PORSCHE TAYCAN

Η νέα Porsche Taycan διέλυσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Νίρμπουργκρινγκ

Porsche Taycan new Reckord
Porsche Taycan new Reckord PORSCHE

Με τους 1.000 ηλεκτρικούς της ίππους, η νέα Taycan ήρθε να γίνει το ταχύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ την ίδια στιγμή, “κλείνει στόματα” απέναντι στην αμερικάνικη Tesla.

Η ανανεωμένη έκδοση της Taycan, είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Porsche, μια και σε αυτή φαίνεται πως μπορεί να πάει ακόμα πιο μακριά τα όρια της απόδοσης για τα ηλεκτρικά της μοντέλα γενικότερα. Στην προκειμένη περίπτωση, η νέα Taycan εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, παρουσιάζοντας μια συνολική απόδοση 1.000 ίππων, για να “τρελάνει” τα χρονόμετρα αλλά και τους φίλους της μάρκας.

Porsche Taycan new Reckord Lars Kern
Porsche Taycan new Reckord Lars Kern PORSCHE


Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 αλλά στο μεταξύ, από την Porsche θέλησαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες του νέου μοντέλου, στο περίφημο περιβάλλον της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας.

Με μια Taycan προπαραγωγής λοιπόν, που ήταν εφοδιασμένη με ένα “προβλεπόμενο” roll cage για την ασφάλεια του οδηγού- δοκιμαστή της εταιρείας Λαρς Κερν και καθίσματα bucket, η Porsche “έδειξε τα δόντια της” στον ανταγωνισμό καθώς διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η ίδια με την αρχική έκδοση της Taycan αλλά και την καλύτερη επίδοση της Tesla με το Model S Plaid των 1.020 ίππων.

Porsche Taycan new Reckord Nurburgring
Porsche Taycan new Reckord Nurburgring PORSCHE


Η νέα Taycan λοιπόν σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7:05,55. Ο χρόνος αυτός είναι κατά 26 ολόκληρα δευτερόλεπτα καλύτερος από εκείνον της προκατόχου, ενώ σε σχέση με το χρόνο του Tesla Model S Plaid, είναι κατά 17 δευτερόλεπτα ταχύτερος. Από τις σημειώσεις της εταιρείας σχετικά με το νέο αυτό ρεκόρ, αξίζει να κρατήσουμε πως ο χρόνος αυτός, ήρθε σε ένα σύνολο αρκετών γύρων με πολύ κοντινό χρόνο μεταξύ τους.

TAGS PORSCHE TAYCAN TESLA MODEL S TESLA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ