CITROEN

Η μεγάλη επιστροφή του Citroen 2 CV

Η μεγάλη επιστροφή του Citroen 2 CV
CITROEN 2CV PLAYMOBIL

Το θρυλικό 2 CV επιστρέφει στη γκάμα των μοντέλων της Playmobil, 75 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Το θρυλικό Citroen 2 CV επιστρέφει στο προσκήνιο 75 χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμά του, αλλά αυτή τη φορά από την Playmobil. Η εταιρία παιχνιδιών παρουσίασε σε συνεργασία με τη Citroen το 2 CV Playmobil, στην έκθεση Retromobile στο Παρίσι.

Το μήκους 284 mm όχημα μας μεταφέρει στο παρελθόν διεγείροντας τη φαντασία των μικρών και τις αναμνήσεις των μεγάλων παιδιών! Το 2 CV συμβολίζει άλλωστε μια πολύχρωμη και ζωντανή εποχή, ενώ κατά καιρούς υπήρξε και σταρ του κινηματογράφου.

Αυτή η καλή διάθεση αναδεικνύεται από το γαλάζιο του χρώμα και τα αξεσουάρ που το συμπληρώνουν: ένας αγρότης με τις χήνες, το χοίρο του, καθώς και τα δοχεία για το γάλα που παραπέμπουν στην ύπαιθρο, ή ένας οδηγός με στολή ναυτικού και χαλαρή εμφάνιση, ή ακόμη και ένας αστυνομικός - εικόνα που παραπέμπει σε μια ιδιαίτερα αγαπημένη γαλλική ταινία.

Η ιστορία του 2 CV, ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Citroen αλλά και ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκινά το 1948 και διαρκεί έως και το 1990. Στα 42 αυτά χρόνια της παραγωγής του, το 2 CV εξελισσόταν συνεχώς, αλλά χωρίς να παραβλέπεται η αρχική “συνταγή” που το ήθελε να είναι ένα αυτοκίνητο απλό στην κατασκευή, οικονομικά προσιτό και εύκολο στη συντήρηση. Συνολικά κατασκευάστηκε συνολικά σε 5.114.969 μονάδες.

Μάθετε περισσότερα για το Citroen 2 CV στο αφιέρωμα του S24AUTO.

CITROEN
Citroen 2CV CLASSIC CAR
TAGS CITROEN CLASSIC CAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ