PORSCHE

Η Mission X είναι το νέο hypercar της Porsche

Porsche Mission X
Porsche Mission X PORSCHE

Η Porsche αν μη τι άλλο ξέρει να γιορτάζει τις επετείους της και αυτή τη φορά, για τα 75 χρόνια της, παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο- όραμα για το επόμενο hypercar που θα… ξεμυαλίσει τους petrolheads.

Η Mission X, προορίζεται από την Porsche να πάρει τη θέση των Carrera GT και 918 Spyder στο πάνθεον των πιο ακραίων μοντέλων της. Με σχετικά μικρές διαστάσεις, η Mission X στην πραγματικότητα “προετοιμάζει” το κοινό και τους ειδικούς, αναφορικά με το τι θα πρέπει να περιμένουν από το 2027 και μετά, όταν και θα δούμε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Porsche Mission X
Porsche Mission X PORSCHE

Το μήκος της Mission X είναι 4,5 μέτρα, το πλάτος ξεπερνά τα 2,0 και το ύψος του πρωτότυπου είναι μόλις 1,20 μέτρα. Το μεταξόνιο των 2,73 μέτρων, ορίζει ένα πολύ ενδιαφέρον πλαίσιο πάνω στο οποίο το μοντέλο παραγωγής μπορεί να “μεγαλουργήσει”, φέρνοντας πολλή από τη δόξα των αγώνων αντοχής, στο δρόμο.

Porsche Mission X
Porsche Mission X PORSCHE

Απευθείας παραπομπή στους αγώνες του είδους, αποτελεί και η σχεδιαστική επιλογή της Porsche με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω- κάτι που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των αγωνιστικών πρωτοτύπων στη σχετική κατηγορία των πρωταθλημάτων αντοχής ανά τον κόσμο.

Porsche Mission X
Porsche Mission X PORSCHE

Φυσικά το αυτοκίνητο προορίζεται να είναι εξηλεκτρισμένο, κάτι που σημαίνει πως θα το δούμε είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό, είτε ως υβριδικό -ενδεχομένως και με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιεί συνθετική βενζίνη. Οι φήμες πάντως το “θέλουν” να διαθέτει πάνω από 1.500 ίππους κάτω από το δεξί πόδι του οδηγού.

Porsche Mission X
Porsche Mission X PORSCHE

Με την απόδοση αυτή, τα 100 χλμ./ώρα από στάση, θα είναι υπόθεση που θα διαρκεί λιγότερο από 2,0 δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχεδιαστική προσέγγιση της καμπίνας των δύο επιβατών, με το διαφορετικό χρώμα για το επάνω μέρος του καθίσματος του οδηγού που είναι ασορτί με το τιμόνι.

TAGS PORSCHE MISSION X HYPERCAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ