναβάθμιση στο εσωτερικό της νέας BMW X5 και της νέας BMW X6 είναι η ενσωμάτωση του BMW Operating System 8 και της τελευταίας γενιάς του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display.

Η τελευταία αποτελείται από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και την οθόνη ελέγχου των 14,9’’ στο ταμπλό που βρίσκονται πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η λειτουργία αφής της οθόνης ελέγχου έχει επιφέρει σημαντική μείωση του αριθμού των κουμπιών και των διακοπτών προς όφελος του ψηφιακού ελέγχου για πολλές λειτουργίες.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW / ENES KUCEVIC

Ο στάνταρ εξοπλισμός και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνει τώρα πίνακα οργάνων με επένδυση Sensafin (ένα υλικό που μοιάζει με δέρμα) και ένα κομψό καμπυλωτό στοιχείο από υψηλής ποιότητας ξύλο. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η μπάρα φωτισμού περιβάλλοντος με κρυφό φωτισμό LED, ενσωματωμένο κάτω από την επένδυση στην περιοχή του συνοδηγού.

Η σχετική επιγραφή του μοντέλου - "X5" ή "X6" - προστίθεται στο γραφικό της μπάρας φωτισμού (στα δύο κορυφαία μοντέλα εμφανίζει το λογότυπο M). Ο πίνακας ελέγχου στην κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει πρόσθετες επιφάνειες αφής και έναν νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Τα καθίσματα Comfort για τον οδηγό και τον συνοδηγό διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, αντί των στάνταρ σπορ καθισμάτων με επένδυση Sensafin. Προαιρετικά, διατίθενται επίσης δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino, πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino της BMW Individual, ενεργός εξαερισμός καθισμάτων και λειτουργία μασάζ.

Άλλες αξιοσημείωτες προτάσεις από τη λίστα επιλογών είναι το νέο Comfort Package με θέρμανση πάνελ και λειτουργία "thermo" για τις ποτηροθήκες, η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή Sky Lounge που φωτίζεται από μονάδες LED, η χρήση γυαλιού σε επιλεγμένα χειριστήρια, το σύστημα ήχου Bowers & Wilkins Diamond Surround και το πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα Travel & Comfort System.

Κινητήρες

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW / ENES KUCEVIC

Η γκάμα των νέων BMW X5 και BMW X6 περιλαμβάνει έναν 4.4 V8 βενζινοκινητήρα, έναν 3λιτρο 6κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και έναν 3.0 εξακύλινδρο σε σειρά diesel. Και οι τρεις συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων που παράγει πρόσθετη ισχύ έως 12 ίππους και ροπή 200 Nm, βοηθώντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και μειώνοντας έτσι την κατανάλωση.

Όλοι οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται με το επίσης νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport, το οποίο διαθέτει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση BMW X5 xDrive 50 e με σύστημα plug-in hybrid. Ένας νέος εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας και ένας επίσης νέος ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, συνεργάζονται για την παραγωγή συνολικής ισχύος 490 ίππων (συμπεριλαμβανομένου του προσωρινού boost) και ροπής 700 Nm. Το νέο μοντέλο αποδίδει 96 ίππους και 100 Nm περισσότερα από το προηγούμενο και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,8’’.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 xDrive 50e BMW

Η μεγαλύτερη μπαταρία των 25,7 kWh είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου και διαθέτει μια νέα Μονάδα Συνδυασμένης Φόρτισης (Combined Charging Unit) η οποία διπλασιάζει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) στα 7,4 kW. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW X5 xDrive50e είναι 94-110 km.

Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα κινητήρων στις νέες Χ5 και Χ6 περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

Εκδόσεις BMW X5

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW


  • BMW X5 xDrive50e με σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid, τετρακίνηση, 3λιτρο 6κύλινδρο Turbo κινητήρα βενζίνης, ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστική απόδοση 490 ίππων και 700 Nm, μπαταρία 25,7 kWh, ηλεκτρική αυτονομία 94-110 km, 0-100 km/h σε 4,8’’, τελική ταχύτητα 250 km/h, μέση κατανάλωση καυσίμου 0,8-1.,1 lt/100 km και μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 22,9-27,0 kWh/100 km.
  • BMW X5 M60i xDrive με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, Turbo κινητήρα βενζίνης 4.4 V8, απόδοση 530 ίππων και 750 Nm, 0-100 km/h σε 4,3’’, τελική ταχύτητα 250 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 11,5-12,5 lt/100 km.
  • BMW X5 xDrive40i με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, 3λιτρο 6κύλινδρο Turbo κινητήρα βενζίνης, απόδοση 380 ίππων και 520 Nm, 0-100 km/h σε 5,4’’, τελική ταχύτητα 250 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 8,5-9,9 lt/100 km.
  • BMW X5 xDrive30d με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, 3λιτρο 6κύλινδρο Turbo κινητήρα diesel, απόδοση 286 ίππων και 650 Nm, 0-100 km/h σε 6,1’’, τελική ταχύτητα 233 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 7,1-8,2 lt/100 km.

Εκδόσεις BMW X6

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW


  • BMW X6 M60i xDrive με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, Turbo κινητήρα βενζίνης 4.4 V8, απόδοση 530 ίππων και 750 Nm, 0-100 km/h σε 4,3’’, τελική ταχύτητα 250 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 11,4-12,3 lt/100 km.
  • BMW X6 xDrive40i με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, 3λιτρο 6κύλινδρο Turbo κινητήρα βενζίνης, απόδοση 380 ίππων και 520 Nm, 0-100 km/h σε 5,4’’, τελική ταχύτητα 250 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 8,5-9,6 lt/100 km.
  • BMW X6 xDrive30d με σύστημα κίνησης Mild Hybrid 48V, τετρακίνηση, 3λιτρο 6κύλινδρο Turbo κινητήρα diesel, απόδοση 286 ίππων και 650 Nm, 0-100 km/h σε 6,1’’, τελική ταχύτητα 233 km/h και μέση κατανάλωση καυσίμου 7,0-7,9 lt/100 km.

Τεχνολογία

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW / ENES KUCEVIC

Οι αναβαθμίσεις στα δύο Γερμανικά SUV περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες για το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο μπορεί πλέον να μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς ή με αντίθετα διερχόμενα οχήματα σε στροφές.

Μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών, είναι η αυτόματη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας, η προειδοποίηση εξόδου, η ενεργή πλοήγηση, ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής, η αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών (ανάλογα με την αγορά), ο βοηθός στάσης έκτακτης ανάγκης, ο βοηθός αλλαγής λωρίδας Lane Change Assistant και το Merging Assistant.

Επιπλέον, εκτός από την κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) και τον βοηθό οπισθοπορείας (Reversing Assistant), το στάνταρ σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Parking Assistant) περιλαμβάνει τώρα και τις λειτουργίες παρακολούθησης παρέκκλισης από την πορεία και βοηθού ρυμούλκησης (Trailer Assistant).

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X5 BMW / UWE FISCHER

Το νέο, προαιρετικό Parking Assistant Professional επιτρέπει την αυτοματοποιημένη στάθμευση μέσα και έξω από χώρους στάθμευσης, καθώς και πλήρεις ελιγμούς σε απόσταση έως και 200 μέτρων που μπορούν να ελέγχονται από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, μέσω της εφαρμογής My BMW App σε ένα Apple iPhone.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, οι νέες Χ5 και Χ6 διαθέτουν την τελευταία γενιά BMW iDrive με νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud, ενώ το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional προσφέρει το head-up display της BMW και τη λειτουργία Augmented View.

Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να μεταδίδουν περιεχόμενο από το YouTube και να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Bundesliga in-car (για περιεχόμενο από την κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου) στην οθόνη ελέγχου.

Νέες BMW X5 και X6 με υβριδικούς κινητήρες
BMW X6 BMW / ENES KUCEVIC

Το προαιρετικό ψηφιακό κλειδί BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τη νέα BMW X5 ή την BMW X6 μέσω ασύρματης τεχνολογίας UWB (ultra-wideband) ενισχυμένης ασφάλειας με συμβατά smartphones, με λειτουργικό σύστημα iOS ή Android. Διατίθενται επίσης βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση smartphone, το εξατομικευμένο BMW ID και μια προσωπική eSIM σχεδιασμένη να λειτουργεί με τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G. Οι ψηφιακές υπηρεσίες της BMW Charging για την BMW X5 xDrive50e έχουν πλέον ενσωματωθεί στην εφαρμογή My BMW App.

TAGS BMW X5 BMW X6 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ SUV BMW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ