RENAULT

Η Renault θα επαναφέρει το θρυλικό Twingo, πεντάθυρο και ως βασική επιλογή ηλεκτρικού

Renault Twingo Concept
Renault Twingo Concept RENAULT MEDIA

Η Γαλλική εταιρεία για να “απαντήσει” στην προϊοντική επίθεση από την Κίνα με τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Twingo.

Θα είναι η τέταρτη γενιά του Twingo και μάλλον αυτή που θα δώσει το στίγμα του μέλλοντος για το σύνολο της εταιρείας, αφού αναμένεται να τοποθετηθεί στη βάση των επιλογών που θα έχουν οι πελάτες της Renault. Έχουμε ήδη δει ψηφιακά σκίτσα αλλά και φωτογραφίες από το πρωτότυπο, που όπως όλα δείχνουν και με βάση τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες, η Renault αναμένεται να το φέρει στην αγορά για να “χτυπήσει” τις οικονομικές Κινέζικες προτάσεις.

Renault Twingo Concept
Renault Twingo Concept RENAULT MEDIA


Με έντονα στοιχεία από το πρώτο Twingo του 1992, το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026. Έχοντας ως δεδομένο το ότι σε λίγο καιρό από τώρα θα δούμε την έκδοση παραγωγής του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5, για το οποίο ξέρουμε πως θα τοποθετηθεί στην αγορά με μια τιμή της τάξης των 25.000 ευρώ, δεν θα είναι καμία έκπληξη να δούμε το Twingo στην κατηγορία τιμής των 20 χιλιάδων ευρώ.

Renault Twingo Concept
Renault Twingo Concept RENAULT MEDIA


Στην τοποθέτηση αυτή, εστίασε και τις δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, ο οποίος προανήγγειλε την παρουσίαση του αυτοκινήτου, με ένα τρόπο που θα το καθιστά σημείο αναφοράς για την κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αλλά και την αγορά στο σύνολό της. Η Renault δεν έχει αποκαλύψει τις προδιαγραφές του νέου της μικρού ηλεκτρικού.

Renault Twingo Concept
Renault Twingo Concept RENAULT MEDIA


Τα μόνα δεδομένα που μας έχει δώσει, έχουν να κάνουν με την κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τις 10 kWh για κάθε 100 χλμ. Ο αστικός του χαρακτήρας μας κάνει να θεωρούμε πως θα φέρει μπαταρία που θα του εξασφαλίζει περίπου 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση και θα το τοποθετεί “απέναντι” στα εξ Ευρώπης αναμενόμενα, VW ID.1, Citroen e-C3 και Fiat Panda.

TAGS RENAULT TWINGO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ