ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ήρθε στην Ελλάδα η υβριδική Mercedes-Benz C-Class, με 313 ίππους και κατανάλωση κάτω από 1 lt/100 km

mercedes-benz
Mercedes-Benz C 300e

Η νέα Mercedes-Benz C-Class αποκτά νέα έκδοση plug-in hybrid που μπορεί να κάνει πάνω από 100 km με ηλεκτρική ενέργεια.

Η γκάμα της νέας γενιάς C-Class που είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εδώ και λίγους μήνες , εμπλουτίζεται με την plug-in-hybrid έκδοση C 300e που έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου από 0,6 l/100 km και εκπομπές CO2 από 13 g/km. Η Mercedes-Benz C 300e είναι διαθέσιμη σε σεντάν (άμεσα) και στέισον-βάγκον (Estate, έρχεται τον Δεκέμβριο) αμάξωμα, με τιμές 58.250 € και 59.650 € αντίστοιχα.

Και στις δύο περιπτώσεις, το υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.000 κυβικών με έναν ηλεκτροκινητήρα και έχει συνδυασμένη ισχύ 313 ίππων. Η μπαταρία μπορεί με μία πλήρη φόρτιση να κινήσει το αυτοκίνητο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 111 km!

Daimler AG
Mercedes-Benz C 300e DAIMLER AG

Αυτό σημαίνει πως οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνονται με ελάχιστο κόστος, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει το άγχος της αυτονομίας σε ένα μεγάλο ταξίδι. Αργότερα, μέσα στο 2022, θα ακολουθήσουν και πετρελαιοκίνητες plug-in hybrid εκδόσεις.

Η λειτουργία έξυπνης διαδρομής που διαθέτει η C-Class PHEV ενεργοποιεί το καταλληλότερο προφίλ ηλεκτρικής οδήγησης κατά περίπτωση. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τα δεδομένα πλοήγησης, η τοπογραφία, τα όρια ταχύτητας και τις συνθήκες κυκλοφορίας για ολόκληρη την προγραμματισμένη διαδρομή. Ο οδηγός που επιθυμεί να επηρεάσει το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας μπορεί να το κάνει απευθείας σε τρία στάδια που ελέγχονται από διακόπτες πίσω από το τιμόνι.

MERCEDES-BENZ
Mercedes-Benz C300e

Αυτό είναι δυνατό σε όλους τους τρόπους οδήγησης εκτός από το SPORT. Στη λειτουργία οδήγησης D-, για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να βιώσει την "αίσθηση του ενός πεντάλ": Όταν απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού, το όχημα επιβραδύνει καθαρά με ηλεκτρικά μέσα, σε τέτοιο βαθμό ώστε το υδραυλικό πεντάλ φρένου συχνά να μην είναι απαραίτητο. Η στρατηγική λειτουργίας επικοινωνεί με τους αισθητήρες των συστημάτων υποβοήθησης και έτσι υποστηρίζει αποτελεσματικά τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις οδήγησης.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα αποφέρει πλεονεκτήματα σε καθημερινή βάση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο: δεν υπάρχει πλέον «σκαλοπάτι» στο χώρο αποσκευών και δίνεται δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης.

Daimler AG
Mercedes-Benz C 300e DAIMLER AG

Η βελτίωση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στην έκδοση στέισον-βάγκον, όπου το μήκος του δαπέδου του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 63mm στα 1043mm. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 45 λίτρα στα 360 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η στέισον-βάγκον έκδοση προσφέρει 1.375 λίτρα χώρου φόρτωσης (40 λίτρα επιπλέον του προηγούμενου μοντέλου).

  • Ο βασικός εξοπλισμός της Mercedes-Benz C 300e στην Ελλάδα

Τόσο στη σεντάν όσο και στη στέισον-βάγκον έκδοση, η βασική γραμμή εξοπλισμού είναι η AVANTGARDE που έχει στάνταρ τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Πακέτο εξοπλισμού Advantage με:

  • Σύστημα πλοήγησης με υπηρεσίες πλοήγησης MBUX Navigation Premium
  • Οθόνη οδηγού 12.3 ιντσών + κεντρική οθόνη 11.9 ιντσών
  • Πακέτο πάρκινγκ συμπ. κάμερας οπισθοπορείας
  • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα
  • Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας Active Blind Spot Assist

Αερανάρτηση

Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού

Δερμάτινο τιμόνι

Ψηφιακό ραδιόφωνο

Οσφυική υποστήριξη πλάτης καθίσματος 4 σημείων

Πτυσσόμενο υποβραχιόνιο πίσω καθισμάτων

Ασύρματη φόρτιση smartphone

Σύστημα προσαρμογής έντασης προβολέων Adaptive Highbeam Assist

Αισθητήρας ενεργοποίησης συστημάτων με δακτυλικό αποτύπωμα

Daimler AG
Mercedes-Benz C 300 e DAIMLER AG
  • Mercedes-Benz C 300e / Τεχνικά στοιχεία

Κυβισμός: 1999 cc

Ισχύς συστήματος: 313 hp

Ροπή συστήματος: 550 Nm

Μέγιστη ταχύτητα: 245 km/h

Μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτροκίνηση: 140 km/h

Επιτάχυνση 0-100 km/h: 6,1''

Κατανάλωση καυσίμου: 0,6 - 0,8 lt/100 km

Εκπομπές CO2: 13-19 g/km

Κατανάλωση ενέργειας: 20,8 - 24,1 kWh/100 km

Αυτονομία: 95-111 km

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ C-CLASS ΥΒΡΙΔΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ