JEEP

Με turbo κινητήρα 1,2 λίτρων και 100 ίππους η νέα έκδοση του SUV Jeep Avenger- Τιμή

Jeep Avenger ICE Specs
Jeep Avenger ICE Specs JEEP

Με ιδιαίτερα περιορισμένες απαιτήσεις σε καύσιμο, χάρη στον εξελιγμένο κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, το μικρότερο SUV στη γκάμα της Jeep, έρχεται στην ελληνική αγορά να διεκδικήσει δάφνες πωλήσεων.

Με το Avenger η Jeep κατάφερε να προσαρμόσει αναλλοίωτο το αυθεντικό και ασυμβίβαστο DNA της σε ένα πραγματικά κόμπακτ SUV αμάξωμα. Φρέσκο και με υψηλή τεχνολογία, το Avenger έχει ήδη κερδίσει το κοινό και τους ειδικούς, εκφράζοντας λακωνικά τη φιλοσοφία του στις λέξεις «Συμπυκνωμένη Ελευθερία». Καθόλου τυχαία, δεν είναι και η απήχηση του μοντέλου, που έχει πάρει και τον τίτλο του COTY 2023.

Jeep Avenger ICE Specs
Jeep Avenger ICE Specs JEEP


Η θερμική έκδοση του Avenger είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες και διατίθεται αποκλειστικά στο επίπεδο εξοπλισμού Altitude που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Χρησιμοποιεί turbo κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 1.199 κ.εκ. και απόδοσης ισχύος 100 ίππων και ροπής 205 Nm. Η μετάδοση βασίζεται σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων που εξασφαλίζει εύστοχο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας.

Με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,6”, τελική ταχύτητα 184 km/h και μέση κατανάλωση μόλις 5,6 lt/100 km, τόσο οι καθημερινές όσο και οι εκδρομικές ανάγκες του κοινού των B-SUV καλύπτονται πειστικά και οικονομικά. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, το αποτελεσματικό φρενάρισμα αναλαμβάνουν τέσσερα δισκόφρενα.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 500 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης αγγίζει τα 1.200 κιλά. Το νέο Avenger μέσα σε 4,1 μέτρα μήκους, φιλοξενεί όλες τις αξίες ενός αυθεντικού Jeep. Με μοναδική σχεδίαση που ξεκινάει από τη χαρακτηριστική μάσκα με τα 7 κατακόρυφα στελέχη και συνεχίζεται σε ένα δυναμικό όσο και μοντέρνο αμάξωμα, το Avenger δηλώνει απερίφραστα την καταγωγή του.

Jeep Avenger ICE Specs
Jeep Avenger ICE Specs JEEP

Η γραμμή του ξεχωρίζει χωρίς να προκαλεί ενώ παράλληλα έχει τις ιδανικές διαστάσεις για την αστική καθημερινότητα. Το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 έχει το δυναμικό στιλ και την κορυφαία χρηστικότητα που κάνει κάθε Jeep να ξεχωρίζει. Απλή, σύγχρονη και λειτουργική, η καμπίνα έχει μεγάλο χώρο για τον οδηγό και έως τέσσερις συνεπιβάτες.

Αντίστοιχα, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι αγγίζοντας τα 34 λίτρα συνολικά. Για τις αποσκευές υπάρχουν 380 λίτρα σε ένα χώρο με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και εύκολη φόρτωση μέσω του ανοίγματος που έχει πλάτος 1 μέτρου. Όπως κάθε γνήσιο Jeep, το Avenger με τον κινητήρα βενζίνης έχει φτιαχτεί με την τεχνογνωσία της μάρκας προκειμένου να αντέχει τη σκληρή χρήση.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 20 εκατοστά, ενώ η προσεκτική σχεδίαση και τα σωστά τοποθετημένα μηχανικά μέρη εξασφαλίζουν γωνία προσέγγισης και ράμπας 20 μοιρών και διαφυγής 35 μοιρών. Έτσι, οι χωματόδρομοι είναι μια ευχάριστη εμπειρία και όχι πονοκέφαλος. Χάρη στα εξελιγμένα συστήματά του μάλιστα, το Avenger στέκεται πολύτιμος σύμμαχος στο πλάι του άπειρου οδηγού.

Jeep Avenger ICE Specs
Jeep Avenger ICE Specs JEEP


Το Selec-Terrain με τις ρυθμίσεις ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD και SNOW βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε έδαφος ενώ το Hill Descent Control αναλαμβάνει δράση στις πολύ απότομες κατηφόρες, οριοθετώντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου τελείως αυτόματα. Με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το infotainment Uconnect 10,25”, η καμπίνα του Avenger είναι προηγμένη και σύγχρονη.

Οι υπηρεσίες Uconnect Services δίνουν απομακρυσμένο έλεγχο για βασικές λειτουργίες, ενώ οι αναβαθμίσεις Over The Air σημαίνουν ότι οι δυνατότητες του συστήματος θα διευρύνονται συνεχώς. Η ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη και ασφαλέστερη, όπως κάνουν και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων, αναγνώριση οδικών σημάτων και κόπωσης του οδηγού, παρακολούθηση τυφλών σημείων, μέχρι και Αυτόνομη Οδήγηση επιπέδου 2. Τοποθετημένο στο επίκεντρο μιας από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες της Ευρώπης, το Avenger είναι ένα B-SUV απόλυτα εστιασμένο στη γηραιά Ήπειρο.

Το αποδεικνύουν αφενός οι πάνω από 40.000 παραγγελίες της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2022, αφετέρου το βραβείο «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 που είναι το σημαντικότερο μεταξύ πολλών ακόμα. Η τιμή αγοράς της έκδοσης με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του Avenger, είναι τα 28.490 ευρώ.

TAGS JEEP JEEP AVENGER CAR OF THE YEAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ