ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με δική του ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E ο Ρόσμπεργκ

Με δική του ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E ο Ρόσμπεργκ

Ένα ακόμη, διάσημο όνομα, μπαίνει στο κάδρο των αγώνων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να έχει δική του ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E.

Μετά τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίο προ ημερών ανακοίνωσε ότι θα έχει τη δική του ομάδα στο νεοσύστατο πρωτάθλημα ηλεκτρικών SUV, με την ονομασία Extreme E και ο πρώην ομόσταβλός του, στην ομάδα της Mercedes, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, θα έχει κι αυτός δική του ομάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, το 2016, ο οποίος αποσύρθηκε αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος, θα δημιουργήσει τη δική του ομάδα - Rosberg Xtreme Racing (RXR) - η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στις αγώνες το 2021.

Η ομάδα είναι μια εξέλιξη της Team Rosberg, που ιδρύθηκε το 1994 από τον πατέρα του Νίκο και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή F1 το 1982, Κέκε Ρόσμπεργκ. Η RXR βασίζεται στην επιτυχία της ομάδας στο Γερμανικό Touring Car Masters (DTM) καθώς και στη μετά την F1 καριέρα του Νίκο Ρόσμπεργκ, ως επιχειρηματία στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Μάλιστα, το 2019, ίδρυσε το GREENTECH FESTIVAL, μια παγκόσμια πλατφόρμα για να παρουσιάσει πρωτοποριακές πράσινες τεχνολογίες. Παράλληλα, ο Rosberg έχει επενδύσει σε πολλές επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις και είναι επίσης από τους πρώτους επενδυτές και μέτοχος του πρωταθλήματος ηλεκτρικών αγώνων Formula E, με μονοθέσια.

Οι RXR και Extreme E μοιράζονται τη δέσμευση να εκπαιδεύσουν και να εμπνεύσουν το κοινό να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τόσο διεθνώς όσο και τοπικά, στο πλαίσιο των πέντε αγώνων του θεσμού, σε τέσσερις ηπείρους.

Ένα από τα πρώτα έργα που θα υποστηρίξει η RXR, κατά την έναρξη της σεζόν, είναι μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα Αλβέρτου, μέσω του Ιδρύματος του Μονακό, το οποίο συνεργάζεται με αγροτικές κοινότητες στη Σενεγάλη για την παρακολούθηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων και της κατάστασης της βλάστησης.

Η RXR είναι η ένατη ομάδα που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Extreme E, που θα περιλαμβάνει αγώνες σε πέντε απομακρυσμένες τοποθεσίες: Αρκτική, έρημο, τροπικό δάσος, παγετώνα και παράκτια περιοχή, που είτε έχουν καταστραφεί ή απειλούνται σοβαρά από την αλλαγή του κλίματος, από μια σειρά ζητημάτων, όπως η τήξη των πάγων, η αποψίλωση των δασών και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Οι ομάδες θα αγωνιστούν με ένα ηλεκτρικό SUV με το όνομα ODYSSEY 21, το οποίο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, σε κλίσεις έως και 130% τοις εκατό. Κατασκευάζεται από την Spark Racing Technology, η μπαταρία παράγεται από τη Williams Advanced Engineering, και το σωληνοειδές πλαίσιο είναι κράμα χάλυβα ενισχυμένο με νιόβιο και ειδικά ελαστικά, με τα ελαστικά σχεδιασμένα από την Continental Tires.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ