RENAULT

Ήρθε το νέο Renault Clio και το παίρνεις με 158 ευρώ το μήνα

New Renault Clio
New Renault Clio RENAULT MEDIA

Η νέα γενιά του Renault Clio είναι εδώ για να συνεχίσει μια ιστορία 34 ετών και ένα αναμφισβήτητο success story για τη Γαλλική εταιρεία, που με την τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας θα εξακολουθήσει να γράφει υψηλές πωλήσεις.

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, έχοντας συμπληρώσει 16 εκατομμύρια πωλήσεις. Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι με φυσικότητα ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης και έχει συμπληρώσει 5 γενιές στην αγορά.

New Renault Clio
New Renault Clio RENAULT MEDIA


Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault. Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το νέο εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό & σφρίγος, η φωτιστική υπογραφή είναι εντελώς ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της Renault.

Οι νέες εντυπωσιακές και έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο νέο Clio μία πιο τολμηρή προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς, πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του. Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, προσθέτει εκφραστικότητα.

Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας: οι αεροδυναμικοί αεραγωγοί στα άκρα, τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, που αναδεικνύει τα υψηλά όρια πρόσφυσης του συνόλου, ενώ αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της τεχνολογικής αρτιότητας του αυτοκινήτου. Τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον διαυγή, προσθέτοντας και αυτά την τεχνολογική τους πινελιά.

New Renault Clio
New Renault Clio LAURENT VILLARON


Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα σαφώς αναβαθμισμένη: η καμπίνα είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρύζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης για όλους.

Όλη η τεχνολογία υπάρχει για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, και συνδυάζεται με μία πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι. Τα καθίσματα της έκδοσης Techno, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες TENCEL.

Πρόκειται για μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών που κατασκευάζεται από τον Όμιλο Lenzing. Συμβάλλοντας στη στρατηγική της Renault για την πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, το νέο Clio δεν είναι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει ίνες TENCEL Modal. Είναι και η πρώτη φορά που αυτές οι βιώσιμες ίνες χρησιμοποιούνται εκτενώς στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

New Renault Clio
New Renault Clio RENAULT MEDIA


Φημισμένες για την εξαιρετική απαλότητά τους, οι ίνες αυτές είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη. Αυτά τα ημι-φυσικά δάση απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2 και δεν απαιτούν χημικά λιπάσματα ούτε τεχνητό πότισμα.

Οι ίνες TENCEL Modal παράγονται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν πιστοποιηθεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ, ένα σήμα περιβαλλοντικής αριστείας, το οποίο απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ, καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Από το νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα: αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP.

Αυτό είναι ένα ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι η βαφή με TEP χρειάζεται λιγότερο νερό και ενέργεια από ό,τι η βαφή των ινών με τον συμβατικό τρόπο. Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση Esprit Alpine. Η μπροστινή γρίλια αντανακλά τη σπορτίβ πλευρά και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του νέου Clio.

Η κατεργασία της έχει γίνει με θερμοκόλληση και ο τόνος της βαφής αλλάζει από σκούρο στο κέντρο, σε γυαλιστερό ασημί όσο πλησιάζει προς τα άκρα, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάθος και δυναμισμό στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου. Η έκδοση esprit Alpine πατάει σε ζάντες αλουμινίου 17’’ που αντικατοπτρίζουν το DNA της Alpine.

Το εσωτερικό design είναι και αυτό αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση. Το σχήμα των καθισμάτων φροντίζει για την άριστη πλευρική στήριξη του σώματος, ενώ εξασφαλίζει και το ιδανικό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες. Οι μπλε εμφανείς ραφές και η στάμπα με το γράμμα “A” της Alpine ψηλά στην πλάτη του καθίσματος, ολοκληρώνουν την εικόνα.

Στην εξωτερική πλευρά της πλάτης των καθισμάτων διακρίνει κανείς μία λιτή ετικέτα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Τα καθίσματα του νέου Clio esprit Alpine είναι επίσης κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά. Το τιμόνι σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Alpine: η κόκκινη, λευκή και μπλε διπλή ραφή, το διάτρητο υλικό και το βαθύ γυαλιστερό μαύρο φόντο με το σήμα σε απόχρωση Ice Black στο κέντρο, προκαλούν όποιον κάθεται στη θέση του οδηγού να βάλει μπροστά τον κινητήρα.

New Renault Clio
New Renault Clio RENAULT MEDIA


Το ταμπλό διαθέτει επίσης κεντημένη γαλλική σημαία, οι ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω έχουν χαρακτηριστικό μπλε γαζί (εκτός από τη μεσαία πίσω), τα πεντάλ είναι αλουμινένια και τα μαρσπιέ των μπροστινών θυρών είναι αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση. Το νέο Clio προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλους τους επιβάτες του, χάρη στις αναβαθμισμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα της συμβίωσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

Το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), εξασφαλίζουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία σε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να ζεις μαζί του. Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE. Το νέο Clio εφοδιάζεται με το σύστημα Renault Easy Link, που παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment.

Το σύστημα Renault Easy Link διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις από όπου δίνεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

Από την πρώτη του γενιά, το Clio ήταν ένα μοντέλο που διέθετε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρα στην κατηγορία του, με επιλογές που πάντα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της εποχής τους. Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί όλη τη σύγχρονη τεχνολογία στο έπακρο.

New Renault Clio
New Renault Clio RENAULT MEDIA


Οι άλλες επιλογές –βενζίνη, diesel και βενζίνη/ LPG– καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του. Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1 –ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας.

Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1,6 λίτρου, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις – μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα. Από εκεί και πέρα, οι τρεις εκδόσεις κινητήρα του μοντέλου, συμπληρώνονται από την TCe 100 LPG με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα “διπλού καυσίμου” και την Blue dCi 100 με τον diesel κινητήρα των 100 ίππων.

Στα πλεονεκτήματα του νέου Renault Clio, πρέπει να περιληφθεί το γεγονός πως είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Η χρηματοδότηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, επιτρέπει την απόκτησή του με μηνιαία δόση από 158 €, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέοClio προσφέρεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

TAGS RENAULT RENAULT CLIO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ