FORD

Η M-Sport Ford WRT ανακοίνωσε τους οδηγούς των νέων Ford Puma Rally1 για το 2024

M-SPORT FORD WRT
M-SPORT FORD WRT FORD MEDIA

Λίγες μέρες έχουν μείνει για την πρεμιέρα του WRC του 2024, με την M-Sport Ford WRT να ανακοινώνει τα πληρώματα των δύο Ford Puma Rally1 με τα οποία η αγωνιστική ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Άντριεν Φουρμό και ο Γκρεγκουάρ Μίνστερ θα είναι οι δύο οδηγοί της M-Sport Ford World Rally Team για ολόκληρη την αγωνιστική σεζόν του 2024 στο WRC στην κατηγορία Rally1. Το δίδυμο αυτό αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευση της M-Sport στην εξέλιξη μελλοντικών ταλέντων και νικητών σε διάφορα πρωταθλήματα στους αγώνες ράλι.

M-SPORT FORD WRT
M-SPORT FORD WRT FORD MEDIA


Ως εκ τούτου, η M-Sport Ford WRT είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο οδηγούς στην προσπάθειά τους να επιτύχουν σημαντικά νέα ορόσημα στην καριέρα τους το 2024. Αμφότεροι οι οδηγοί που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την ομάδα το 2024 έχουν ήδη αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία με το Ford Puma Rally1, την οποία θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν από τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2024.

Ο αγώνας αυτός είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Ράλι Μόντε Κάρλο και να ανοίξει με τον τρόπο αυτό την αυλαία του θεσμού τον Ιανουάριο. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Άντριεν Φουρμό στην κατηγορία Rally1, έρχεται μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον Γάλλο οδηγό. Η σημαντικότερη διάκρισή του το 2023 είναι σίγουρα ο τίτλος που κατέκτησε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι.

M-SPORT FORD WRT
M-SPORT FORD WRT FORD MEDIA


Οι επιτυχίες του Γάλλου στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι υποστήριξαν ιδανικά τις επιδόσεις του στην κατηγορία WRC2. Μια νίκη που δεν επετεύχθη τελικά στη Σαρδηνία εξαργυρώθηκε στη συνέχεια με τη δεύτερη θέση που απέσπασε στις περίφημες φινλανδικές ειδικές διαδρομές. Ο οδηγός ολοκλήρωσε τη σεζόν του στο WRC2 με μια επιβλητική νίκη στην κατηγορία RC2 στο ντεμπούτο του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο.

Από τη μεριά του, αποτελώντας ένα νέο πρόσωπο για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας στις αρχές του 2023, ο Γκρεγκουάρ Μίνστερ έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στην οικογένεια της M-Sport. Ύστερα από μια επιτυχημένη χρονιά για τον οδηγό από το Λουξεμβούργο, ο Μίνστερ είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους οδηγούς τη σεζόν 2024.

M-SPORT FORD WRT
M-SPORT FORD WRT FORD MEDIA


Τα επιτεύγματά του μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν δύο τίτλους στην κατηγορία Junior στο Βέλγιο και αρκετούς τερματισμούς στις πέντε πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC2 ήδη από το ντεμπούτο του σε αυτή το 2022. Από την παρθενική του εμφάνιση στο Ford Fiesta Rally2 στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο του 2023, ο Μίνστερ βελτίωνε σταδιακά τις επιδόσεις του, με αποκορύφωμα τη νίκη στο WRC2 Challenger στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε αποσπάσει τη νίκη στην κατηγορία στο Junior WRC στην Εσθονία, πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta Rally3. Στη συνέχεια, ο Μίνστερ εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally1 τόσο στη Χιλή, όσο και στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης. Και οι δύο οδηγοί θα είναι πίσω από το τιμόνι του νέου Ford Puma Rally1 στη ράμπα εκκίνησης στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον επόμενο μήνα.

TAGS FORD M-SPORT FORD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ